90-ieji ir bohema

Kalbant apie naujausias mados tendencijas, stilistė pažymi, jog šį sezoną yra itin aktualus stilius – 90-ųjų minimalizmas.

„Šiemet į madą sugrįžo nostalgiškai žemas liemuo, paprasti sijonai, liemenės, suknelės, paltai, kuriais verta papildyti savo spintą“, – rekomenduoja S. Mušauskaitė.

Šį sezoną ji taip pat siūlo atkreipti dėmesį į „baikerio“ bei „bomber“ stiliaus švarkus: „Dabar aktualu lyg didoki – „oversized“ siluetai, todėl šiuos švarkus taip pat siūlau rinktis didesnius. Tokiu būdu atrodysite madingai, o taip pat bus lengviau sluoksniuoti drabužius ir apsisaugoti nuo šalčio.

Svarbu paminėti ir kostiumus – moterys gali drąsiai įlįsti į vyrų spintas, tuo pačiu, prigriebdamos ir kaklaraištį, nes tai vienas madingiausių sezono aksesuarų, nešiojamas ne tik prie kostiumo. Atsipalaiduoti gali ir jaukumo mylėtojai – šį sezoną itin aktualu bohemiška stilistika, todėl savo deriniuose drąsiai galite rinktis raštuotus megztinius ar vintažinius švarkelius.“

Gera žinia ir pasiilgusiems gyvūnų raštų bei spindesio – šį sezoną grįžta leopardo rašto audiniai ir blizgančios detalės, tad galite drąsiai rinktis blizgučiais puoštą rankinę, suknelę ar net džinsus, tačiau anot stilistės, svarbiausia tai daryti su saiku.

„Kalbant apie aksesuarus, tiek moterims, tiek vyrams siūlau atkreipti dėmesį į žygio tipo batus, futuristinius akinius nuo saulės, kaklaraištį, dėvimą ne tik prie kostiumo, bei beisbolo kepuraites. Moterims dar siūlau pasižvalgyti platforminių batų storais kulnais, apvalių rankinių, masyvių auksinių auskarų bei kaklo papuošalų“, – aksesuarus rekomenduoja S. Mušauskaitė ir priduria, jog ieškantiems išties ekstravagantiškų aksesuarų, į savo spintą reikėtų įsileisti pūkuotus ar kailinius batus, kepures bei rankines.

Tikriausiai vienas dažniausiai šaltuoju metų laiku užklumpančių mados klausimų – verčiau rinktis paltą ar striukę?

Šį pasirinkimą, S. Mušauskaitės teigimu, daugiausiai lemia žmogaus stilius, gyvenimo būdas bei figūros tipas ir paties palto ar striukės siluetas.

„Žvelgiant į klasikinius modelius, striukė atrodo gerokai sportiškiau, todėl yra labiau tinkama laisvalaikiui. Paltas sukuria kur kas elegantiškesnį vaizdą, tad puikiai tinka tiek prie klasikinių derinių, tiek įterpiant laisvalaikio akcentus. Taip pat, esant iškilmingai progai, atvykti su striuke būtų nederama. Galiausiai, tinkamas palto siluetas gali optiškai liekninti, o striukė įprastai būna pūsta“, – lygina stilistė.

Esant labai šaltai žiemai, anot S. Mušauskaitės, pūkinė striukė yra nepakeičiamas viršutinis rūbas, todėl ji pateikia išvadą: „Jeigu yra galimybė – rekomenduoju rinktis ir paltą, ir striukę. Jeigu visgi reikia rinktis vieną, tuomet pirmenybę teikiu paltui, kuris yra praktiškesnis pasirinkimas.“

Nesenstanti klasika

Tam, kad kiekvienais metais galėtumėte stilingą įvaizdį sukurti neišleisdami krūvos pinigų, S. Mušauskaitė rekomenduoja jį papildyti iš mados neišeinančiomis detalėmis.

„Oversized stiliaus švarkas – vienas pagrindinių spintos kapsulės elementų, su kuriuo lengvai sukursite daugybę skirtingų derinių, nesvarbu, ar tai būtų elegantiški, ar sportiškų detalių turintys, kiek eklektiški, įvaizdžiai“, – tikina specialistė.

Anot jos, tobulas pasirinkimas rudens sezonui yra odinės kelnės, o sujungę skirtingas tekstūras, pavyzdžiui, odą ir megztą audinį, net ir vienspalviam tamsiam įvaizdžiui suteiksite įvairovės. Stilistė rekomenduoja investuoti ir į kaubojiškus batus: „Jau nieko nenustebinsiu pasakydama, kad kaubojiški batai yra klasika. Investavę į juos metų metus galėsite džiaugtis stilingais ar net ekstravagantiškais deriniais.“

Kaip teigia S. Mušauskaitė, siekiant sukurti stilingą įvaizdį, labai svarbu rinktis papuošalus, kurie jį pagyvintų, tačiau nenupigintų, o to išvengti padės kruopščiai atrinkta bižuterija bei juvelyrikos dirbiniai – pavyzdžiui, stilingi sidabriniai žiedai bei minimalistiniai auskarai sustiprins jūsų įvaizdį ir tarnaus ne vieną sezoną.

„Lygiai taip pat, kaip ir papuošalai, rankinė bei diržas gali arba sustiprinti įvaizdį arba priešingai – jam pakenkti, todėl renkantis labai svarbu atkreipti dėmesį į odos kokybę bei metalines detales. Būtent jos, dažnu atveju, greitai nusitrina, todėl perkant rankinę siūlyčiau rinktis turinčią tokių detalių kuo mažiau“, – rekomenduoja stilistė.

S. Mušauskaitė pastebi, kad įprastai rudenį ir žiemą renkamės tamsesnius viršutinius drabužius, tad kodėl nepasirinkus ryškių aksesuarų? Galbūt tai gali būti ryškiai mėlyna kepurė, kuri paryškins jūsų akis?

Kad drabužiai tarnautų ilgiau

Vertėtų nepamiršti, kad viena ryškiausių pastarųjų metų tendencijų, neaplenkusi ir mados, – tvarumas.

Stilistė atskleidžia, jog pati labai mėgsta klasiką, todėl įprastai renkasi ne vieną sezoną aktualius drabužius, kurių derinius paįvairina išskirtinėmis detalėmis: „Į tokius rūbus stengiuosi investuoti negailėdama bei rinktis kokybiškus audinius. Ypatingos priežiūros reikalaujančius rūbus nešu į valyklą arba skalbiu rankomis.“

Jog ši tendencija neaplenkė mados pasaulio, pastebi ir sauso valymo paslaugų įmonės „Be dėmių“ atstovė Viktorija Vasiljeva.

„Pastebime, kad žmonės vis atidžiau rūpinasi savo drabužiais – klientai supranta, jog kai kurių audinių negalima skalbti, o ypatingai saugoti reiktų striukes, paltus ar vilnonius drabužius, kurie neretai yra ir vieni brangiausių pirkinių mūsų spintoje, todėl sauso valymo paslaugos ypatingai aktualios tampa rudenį ir pavasario pradžioje, – tendencijas pristato V. Vasiljeva ir priduria, kad toks valymo būdas gali padėti ilgiau išsaugoti mylimus drabužius, kuriuose yra įsisenėjusių, maisto ar gėrimų dėmių.

– Skalbimo mašina gali panaikinti daug dėmių, bet ne iš pirmo karto, o dažnai skalbiant, drabužis gadinasi, yra didelė galimybė pažeisti audinius.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją