DELFI Stilius publikuoja ištrauką iš leidyklos „Vaga“ knygos „Elegancijos gidas“.

Atsižvelgiant į tai, kad konservatyvumas – vyriškos elegancijos sinonimas, gerai apsirengęs vyras visada turėtų vengti:

- Ryškiai dryžuotų kostiumų.

- Rėksmingų spalvų marškinių.

- Papuošalų, įskaitant grandinėles ir net laikrodį su auksine apyranke (jį galima segtis tik dieną).

- Labai aptemptų kelnių (net jeigu siaurėjančios kelnės tuo metu ir labai madingos), kaip ir pernelyg plačių, kai mados tendencijų švytuoklė krypsta priešinga kryptimi. Tas pats principas galioja skrybėlėms, švarkų atlapams, paltų ilgiams ir t. t.

- Taškuoto kaklaraiščio su dryžuotu arba languotu kostiumu.

- Tiesiogine to žodžio prasme iš kišenės krintančios nosinaitės. Arba tokios, kuri yra pasiūta iš lygiai tokio pat audinio kaip kaklaraištis.

- Zomšos batų arba drobinės kepurės mieste, nes šie aksesuarai skirti kaimui, kaip, beje, tvido [stora vilnonė medžiaga. Vert.] švarkas ir velvetinės kelnės.

- Paplūdimyje: margų marškinių, labai trumpų šortų (tai galioja tada, jeigu vyriškiui jau seniai nebe dvidešimt), kojinių ir uždarų batų. Jūros pakrantė vienintelė vieta, kurioje džentelmenas gali avėti sandalus ar espadriles.

Dizaineriai Arnoldas Scassi ir Genevieve Antoine Dariaux

Vyras, kaip ir moteris, turi rūpintis savo asmens higiena: prižiūrėti, kad jo nagai būtų trumpi ir žvilgantys (tik ne lakuoti), tiek kartų per dieną, kiek būtina, skustis barzdą ir tik iš labai arti skaniai kvepėti. Plaukai ant sprando neturėtų būti per ilgi arba užkritę ant apykaklės; marškiniai turi būti nepriekaištingi, kelnės – gerai išlygintos, švarkas – nesusiglamžęs, o batai privalo blizgėti.

Vyras neturėtų per garsiai kalbėti viešoje vietoje, net jeigu yra labai pasiturintis, ir dar turėtų puikiai mokėti parodyti tą beveik nematomą, bet visame pasaulyje atpažįstamą gestą, kuriuo prašoma sąskaitos, o tada labai taktiškai ją apmokėti. Eidamas jis neturėtų barstyti pelenų nuo cigaretės, o stabtelėjęs gatvėje su kuo nors šnektelėti – visada ją išmesti.

Britai ir italai yra gražiausiai besirengiantys vyrai pasaulyje, todėl kiekvienoje šalyje galima rasti pagal išankstinį užsakymą siuvamų arba prekybos centruose siūlomų drabužių, kuriuos įkvėpė būtent šie du stiliai.

Bet atsargiai! Pernelyg stilingai apsirengusi moteris kartais gali išnešti sausą kailį, tačiau vyrui atrodyti taip, lyg būtų ką tik nužengęs nuo mados žurnalo viršelio, – tiesiog nedovanotina. Elegantiškas – taip. Dabita – ne!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)