Pakalbinome tris žinomus Lietuvos vyrus iš skirtingų veiklos sričių: „SuitSupply" rinkodaros vadovą ir klasikinės vyriškos mados ekspertą Paulių Stumbrą, kelionių organizatoriaus „Makalius” vadovą Rimvydą Širvinską bei dainininką Martyną Kavaliauską ir paklausėme apie jų baltos spalvos derinius, rašoma pranešime žiniasklaidai.

P. Stubra, „Suitsupply” rinkodaros vadovas, itin gerai išmano klasikinio vyrų stiliaus taisykles ir niuansus ir išsklaido paplitusią nuomonę, kad vyrui apsirengti baltai sudėtinga ir siūlo drąsiai tai daryti, atkreipiant dėmesį į keletą svarbių momentų.

Pauliau, sakykite, ar sudėtinga vyrui apsirengti baltai? Kokius galėtumėte pasiūlyti baltos aprangos variantus?

– Vyrui apsirengti baltai visai nesudėtinga! Aš manau, kad visi vyrai savo spintoje turi naujus baltus marškinius, o tuomet reikia tik baltų kelnių. Jas rasti tikrai nėra sunku.

Man asmeniškai patinkantis vasaros derinys yra baltas, plonos medvilnės švarkas, klasikinio stiliaus šortai ir elegantiški batai. Toks aprangos variantas „Le Diner en Blanc” renginiui būtų puikus sprendimas. Vyrai neturėtų bijoti baltų rūbų ir nesieti jų su „palangos stiliuku”.

Į ką patartumėte atkreipti dėmesį vyrui renkantis baltos aprangos derinį?

– Pirmas ir svarbiausias dalykas yra tai, kad rūbai būtų švarūs, kvepiantys ir tvarkingi. Tikrai ne nuskalbti marškiniai ir kelnės. Kitas svarbus dalykas yra avalynė. Į „Le Diner en Blanc” puikiai tiks ir laisvalaikio bateliai, tikrai nereikia lakinių, prie smokingo dėvimų batų.

Vakarienė baltai (Le Dîner en Blanc) Vilniuje 2018

Kokius aksesuarus siūlytumėte, žinant, kad visa apranga nuo galvos iki kojų turi būti balta?

– Aksesuarais nereikia apsikrauti. Man asmeniškai nėra nieko blogiau už baltą aprangą ir juodą diržą, tad šio aksesuaro aš vengčiau. Be to, dabar yra tikrai nemažas kelnių, kurias galima dėvėti be diržo, pasirinkimas.

Egzistuoja nuomonė, kad negalima derinti skirtingų baltos spalvos atspalvių. Ką jūs apie tai galvojate?

– Manau, kad tikrai galima! Pavyzdžiui marškiniai gali būti balti, o kostiumas ar švarkas – pieno baltumo. Toks derinys atrodytų dar geriau nei tik vieno atspalvio.

Ar galėtumėte išskirti didžiausios baltos spalvos faux pas, kalbant apie drabužius?

– Kaip jau ir minėjau, tai būtų per daug ryškūs ir kontrastuojantys aksesuarai bei nudėvėti rūbai ir purvini batai!

Kelionių organizatoriaus „Makalius“ vadovas Rimvydas Širvinskas labai maloniai atsiliepia apie savo patirtį „Le Diner en Blanc” ir dvejojantiems pataria būtinai suburti draugus, šeimą ir ateiti patirti tą WOW efektą, apie kurį kalba visi, kuriems yra tekę čia sudalyvauti.

Kas jus paskatino dalyvauti Le Diner en Blanc?

– Kvietimo dalyvauti „Le Diner en Blanc” sulaukiau iš savo draugės, tinklaraštininkės Simonos Burbaitės – man patinka neįprastos, netikėtos vietos vakarienei ir smagūs susitikimai, taigi, nušoviau du zuikius vienu kartu: pasimačiau su drauge ir turėjau unikalią naują patirtį. Anksčiau niekad neteko dalyvauti, tačiau, žinoma, daugybę kartų teko girdėti ne tik apie Lietuvoje, bet apskritai visur pasaulyje vykstančias baltas vakarienes.

Tiesa, anksčiau neturėjau apie tokį renginio formatą jokios nuomonės, bet dabar turiu – šis renginys man patiko savo paslaptingumu bei WOW efektu pamačius paskirtoje susitikimo vietoje staiga iš įvairiausių kampelių besirenkančius baltai apsirengusius, gerai nusiteikusius žmones su krepšiais maisto. Pati emocija būti vienu iš tų, kuris tą vakarą puošia miestą bei būti apsuptam gerai nusiteikusių žmonių, vedinų vieno tikslo – smagiai praleisti vakarą – mane tiesiog sužavėjo.

Vakarienė baltai (Le Dîner en Blanc) Vilniuje 2018

Ar ir šiais metais galėsime jus sutikti kurioje nors slaptoje Vilniaus vietoje „Le Diner en Blanc” metu?

– Šiais metais, be jokios abejonės, planavau dalyvauti net ir nekviečiamas, o tiesiog savo noru. Deja, sužinojus apie renginio datą kiek nusivyliau, nes būtent tądien jau esu suplanavęs žygį baidarėmis su draugais. Jeigu planai pasikeistų, būtinai žadu prisijungti.

Vyrai dažnai susiduria su sunkumais renkantis baltus drabužius? Ar jūs lengvai radote sau aprangą?

– Savo apranga pasirūpinti nutariau renginio dienos rytą. Atsidariau savo spintą ir... jūs nepatikėsite – nė vieno visiškai balto rūbo! Staigiai nulėkiau į prekybos centrą, apėjau kelias parduotuves. Didžiam mano nusivylimui, vyrams rasti baltas kelnes buvo misija neįmanoma (o gal tiesiog nemokėjau ieškoti...). Tai mano dydžio nėra, tai atrodo negražiai. Šiaip ne taip nusprendžiau įvaldyti vasarišką laisvalaikio stilių ir suderinti aprangą pagal to vakaro orus. Dabar keliaudamas po pasaulį ir matydamas baltas kelnes ar kitus baltos spalvos aksesuarus, juos įsigyju ir vis galvoju: „Čia tam atvejui, kai vėl dalyvausiu baltoje vakarienėje arba baltame vakarėlyje".

Ką patartumėte vilkėti vyrams baltosios vakarienės metu? Į ką vertėtų atkreipti dėmesį?

– Negaliu laikyti savęs tuo, kuris galėtų patarti, ką vilkėti, nes pats susidūriau su šiokia tokia problema. Vilkitės tai, ką jaučiate. Ar tai oficialesnė vakaro apranga (juk puošiatės dėl savęs ir tik truputėlį dėl kitų), ar vasariška laisvalaikio, patogi Jums. Svarbiausia jaustis patogiai. Nepamirškite, kad ne tik sėdėsite – teks ir pajudėti (juk norėsite nuotraukų), ir galbūt pašokti (jeigu vakaro staigmena šiemet bus tokia pati ar net linksmesnė, kaip praėjusiais metais visus šokti išjudinęs Vaidas Baumila).

Martynas Kavaliauskas drauge su pučiamųjų trio ir gyvo garso grupe šių metų renginyje „Le Diner en Blanc” surengs elegantišką ir jaukų koncertą, kuriame skambės nemažai klasikos ir pop klasikos kūrinių.

Martynai, šiais metais pirmą kartą dalyvausite „Le Diner en Blanc”. Ką esate girdėjęs apie šį prancūzišką ir ilgametes tradicijas visame pasaulyje turintį renginį?

– Visos iniciatyvos, kurios buria žmones į tokius vakarus, visada yra labai sveikintinos. Mačiau praėjusių metų „Le Diner en Blanc” ir man jis pasirodė tikrai labai gražus. Kiek pastebėjau renginio koncepcija įkvėpė ir kitų miestų gyventojus rengti panašaus stiliaus piknikus, kas, manau, taip pati yra žavinga.

Vakarienė baltai (Le Dîner en Blanc) Vilniuje 2018

Šiais metais bus galima išvysti jus dainuojant ant „Le Diner en Blanc” scenos. Kokio jūsų pasirodymo gali tikėti šių renginio dalyviai?

– Mano pagrindinė mintis, užduotis ir tikslas yra sukurti gražią ir smagią vakaro atmosferą, o tai bus galima padaryti muzikos, kurią atliksime pagalba. Mes grosime šiek tiek senosios klasikos, šiek tiek lietuvių estrados klasikos kūrinių ir taip pat įtrauksime ir populiariosios muzikos. Tai bus nuotaikinga programa, o scenoje išvysite su pučiamųjų trio ir gyvo garso grupę.

Ar jau galvojate apie aprangą, kurią dėvėsite pasirodymo metu? Vyrams dažnai tai būna didelis galvos skausmas...

– Iš tiesų tai šiuo metu daugiausiai galvojame apie repertuarą. Tačiau, be abejo, skirsime dėmesio ir aprangai ir į ją pažvelgsime kūrybiškai, siekdami prisitaikyti prie pačio renginio stilistikos. Kažką kūrybiško tikrai sugalvosime. Aš asmeniškai nesu didelis baltos spalvos fanas, tačiau tokiame renginyje kaip „Le Diner en Blanc” dalyvauti bus tikrai malonu ir įdomu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)