„Labai šviesus, su dideliais langais abiejose pusėsė, erdvus, puikiai išplanuotas ir tikrą senamiesčio dvasią spinduliuojantis keturių kambarių butas pačioje jo širdyje. Visur nueisite pėstute, vienoje pusėje – Barbakanas ir Rotušė, kitoje – Halės turgus su šviežiomis daržovėmis bei naujai atsidariusiais restoranėliais, o pro langus – senamiesčio stogai ir Vilniaus bažnyčios.

Šiame bute išsaugota prieškario statybos stilistika ir dekoro autentika: lubos su lipdiniais, tikras parketas, koklinis pečius bei dvivėrės durys“ , – taip savo namus populiariame nekilnojamojo turto skelbimų portale aprašė savininkė.

Būste, kuriame iki šiol gyvena gausi Akromų šeima – Agnė su vyru Kristoforu ir jųdviejų sūnumis Hubertu ir Teodoru – vietos pakanka visiems.

Didžiulė svetainė yra sujungta su virtuve ir valgomuoju, kur užsukę mielai susėda svečiai. Stilistė su sutuoktiniu ilsisi solidaus dydžio miegamajame kambaryje, o vaikams skirtos net dvi erdvės – miego zona ir žaidimų kambarys.

Nepamirškime ir itin šviesaus vonios kambario, kurį Agnė vadina viena mėgstamiausių savo erdvių. „Gulint vonioje galima stebėti Vilniaus senamiesčio stogus“, – pasakojo stilistė.

Kas gi norėtų kraustytis iš tokio būsto, pagalvotumėte?

„Senamiesčio dvasia yra neatsiejama mano esybės dalis, vis dėlto, nusprendėme, kad norime būti arčiau gamtos. Vaikams reikia išsilakstyti – jie nori riedlenčių, dviračių, bėgimo ir lakstymo.

O štai aš, tikriausiai, neišgyvenčiau, jei mane iškraustytų toli nuo centro. Tad kur nutūpsim – sunku pasakyti, bet, tikiuosi, būsime arti senamiesčio, kur verda visi mano darbai, ir tuo pačiu arti gamtos. Ieškome kompromiso“, – paklausta, kodėl nusprendė parduoti būstą ir kur ketina kelti sparnus, atsakė A. Gilytė.

Namas, kuriame gyvena stilistė, yra 1940-ųjų metų statybos, tad renovuojant būstą šeima stengėsi išsaugoti prieškario stilistiką ir nebandė modernizuoti autentiškų dekoro elementų, pavyzdžiui, lipdinių ant lubų ar originalių dvivėrių durų. Jie būstui suteikė savito žavesio ir perteikė senamiesčio dvasią.

Interjero kūrimą stilistė patikėjo ne specialistams, o sau ir savo vyrui Krisfotorui. Pora džiaugiasi, kad jų vizija dėl bendrų namų sutapo. O ir derinti moderną su vintažu sutuoktiniams buvo vienas malonumas.

„Mūsų virtuvė – šiuolaikinė, stalas – tvirtas, monumentalus, su metalinėmis kojomis. Užtat kėdes pirkau sendaikčių turguje, kreivutes, sutriušusias. Jas meistrai nušlifavo ir pervilko skirtingais gobelenais. Tai buvo įdomus žaidimas“, – apie tai, kaip pavyko derinti seną su nauju, pasakojo stilistė.

Ji taip pat džiaugėsi, kad ir kur pakelsi akis – visur išvysi žaismingus kontrastus. Ypač, kai žvilgteli į autentiškas lubas, padabintas moderniu dizainerio kurtu šviestuvu.

Kviečiame pasižvalgyti į stilistės A. Gilytės namus:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)