Norint stilingai ir ekonomiškai įkurti standartinį lietuvio butą, anot dizainerės, vienam kvadratiniam metrui reikėtų skirti bent 450 eurų. Į šią sumą įeina ir apdailos medžiagos, ir baldai, ir dizainerio, apdailos meistrų darbo užmokestis. Dizainerė tikino, kad 70 kvadratinių metrų būstą įrengti kainuotų apie 31 500 eurų.

M. Balionytė-Noreikienė kalbėjo, kad dauguma lietuvių nenori daug pinigų investuoti į namus ir taupo net pasiturintys naujakuriai.

„Dažniausiai klientai investuoja į tai, ko lengvai nepakeis ir į ilgaamžį turtą: į geras grindis, duris, virtuvės baldų komplektą ir techninę įrangą. Pataupoma dekorui: užuolaidoms, brangesniems paveikslams, staliniams šviestuvams, vonios aksesuarams“, – apie lietuvių naujakurių įpročius pasakojo interjero dizainerė..

Tiems, kas nori susikurti stilingus namus už kuo mažesnę kainą, M. Balionytė-Noreikienė pateikė šiuos pasiūlymus:

„Stilingam interjerui reikia skirti mažiausiai 300 eurų vienam kvadratiniam metrui. Tokiu atveju galima rinktis iš nebrangių laminuotų grindų asortimento, kurių kainos prasideda nuo 10 eurų už kvadratinį metrą.

Be to, galima palikti nedengtas gipsu betonines lubas – tokios lubos atrodo labai stilingai ir nekainuoja daug, nes mažiau reikia mokėti už darbą apdailos meistrams ir sutaupysite pinigų statybinėms medžiagoms. Taip pat vonioje plyteles galite klijuoti iki pusės, ten, kur nepatenka tiesioginė drėgmė. Tą patį siūlau daryti ir kriauklės, tualeto zonoje“.

Pažiūrėkite, kaip atrodo už 23 000 eurų įrengtas modernios klasikos stiliaus butas prestižiniame sostinės Žvėryno mikrorajone. Dizainerė pasidalino savo kurto interjero vizualizacijomis ir realiu –įgyvendintu vaizdu.

„Į šią sumą pilnai sutilpome ir sukūriau modernios klasikos stiliaus interjerą. O idėja buvo padaryti butą kuo šviesesnį ir atkartoti klientų taip pamėgtą veidrodžio su sukryžiuotais dekoro fasadais motyvą visame bute. Čia vyrauja šiltos kakavos ir vos vos alyvinės spalvos tonai, to norėjo klientai, nes prieš tai gyveno tamsių tonų būste“, – apie savo kurto interjero idėją kalbėjo dizainerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)