Hypær kvepalai tinka tik labai kryptingam kolekcionieriui – įprasto pasipurškimo mėgėjams tai bus pernelyg keista ir nesuprantama. Įsivaizduokite vyną, kurio skonis, kaip šaltinio vandens, arba sūrį, kuris kvepia ir atrodo, kaip sukapota į gabalus neprinokusi kriaušė, ir galbūt suprasite, ką aš noriu pasakyti. Ne, kvepalai nekvepia nei sūriu, nei kriaušėmis: tai tik metafora.

Šie kvapų namai gamina parfumeriją, kuri visa sintetinė. Čia viskas iš formuluočių, kurios neturi nieko bendro su natūraliomis medžiagomis – jei kas nors jums aiškins, kad nišiniai ir brangūs kvepalai yra tie, kurie yra iš natūralių medžiagų, nekalbėkite daugiau su tokiu žmogumi, nes jis jums kalba nesąmones. Visoje parfumerijoje yra naudojama viskas, kas reikalinga, o sintetinės medžiagos yra tiek pat teisėta parfumerijos dalis, kaip ir visokios trauktinės ir esencijos iš žiedlapių.

Hypær formuluotėje yra kašmeranas (Cashmeran) – tai prekinis ženklas, medžiaga, primenanti audinio kvapą, taip pat triplalis, kuris duoda galingą nupjautos žolės kvapą, primenantį tą momentą, kai pauostote lapkričio mėnesį šviežiai spausto alyvuogių aliejaus kur nors Sicilijoje arba Pulijoje, nudžiūvime yra kefalis, kuris (nepaisant pavadinimo, kurio šaknis graikiška ir reiškia galvą, bet čia tai pagrindo kvapas) yra medžio, muskuso, išdžiūvusios aromatinės žolės, tabako nata – grynai sintetinė. Aprašymas dar mini ambretolidą, kuris yra muskuso variacija ir primena senovinį muilą, su vaisiškumu, ir formulę „Musk T“ – dar viena muskuso variacija, gyvulinis, labai šiurkščiai erotiškas kvapas, neliečiantis prakaito, bet toks, kaip artimo žmogaus oda.

Kvepalai

Jei reikėtų rašyti Hypær uostymo patirtis, tai kvapas atsiveria brutalia nupjauta žole, kad tik maža nepasirodytų, ir labai greitai nudžiūva, pasilikdamas itin arti odos (projekcija minimali), kur pagrindo kvapai vos gaudžiantys, tik užuominomis atitariantys – ir muskuso vaisiškumas, ir švarus kūnas, ir ką tik išplauti plaukai (išplauti nekvepiančiu šampūnu), ir šviežiai patiesta patalynė, iš egiptietiškos medvilnės, kaip mano namuose (jei galėčiau, parašyčiau firmos pavadinimą, bet nerašysiu, nes bus reklama, aš prie jos pripratau prieš kurį laiką ir nieko geresnio pasaulyje nėra miegojimo prasme, ir ne tik miegojimo). Tai ir šviežiai išskalbti ir akimirksniu saulėje išdžiūvę skalbiniai, kurie jau sausi ir kvepia. Tai artėjančios vasaros ir karšto oro pažadas.

Vienas iš dalykų, dėl kurių Hypær kvepalai nėra labai tinkami paprastam vartotojui, yra toks, kad jų laikymasis yra itin trumpas. Pasipurškus atidaromasis žolės kvapas trunka keliolika sekundžių, ne daugiau, ir tada prasideda visi tie švaraus kūno kvapai, apie kuriuos tik ką rašiau – bet jau tada neįmanoma nustoti jų uosčius. Tai patirtis, kuri panaši į priklausomybę, ir kelianti daugybę nepadorių minčių, apie kurias daugiau nenorėčiau daugiau kalbėti, bet kiekvienas iš jūsų galite sugalvoti asmenines patirtis, susijusias su puikia patalyne arba tik ką išsipraususio kūno pojūčiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)