– Nuo kelių metų dažniausiai pradeda vyrams slinkti plaukai ir kas tam daro įtaką?

– Neįmanoma tiksliai pasakyti, kada pradeda slinkti plaukai. Tam įtaką gali daryti genetinis paveldimumas, stresas, neišsimiegojimas, nuovargis, netinkama mityba, dietos, blogai pasirinkti plaukų priežiūros produktai, hormoniniai pokyčiai, kietas ir chloruotas vanduo, UV spinduliai. Beje, plaukų slinkimą gali įtakoti ir metų laikai, orų kaita.

– Ar plaukų priežiūros priemonės gali suaktyvinti plaukų slinkimą?

– Kasdien naudojame daug plaukų priežiūros priemonių: šampūnas, balzamas, kaukė, plaukų, lakas, žėlė. Dažnai net nežinote, kas slypi šių produktų sudėtyje. Daugybė mokslinių tyrimų įrodė, kad kosmetika, pakliuvusi ant odos, daro įtaką visam organizmui ir ji gali būti tiek gera, tiek bloga.

Todėl domėtis kosmetikos produktų kokybe ir sudėtimi yra būtina. Džiugu, kad šiandien žmonės pradeda vis labiau tuo domėtis, nes pramonė ir marketingas jau peržengė visas manipuliavimo ribas.

Slenkant plaukams ypač svarbu rinktis „saugias“ priežiūros priemones. Rekomenduoju šampūnus pirkti be sulfatų. Sulfatai labai kenkia plaukams, juos alina ir sausina. Taip pat venkite priemonių, kuriose yra dažiklių, dirbtinių kvapiklių, silikono ir alkoholio. Svarbu, kad priemonės nejautrintų galvos odos.

Kalbant apie plaukų formavimo priemones, svarbu saikas. Jas purkšite tik ant plaukų ir stenkitės, kad priemonės nepakaliūtų ant odos.

– Kokius produktus rekomenduotumėte naudoti vyrams, kuriems slenka plaukai?

– Rinkitės tokius produktus, kurių sudėtyje yra ženšenio, pantenolio, kalcio pantotenato, biotino, kofeino, imbiero ekstraktų. Taip pat rinkitės produktus, kurie turi augalinių aliejų, pavyzdžiui: varnalėšų, migdolų, avokadų.

Efektyviai veikia cinamono, arbatmedžio, levandų, rozmarinų, čiobrelių eteriniai aliejai. O, jei naudojate nenatūralius aliejus – rinkitės tokius, kuriuose nėra silikonų.

Be šampūno reiktų naudoti ir kondicionierių, plaukų serumą. šios priemonės turi daugiau veikliųjų medžiagų. Vėlgi, žiūrėkite į sudėtį. Tačiau nepamirškite, kad plaukai ne tik suteikia grožį – po jais esanti oda saugo mūsų kūno organus nuo grėsmių.
Vyras

– Kokie maisto produktai gali sustiprinti plaukus?

– Atkreipkite dėmesį į produktus, kuriuose yra gausu A, C, D, E, B6 vitaminų, jodo, cinko folio rūgšties bei atsižvelkiteį įsisavinimo specifiką. Valgykite visavertį maistą: kiaušinius, žuvį, vištieną, pieno produktus. Šie produktai padeda gamintis keratinui, kuris yra labai svarbus plaukui.

– Kokią naudą gali turėti galvos masažas?

– Galvos odos masažas efektyvi procedūra tiems, kurie nori turėti stiprius plaukus. Visai nesudėtingas, vos keliolika minučių per dieną užtrunkantis ritualas gali jums duoti labai gerų rezultatų. Kaip ankščiau minėjau, plaukų slinkimui įtakos gali turėti stresas ir įtempta galvos oda.

Su šia problema susiduria 70 procentų žmonių. Įsitempusi oda neleidžia folikulams įsisavinti visų reikalingų medžiagų, todėl plaukai gali pradėti slinkti ir silpnėti. Tada nepadės net pačios geriausios priemonės! Galvos masažas atpalaiduoja galvos odą, aktyvina kraujotaką, sužadina receptorius ir stimuliuoja raumenis. Be to, plaukų folikulai dažnai „miega“ ir būna užteršti riebalinių rūgščių pertekliumi. Kai masažuojame galvos odą, kraujas patenka prie plaukų šaknų ir atgaivina folikulus.

– Kuo dar gali būti naudingas galvos masažas?

– Mažai kas žino, kad galvos plovimas neužtikrina visiškai švarios galvos odos. Galvos masažas gali padėti pašalinti seną epidermio sluoksnį, dulkes ir mikrobus, o sveikai galvos odos būklei yra būtina švara.

Anot V. Parutytės, galite naudotis šiais galvos masažo principais:

Prieš pradėdami masažuoti galvą visada švariai nusiplaukite rankas ir atsipalaiduokite. Masažą darykite reguliariai 1-2 kartus per dieną. Geriausiai iš ryto, tik prabudus ir vakare, prieš miegą. Masažo trukmė gali būti apie 10- 20 minučių, jo metu galite į odą įmasažuoti ir aliejukus, taip jie geriau įsiskverbs į odą ir stipriau veiks.

Galvos masažas gali padėti odai geriau įsisavinti ir plaukų kaukių veikliąsias medžiagas. Užsidėkite ant galvos plaukų kaukę ir masažuokite galvos odą tol, kol pradėsite jausti šilumą (maždaug apie 10-15 minučių).
Viktorija Parutytė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)