Stilingas ruduo“ – tai projektas, kuriame siekiama parodyti, kaip už sąlyginai nedidelę sumą pinigų galima susikurti tobulą įvaizdį. Šįkart jame kuriami krikšto mamos, vestuvių viešnios, gimtadienio sveikintojos ir vakarėlio deivės įvaizdžiai. Rasite patarimus visoms progoms.

Kaip apsirengti už 200 eurų? Nes kiekvieno įvaizdžio, kurį išvysite žemiau, suma būtent tokia. Gali būti keliomis dešimtimis mažiau ar keliomis daugiau, bet pagrindinė suma – apie 200 eurų – yra ta, kurią susitaupę tikrai galėsite sau leisti pasirinkti žurnalų puslapių vertą aprangą. Apačioje rasite visus pavyzdžius.

Projekto įvaizdžius kurianti stilistė – Greta Žvinklytė. 7 metus dirbusi Londono prabangos prekių parduotuvėje ir rengusi pasaulines įžymybes stilistė grįžo į Lietuvą. Rengusi Adelę ir kitas pasaulinio garso žvaigždes dabar ši jauna profesionalė kuria žinomų Lietuvos dainininkų, tokių kaip Jessica Shy, Justinas Jarutis ir Monika Marija, stilių.

Dirbdama su prabangos prekėmis ji nuolat dalyvavo stilistų mokymuose, o UAL (University of the arts London) pabaigė ir mados psichologijos kursus. Iš plačios „Akropolyje“ esančių rūbų parduotuvių pasiūlos ji profesionaliai sudėlioja galimus įvaizdžius duotomis temomis. Gal iš to ir jūs pasisemsite idėjų?

1 įvaizdis – krikšto mama

Dėl aprangos pakviestai būti krikšto mama vis dar kyla daugiausia klausimų. Reiktų atsiminti vieną – su balta spalva niekada neprašausite. Krikštynos yra kūdikio šventė, tikėjimo ir švaros, šviesos asociacijos. Todėl krikšto mamai priimtina vilkėti šviesiai. Krikštynų svečiai – tarkime, kūdikio močiutės ar tetos – jau gali pasirinkti ir tamsesnių atspalvių rūbus.

„Svarbiausia atsiminti, kad eini į bažnyčią. Tai – šventės vieta. Vadinasi, netinka viskas, kas yra pernelyg atvira ar gali atrodyti vulgariai. Turime parodyti pagarbą – tiek šventės progai, tiek vietai“, – pabrėžė G. Žvinklytė.

Kuriamam krikšto mamos įvaizdžiui stilistė pasirinko baltą kostiumėlį, po juo – šilkinę baltą palaidinę. Šis įvaizdis išėjo brangiausias dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, tokia proga svarbu ir šventiškas batelių akcentas, ir šviesūs aksesuarai. Be to, krikšto mama yra svarbiausia krikštynų apranga – taip, kaip būtų nuotaka vestuvėse. Tad jai nereikia gailėti.

Kelnės – „Zara“, 39,95 euro.
Švarkas – „Zara“, 59,95 euro.
Palaidinė – „Massimo Dutti“, 49,99 euro.
Bateliai – „Aldo“, 99 eurai.
Čokeris (prie kaklo prigludęs pakabukas, – red.) – „Aldo“, 17,99 euro.

Suma: 266,88 euro.

2 įvaizdis – vestuvių viešnia

Ką vikėti, kai esi pakviestas į vestuves, dažnai priklauso nuo temos. Jeigu vestuvės specifinės – pavyzdžiui, vyksta atostogų vietoje ir pagrindas po kojomis tėra smėlis – aprangos kodas irgi bus specifinis. Tačiau jei vestuvės, į kurias esate pakviesta, yra labiau tradicinėje vietoje, aprangos kodas dažniausiai įprastas vakarinis. Jei kyla neaiškumu, stilistė pataria visada pasiteirauti jaunųjų.

„Vestuvėse svarbiausia sekti aprangos kodą. Nes jeigu visos pasipuoš ilgomis suknelėmis, o tu ateisi su trumpa kokteline, tai bus paprasčiausia nepagarba jauniesiems.

Vis dar būna moterų, kurios į vestuves ateina vilkėdamos labai šviesiomis spalvomis. Tai – irgi klaida. Labai šviesi rožinė, žalsva ar kreminė suknelė vestuvinėse nuotraukose atrodys beveik kaip balta. Nedarykite to – balta gali būti tik nuotaka“, – įspėjo G. Žvinklytė.

Jos parinktas įvaizdis puikiai tinka visoms rudens ir žiemos sezonų vestuvėms, vykstančioms restoranuose, pokylių salėse ir dvaruose. Švarkas ir ilgaauliai primena, kad ruduo, o ryškios spalvos bei plunksnos suteikia šventiškumo. Juoda slidžios medžiagos suknelė – vestuvinė klasika.

Suknelė – „Zara“, 29,95 euro.
Švarkas – „Zara“, 79,95 euro.
Batai – „Zara“, 69,95 euro.
Auskarai – „Mango“, 19,99 euro.

Suma: 199,84 euro.

3 įvaizdis – jubiliejus

Ką vilkėti, jei esate pakviesta į gimtadienį ar jubiliejaus šventę? Tai laisviausias pasirinkimas, teigia G. Žvinklytė, mat iš esmės jis priklauso tik nuo jūsų asmeninio stiliaus ir to, kieno bei kur gimtadienį švenčiate. Einate į mamos šventę, o vilkite rožinį apatinuką? Šitaip apsirengusi tik apsijuoksite.

„Svarbu jausti vietą, kur esat ir turit būti. Į gimtadienį klube turbūt rengsitės kitaip nei į močiutės jubiliejų? – juokėsi stilistė. – Jeigu į šventę restorane ateisite apsivilkusi visą kūną aptempiančia suknele ir viskas tiesiog lips per viršų – ar bus gražu?“

Todėl jos parinktas gimtadienio viešnios įvaizdis – labai universalus. Juodas kombinzonas gali būti pakankamai uždaras giminės susibūrimui šeimyniniame gimtadienyje, o pravertas užtrauktukas gali būti pakankamai atviras pašėlusiam merginų vakarui.

Kombinezonas – „Mango“, 99,99 euro.
Rankinė – „Mango“, 49,99 euro.
Bateliai – „Mango“, 19,99 euro.
Auskarai – „Mango“, 19,99 euro.

Suma: 189,96 euro.

4 įvaizdis – vakarėlis

Apsirikti ruošiantis į vakarėlį gana lengva. Ypač jei supainiojate, kur eisite – į draugų pasibuvimą ar įmonės vakarą.

„Įmonės vakarėliuose negali būti per trumpos suknelės, permatomi audiniai. Reikia labiau laikytis verslo etiketo. Tik padaryti derinį šventiškesniu“, – teigė stilistė.

Jos suformuotas derinys puikiai tinka ir į klubą, ir į draugų vakarėlį restorane, ir daugeliu kitų neformalių šventinių progų. O langeliais puoštas standus audinys, iš kurio pasiūta suknelė, šiemet itin madingas. Taip pat ir aukštakulniai su platformomis yra absoliutus dabartinis topas.

Suknelė – „Mango“, 69,99 euro.
Bateliai – „Aldo“, 79,90 euro.
Rankinė – „Mango“, 27,99 euro.
Auskarai – „Aldo“, 27,90 euro.

Suma: 205,78 euro.

Visus įvaizdžius galite peržiūrėti nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją