Kvepalai vadinasi Wings for Men ir yra turbūt gaiviausi iš sintetinių kompozicijų, kurias man kada nors teko sutikti. Jie yra totalus kontrastas kvepalams Red, apie kuriuos esu rašęs, erzindamas skaitytojus, kad išbandžiau kvepalus už 1000 dolerių. Ta aromatinė prieskoninė amerikietiška bomba buvo išimta iš gamybos ir likę flakonai aukcionuose buvo pasiekę beprotiškas kainas. Dabar juos vėl pardavinėja, bet jau už protingą kainą.

Jean Claude-Delville, sukūręs kvepalus Wings for Men, gyvenime nieko labai įsimenamo nepaliko - jo kvepalai dažniausiai būdavo drabužių parduotuvių tinklams, tokiems, kaip Banana Republic ir GAP, ir net Victoria’s Secret. Wings for Men yra turbūt jo stipriausias pasirodymas. Na, negali juk visi genialių darbų kurti, kažkas turi ir pigiukų gaminti. Tiesa, yra mano kolekcijoje ir fantastiškai pigių amerikietiškų kvepalų Aspen iš mados namų Coty: jie yra ne tik labai pigūs, bet ir labai geri, visokiais spygliuočiais ir šalčiu dvelkiantys, ir apie juos aš rašiau straipsnyje “Kai per dieną uždirbdavau, kiek kiti per dvejus metus”. Aš visada pasižymėjau kuklumu ir aristokratija, gyrimasis - ne man, bet čia tiesiog reikėjo pažymėti detales iš mano jaunystės, kuri kokia buvo, tokia buvo. Nesu aš jau toks blogas, kaip kai kada apie mane galvojate.

Kvepalai Wings for Men atsiveria levanda, labai sintetine egle ir neapibrėžtu citrusu, kur net sunku užčiuopti, apie ką čia kalbam. Džiūdami darosi saldesni: čia ir persikas, ir saldoka mėta, ir bazilikas, o nudžiūva į salsvą australiškąjį sandalmedį, jei teisingai pagavau tą kvapą. Australiškasis sandalmedis gali būti neįtikėtinai svaigus, jis, maišytas su kedru, duoda įspūdingų rezultatų: neatsitiktinai jis yra pagrindas kvepalams Santal 33 iš parfumerijos namų Le Labo, ant kurių flakono yra mano vardas ir pavardė.
A. Užkalnio kvepalai

Bendras įspūdis iš Wings yra dvejopas: tai, be abejo, vienas tiksliausiai suformuluotų švaros kvapų nuo to laiko, kai nuostabią baziliko ir jūros kompoziciją paleido firma Davidoff iš Šveicarijos: 1988 metų Cool Water, vieni populiariusių ir geriausiai parduodamų kvepalų žmonijos istorijoje. Antra vertus, jie kvepia, kaip kokybiški skalbimo milteliai, kai džiaustote tik ką išskalbtus skalbinius. Arba kaip tie skalbiniai. Arba audinių minkštiklis.

Ir keisčiausias dalykas, kad, nepaisant to paprastumo ir pigumo, visiškos linijinės struktūros ir tikrai laisvės nuo bet kokio kompleksiškumo, kvepalai yra labai patrauklūs. Kai flakonas pasibaigs, aš pirksiu juos vėl. Turbūt skalbimo milteliai nėra pats nemaloniausias kvapas pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)