Veido šveitimas – svarbiausias žingsnis veido odos priežiūrai

Mūsų odą kasdien veikia daugybė išorės veiksnių: dulkės, šaltis, saulės spinduliai, vėjas. Veido oda pasidengia nešvarumų sluoksniu bei pamažu ima atrodyti pavargusi, kieta ir sausa, ji netenka elastingumo ir natūralaus švytėjimo. Todėl tinkamas odos valymas – vienas svarbiausių žingsnių odos priežiūroje, rašoma pranešime spaudai.

Ekspertė rekomenduoja išbandyti ląstelių atsinaujinimą skatinantį šveitiklį, kuris ne tik pašalins odos paviršiuje susikaupusius nešvarumus ir negyvąsias ląsteles, bet ir pagreitins naujų ląstelių gaminimąsi. Pašalinus negyvąsias ląsteles ir atidengus naują odos sluoksnį, maitinamieji ir drėkinamieji produktai lengviau įsigeria į odą ir efektyviau ją puoselėja.

Renkantis priemones svarbu žinoti savo odos tipą

Vertėtų įsidėmėti, kad tinkamiausias veido šveitimo būdas priklauso nuo jūsų odos tipo. Jei veido oda jautresnė, šveičiamosios dalelės gali būti per stambios ir sudirginti odą. Todėl jautrios odos savininkams L. Kairienė rekomenduoja rinktis švelnesnius šveitiklius arba pasinaudoti gudrybe ir sumaišyti šlakelį veido prausiklio su šveitikliu.

Šveitimas bus švelnesnis ir puikiai tinkantis kasdienei odos priežiūrai. Šis triukas ne tik sutaupys laiko kasdien atliekant odos priežiūros procedūras, bet ir pagerins jos būklę.

Odos drėkinimas apsaugos odą nuo šalčio

Šaltuoju metų sezonu oda reikalauja ypatingo dėmesio, kadangi išoriniai dirgikliai dar labiau suaktyvėja. Kad oda netaptų sausa, nepradėtų šerpetoti ir neskilinėtų, ją reikia nuolat drėkinti. Grožio rinkoje gausu vyrams skirtų drėkinamųjų kremų, tačiau kosmetologė pabrėžia, kad kremą reikia rinktis atsakingai ir svarbiausia – pritaikytą jūsų odos tipui.

Tiems, kurių oda linkusi šerpetoti, specialistė pataria rinktis riebesnį veido kremą, o riebios odos savininkams rekomenduojama naudoti gelinės tekstūros produktus. Šaltuoju metų laiku drėkinamasis kremas ne tik prisotina odą drėgmės, tačiau ir saugo ją nuo šalčio, todėl kremo naudojimas turėtų tapti kiekvieno ryto bei vakaro ritualu.

Kad skutimasis taptų malonumu

Skutimasis – procedūra, be kurios neįsivaizduojamas vyro gyvenimas. Šis kasdienis ritualas gali tapti tikra kančia: įaugę plaukeliai, bėrimas ar net žaizdelės.

Todėl odos priežiūros ekspertė nupasakoja kokias priemones geriausia naudoti norint išvengti nemalonių pojūčių: „Prieš skutantis barzdą būtina odą sudrėkinti drėkinamuoju kremu ir patepti barzdą aliejumi prieš skutimąsi. Tuomet galite tepti skutimosi kremą ir formuoti norimą barzdos formą. Po procedūros svarbu nepamiršti odą nuraminti žele po skutimosi – ji padės išvengti odos tempimo bei bėrimo“ – pasakoja specialistė.

Teisinga barzdos priežiūra

Tiems vyrams, kurie augina barzdą, priežiūra yra ne ką mažiau svarbi. L. Kairienė dalinasi patarimais, kaip tinkamai prižiūrėti ilgą barzdą, kad ji atrodytų tvarkingai. Pirmiausia reikia pasirūpinti, kad barzda būtų švari, todėl ekspertė rekomenduoja naudoti specialius barzdos šampūnus ir prausiklius, kurie išvalys barzdos plaukus, suteiks jiems žvilgesio, plaukai atrodys sveikesni. Išplovus barzdą nepamirškite jos palepinti aliejumi, kuris veikia kaip kondicionierius - minkština ir maitina plaukus.

Ūsų vaškas padės suformuoti norimą ūsų bei brazdos formą. Reguliariai naudojant šias priemones, rezultatus pamatysite iš karto: barzda geriau auga, tampa vešlesnė, plaukai atrodo sveikesni, barzdą patogiau trumpinti, nes plaukai mažiau veliasi.

Išpuoselėtas įvaizdis suteikia pasitikėjimo savimi ir padeda jaustis patraukliai ne tik moterims, bet ir vyrams. O tam, kad turėtumėte sveiką, lygią ir elastingą odą bei tvarkingą barzdą – jomis reikia rūpintis nuolat.

Laima Kairienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)