Užupyje įsikūręs lietuvių prekinis ženklas gamina sojų vaško žvakes su eteriniais aliejais ir parfumuotais kvapais.

„Šitos žvakės kaip kvepalai, kuriuose yra labai daug natų“, – apie savo produktą kalbėjo Giedrė.

Tokia žvakė kainuoja 36 eurus. Pasak G. Apanavičienės, ne visiems lietuviams tokia kaina yra įkandama ir įsigyja tik tie, kas supranta jos vertę. Įkūrėja pridūrė, kad žmonės iš užsienio labiau vertina rankų darbo žvakes.

Kvapų ir interjero aksesuarų namų „a.go“ atidarymas

„Ši idėja gimė iš noro turėti vietą, kur žmonės ateitų ir aš jiems galėčiau papasakoti apie kvapus. Todėl pirmiausia butike atsirado kvepiantys produktai, vėliau – visos kitos man mielos smulkmenos, kuriomis norėjau pasidalinti su kitais.

„a.go“ – mano vardo inicialai – Apanavičienė Giedrė Ona, tad galima įvardinti, kad „a.go namai“ – mano namai, kur kviečiu visus užsukti. Kita jo reikšmė – angliškas žodis „ago“ (liet. prieš tai) – mano kvapai nukelia į prisiminimus“, – sakė kvapų ir interjero namų šeimininkė Giedrė.

Kvapų ir interjero aksesuarų namų „a.go“ atidarymas

Šių namų šeimininkė papasakojo, kaip mus veikia kvapai ir kokią svarbą jie turi kasdienybėje.

– Papasakokite, kaip kvapai veikia mus?

– Kai pirmą kartą užuodžiame kvapą, mes ji siejame su tam tikrais įvykiais, žmogumi ar emocija. Po kažkiek laiko užuodus tą patį kvapą mums gali sugrįžti prisiminimai – tiek geri, tiek ne itin malonūs. Todėl kvapą ne be reikalo galime vadinti itin svarbiu mūsų gyvenime. Tinkamai naudodami galime sužadinti ir sustiprinti mums brangius atsiminimus, pavyzdžiui, jei ruošdamiesi vestuvių šventei mes užsidegsime kvepiančią žvakę – vėliau vartydami vestuvių nuotraukų albumą, mes lengviau atsiminsime tą jautrią emociją, kurią patyrėme tą dieną.

Kvapų ir interjero aksesuarų namų „a.go“ atidarymas

– Ką reikia žinoti apie kvapus?

– Skirtingi kvapai gali skirtingai veikti. Vieni kvapai gali suteikti gerą nuotaiką, mus emociškai pakylėti, kiti nuraminti, o kiti pagreitinti širdies darbą nuteikiant aktyviai veiklai. Todėl siūlyčiau atidžiau susipažinti su kvapų savybėmis ir jas atitinkamai rinktis.

– Kaip, Jūsų manymu, turėtų kvepėti namai? O kaip biuras?

– Jei namuose norima ilsėtis, atsipalaiduoti, reikėtų ieškoti kvapų, kurie ramina, gerina nuotaiką. Tam tiktų levanda, jazminas. Biure tikriausiai norėtųsi pakelti produktyvumą ar koncentraciją, todėl itin tiktų kvapai su rozmarinu. Taip pat tiktų bergamotė, kuri yra geros nuotaikos garantas.

Kvapų ir interjero aksesuarų namų „a.go“ atidarymas

– Kokie kvapai tinkami miegamojo kambariui?

– Priklausomai nuo to, ko tikimasi, reikėtų ir rinktis kvapą. Jei norima nusiraminti, atsipalaiduoti, siūlyčiau rinktis su levandomis kvapą. Romantinei nuotaikai siūlyčiau išmėginti rožę, kuri, tikima, yra natūralus afrodiziakas, ar ylang ylang, kuri teigiamai stimuliuoja nervų sistemą.

– Kokie kvapai išvis netinkami namams?

– Netinkamų kvapų nėra, yra gal tik netinkamai parinkti.

– Ar virtuvę reikėtų papildomai kvėpinti, kai ten tiek daug kvapų ir visi jie susimaišo vienoje vietoje?

– Aš asmeniškai nekvėpinu papildomai, nebent iškeptu pyragu. Bet jei kažkam norisi papildomo kvapo, siūlyčiau rinktis citrinos kvapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)