Šie kvepalai kelia vien nepadorias mintis, nors juose nėra jokių sudėtinių dalių, kurios būtų oficialiai susijusios su erotika. Paprastai manoma, kad geidulingiausi kvapai yra ūdas, smilkalai, muskusas ir galbūt dar apmušalų oda (čia gal tiems, kam labai patinka mylėtis automobilio salone arba tiems, kam prie širdies odiniais drabužiais apsitempti ir vienas kitą rimbais ir rykštėmis čaižyti). Šiame kvape, kuriam jau trys dešimtmečiai (jis išleistas 1989 metais), yra daugiausia citrusai, žolės ir prieskoniai, bet tegu tai jūsų neapgauna: kvapas yra nuostabiai, neapsakomai geidulingas, emociniame pjūvyje jis yra tiesiog nepadorus, šiugždantis, kaip gera medvilnės patalynė, kai ant jos esi su mylima moterimi (na, jei jūs moteris, tada, žinoma, su vyru, arba kaip kam geriau patinka).

Calvin Klein“ kvepalai „Eternity for Men“ – tai ir dušo želė iš brangaus viešbučio didelio marmurinio vonios kambario, ir tai vienas iš tų dušo želė, kuriuos tikrai norisi naudoti, ne bet koks standartinis, o toks, kurį paskui turi susirasti ir nusipirkti, kad tas kvapas pasiliktų dar ilgiau. Jis – kaip masažo aliejus, kuris pasilieka ant odos po pasimatymo ir glamonių, bet ne koks ten pigus, o toks, kurį norisi uostyti vėl ir vėl ir kuris beveik geresnis už seksą. Šie kvepalai dvelkia prisilietimais, braukiamais per jūsų kūną mylimo žmogaus plaukais ir apatiniais drabužiais, kurie apsivelkami tik tam, kad juos kuo greičiau nuvilktų.

Ir dar kažkodėl kvape yra dideli, minkšti guminiai trintukai – ne mokykliniai, o tie, kuriais dailininkai ir braižytojai trina pieštuko nubrėžtas linijas.

Kvapą sukūrė Carlos Benaim, amerikiečių parfumerijos specialistas, gimęs Maroke, kuris turi nuostabius gebėjimus kurti kvapus apie seksą, intymumą ir nepadorumus, nors šitai retai įvardijama pavadinimuose arba oficialiuose aprašymuose. Apie vieną jų, kuris kvepia kaip erotika bažnyčioje, rašiau portale DELFI: „Tai sunkus bažnyčios suolas, nupoliruotas jaunų moterų suknelėmis pridengtų kūnų, kai jos per mišias šiltą sekmadienį klauso vargonų ir pamokslo, o galvoja visai apie ką kitą“ (Ralph Lauren – Polo Supreme Oud) – tai buvo viena mano mėgstamiausių apžvalgų, atsiverskite ir paskaitykite.

Eternity for Men (o „eternity“ angliškai reiškia amžinybę, kas visiškai priešiška erotikos efemeriškai, praeinančiai, laikinai, blyksnio ir momentinio orgazmo natūrai – toks klaidinantis pavadinimas) atsiveria mandarinais, neįvardintų augalų pievos žaluma ir levandomis, ir dar ten yra bazilikas (stiprus, turbūt iš Artimųjų Rytų atvežtas, jis žymiai intensyvesnis už europietiškąjį), salsvai svaigūs jazmino žiedai, kurie, tačiau, visai nedominuoja, ir dar labai lietuviškai kvepianti pelargonija, o kai nudžiūva, lieka sandalmedis ir nuostabų muilo dvelksmą po savęs paliekantis vetyveris, kurį dar vadina auksabarzdžiu. Sudėtiniai kvapai neina vienas po kito, kaip knygos puslapiai – ne, jie pinasi kaip gijos audinyje, čia pasislepia, čia vėl pasirodo.

Tegu jūsų negąsdina nurodyta penkiasdešimties eurų kaina: už tiek pirkau didelį, arklinį flakoną (dideliam žmogui – didelis ir butelis, nes ką čia smulkintis), 200 mililitrų, ačiū labai. Mažesnis flakonas ir kainuos mažiau, bet man dideli labiau prie širdies.

Parašiau ir pasigailėjau, kad šiuos kvepalus jau turiu: norėčiau neturėti, kad galėčiau nusipirkti dar kartą.

***

Andrius Užkalnis rašo apie kvepalus, maistą ir kitus dalykus portale www.laukineszasys.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)