Pirmasis vyras DELFI Stiliui atvėręs savo spintos duris – iliuzionistas Mantas Wizard. Neabejojome, kad apsilankę mago spintoje išvysime daug įvairių kostiumų, bet labai smalsu buvo pasižiūrėti, ką Mantas vilki ir tada, kai jį galima sutikti ne tik scenoje.

Už Vilniaus centro pas Mantą užsukome vidury savaitės.

– Mantai, kaip matyti, esi tas vyras, kuris nepriekaištingai rūpinasi savo išvaizda. Kiek laiko ryte praleidi prie veidrodžio?

– Ačiū už komplimentą, bet galėčiau ir daugiau laiko sau skirti. Iš tiesų, viskas priklauso ar tai paprasta diena, ar ruošiuosi renginiui. Kai turiu pasirodymą arba vedu šventę, pasiruošimas užtrunka ilgiau. Vis tiek scenoje žmogus yra matomas, o kai kurie renginiai kuriuose dirbu išties yra solidūs ir tai reikalauja atitinkamo apsirengimo ir išvaizdos. Gerbiu žiūrovą ir myliu savo darbą, tad visada ruošiuosi kaip į šventę. O būna laisvadienių, kai rengiuosi patogius sportinius rūbus ir į veidrodį net nežiūriu.

– Kiek kostiumų turi savo spintoje? Kuri ypatingiausias? Kuris labiausiai prie širdies?

– Kostiumų, tikriausiai, turiu jau dešimtis. Kiekvienas turi savitą istoriją, kai kurie buvo sukurti iš vizijos arba piešinio, kiti kažkur pamatyti ir įsigyti. Taip pat kiekvienas matęs įvairių vietų ir renginių. Todėl visi savaip brangūs. Bet jei lieptumėte pasilikti tik vieną – tai būtų juodas smokingas.

– Ne paslaptis, kad mėgsti ir aksesuarus. Be kokio aksesuaro negalėtum išeiti į vakarėlį, o be kurio neapsieitum kasdienybėje?

– Pastaruoju metu stengiuosi nepersistengti su aksesuarais, tad nešioju ne daugiau kaip kurį nors vieną. Švarko atlape dažnai turiu įsisegęs kaukę arba katiną, tie daiktai yra kaip mano talismanai. Taip pat vėl pamilau savo laikrodį. Turu daugybę žiedų, bet jie tik tam tikrom progom, vietom ir aprangos stiliui tinka.

– Mėgiamiausias drabužis ar aprangos derinys?

– Vyriškas kostiumas. Man tai nemirtinga klasika. Tai gražus ir kiekvienam vyrui reikalingas dalykas, kuris gali būti priderintas ir laisvalaikio išėjimui, ir šventei. Todėl ir turiu jų tiek daug.

– Koks daiktas ilgiausiai yra užsibuvęs tavo spintoje? Kiek metų jį turi? Ar dažnai tenka pertvarkyti spintą ir perrūšiuoti turimus drabužius?

– Prie paprastų drabužių neprisirišu ir dažnais savo spintą atsinaujinu, man patinka išbandyti naujus derinius ir keistis. Tad su senaisiais rūbais atsisveikinu be gailesčio, užleisdamas vietą naujiems. O prie savo sceninių rūbų prisirišu labiau, jie mano kuriamos magijos dalis. Kiekvienas su savo charakteriu ir istorija. Seniausias yra juodas aksominis švarkas pirktas dėvėtuose rūbuose prieš septyniolika metų! Ir jis vis dar atrodo nepriekaištingai.

– Kaip apibūdintum savo stilių? Kokie mados namai tave įkvepia? O gal ir perki tų mados namų kūrinius?

– Mėgstu modernią klasiką. Su metais jaučiu, kad ir mano stilius keičiasi, vis labiau vertinu minimalizmą, juoda-balta derinius. Neteikiu didelės reikšmės etiketei ar prekės ženklui. Mane žavi „Dolce & Gabbana“ prekės ženklas. Neseniai lankiausi jų parduotuvėje Londone ir išties tai žaismingi ir įdomūs rūbai.

– Koks lietuvių dizaineris ar dizainerė tave žavi savo kūriniais?

– Aš labai žaviuosi kitų žmonių talentu ir visada stengiuosi įvertinti kito darbą. Manyčiau, vyriškų kostiumų meistras Serge Gandzumian, jo darbai labai įdomūs, jis sugeba klasikai suteikti naujų spalvų ir elementų. Turiu garbės nešioti jo sukurtą nuostabų vyrišką kostiumą. Mane žavi, žinoma, Juozas Statkevičius, ypatingai jo sceniniai kostiumai. Liutauras Salasevičius – savo taip pat teatrališkais darbais. Taip pat vis pastebiu ne tokių garsių, o jaunų dizainerių labai įdomių ir originalių darbų.

– Ar dėl savo įvaizdžio tenka kreiptis į stilistą?

– Taip turiu šaunių stilistų, kurie kartais pakonsultuoja. Bet galutinį sprendimą priimu pats pasikliaudamas savo intuicija.

– Kaip darbo apranga persipina gyvenime su kasdiene apranga?

– Labiau skiriasi nei persipina – scenoje mėgstu įdomesnius ir originalesnius rūbus. O gyvenime labiau laisvalaikiui tinkamus, patogius rūbus. Pasikliauju savo nuotaika ir oro prognoze.

– Drabužius perki Lietuvoje, užsienyje ar užsisakai internetu?

– Beveik visada tik pasimatavęs ir palietęs rūbą. Nesu drabužių pirkęs internetu. Mėgstu paliesti ir pamatyti kaip jis atrodo ant manęs. O dauguma mano sceninių rūbų yra siūti specialiai man.

– Brangiausi daiktai tavo spintoje? Tiek širdimi, tiek kaina? Koks drabužis tavo spintoje turi ypatingą istoriją?

– Niekaip neišskirsiu brangiausio, nes visi – savaip brangūs. Žinoma, ir širdimi, ir kaina brangiausi mano sceniniai kostiumai – vienas siūtas Serge’o, tai tobulas juodas kostiumas, specialiai man magiškas ir elegantiškas rūbas. Turiu įdomų fraką, kurį siuvo vienas labai talentingas teatro kostiumų siuvėjas, jo išvaizda ir pasiuvimas taip pat magiški, net ir kaina buvo magiškas ir simboliškas skaičius. Branginu savo sceninius rūbus ir juos saugau, o kai jie jau atitarnauja, neišmetu.

– Kiek porų batų turi spintoje?

– Apie dešimt, jie vis keičiasi. Bet patys reikalingiausi – patogūs sportbačiai ir juodi lakuoti batai, kuriuos specialiai siuvausi prie sceninio kostiumo.

– Išskirtinis drabužis, kurio pas kitus vyrus spintoje neatrasčiau?

– Visa mano sceninių kostiumų spintos dalis yra labai originali ir daugumos tokių rūbų pas nieką nerastumėte.

– Moteris su sijonu ar kelnėmis?

– Neabejotinai su sijonu.

DELFI Stilius nuotraukų galerijoje galite išvysti tai, kas slepiasi Manto Wizard spintoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)