Pavasarį trokštame spalvų

Kaune gyvenančiai Živilei – 33 metai. Ji užsiima ne viena veikla: yra baigusi scenarijų rašymą, nemažai dirbusi su kinu, kuria pjeses, turi patirties reklamos agentūroje ir bendradarbiauja su televizija. Paprastai renkasi įdomius kirpimus bei istorinio, teatrališko prieskonio turinčias detales ir aksesuarus.

Didžiausias jos pokyčių noras buvo vienas: spalvos. Šį pavasarį parduotuvėse pilna ryškiausių spalvų apdarų, tad iš jų sukurti įvaizdžiai atrodo ir stilingai, ir madingai. Taip pat moteris norėjo save išvysti ir griežtesnių formų drabužiais. Kadangi darbas neįpareigoja laikytis jokio itin griežto kodo, „Stiliaus“ pokyčiai turėjo visišką laisvę žaisti spalvomis ir formomis.

Pirmiausia grožio salone „CHIC beauty house“ buvo atgaivinti moters plaukai, padarytas profesionalus makiažas, o tuomet „Akropolio“ parduotuvėse stilistė parinko keturis skirtingus įvaizdžius: sportinį, laisvalaikio, darbo ir šventinį.

Svarbu ne ilgis, o masė

Ukrainietė plaukų meistrė Alina Yeroma Lietuvoje gyvena ir dirba jau 7 metus. Paprastai į įvairius tobulinimosi kursus ir seminarus vykdavo atgal į Ukrainą. Paskutinįkart Tėvynėje buvo gruodį – turėjo vykti ir šį pavasarį, tačiau prasidėjo karas. Meistrė teigė vos tik atsiradus galimybei vėl vyksianti – šįkart tobulinti trumpų plaukų kirpimo stilių įgūdžių.

Natūralūs Živilės plaukai turi lengvo kaštoninio atspalvio, tad spalvos jiems buvo nutarta nekeisti. Plaukai buvo išsausėję ir linkę šakotis, tad meistrė atliko sausiems plaukams pridrėkinti ir atgaivinti skirtą procedūrą. Drėgmės prisotintus plaukus Alina patrumpino, o tada ypatinga džiovinimo technika suteikė jiems daug masės. Taip net ir trumpi plaukai atrodo išties įspūdingai.

Kaip pasirinkti makiažo pagrindą?

Viena geriausių Lietuvoje visažisčių Karolina Kaminskaitė paaiškino, kaip reikia paruošti odą makiažui. Pirmiausia, net jei oda nedažyta, ją reikia nuvalyti toniku. Net ir praėjus valandai nuo prausimosi bei kremo tepimo oda jau gali pririnkti nešvarumų ir dulkelių – visa tai būtina pašalinti prieš tepant makiažo pagrindą.

O pagal ką pasirinkti jo spalvą? Meistrės teigimu, iki šiol klaidingai populiari nuomonė neva makiažo pagrindo atspalvis turi sutapti su kaklo.

„Tai netiesa – atspalvį reikia derinti prie dekoltė. Kaklo oda visuomet yra šviesesnė nei viso kūno, tad atspalvį taikydama prie kaklo atrodytumėt paprasčiausiai išbalusi“, – paaiškino Karolina. Živilės odos tipas – normalus, tad makiažas buvo atliktas lengvas ir neapsunkinantis, stipriai nemaskuojantis. Daugiausia dėmesio skirta akims, jos padažytos kiek blizgančiais šešėliais, kad įvaizdis tiktų ir dienai, ir renginiui.

Ilgiems pasivaikščiojimams

Geriausia judėjimo ir sporto rūšis Živilei – vaikščiojimas. Jau kelerius metus šunytę auginanti moteris kasdien skiria jai daug laiko.

„Kasdien nueiname apie 7 kilometrus. Ir ji išsidūksta, ir aš pasivaikštau. Taigi, daug laiko praleidžiu lauke, parkuose“, – pasakojo Živilė. Projekto stilistė Greta Žvinklytė, didžiąją karjeros dalį praleidusi Londone ir rengusi vienus žymiausių planetos žmonių, parinko sportui ir vaikščiojimui lauke tinkamą derinį. Striukė ir laisvos kelnės, padidinto dydžio modeliai – visa tai suteikia patogumo, jaukumo, o ryškus bliuzonas tampa tuo spalviniu akcentu, kuris aiškiai sako „pavasaris!“

Stiliaus Pokyčiai
Stiliaus Pokyčiai

Striukė „Mango“ (99,99 euro);
Kelnės „Zara“ (29.95 euro);
Sportinis džemperis „Zara“ (29,95 euro);
Sportbačiai „Salamander“ (129,99 euro).

Į teatrą ar festivalį

Živilės laisvalaikis daugiausia susijęs su meniniais renginiais. Su kūryba gyvenimą siejanti moteris be galo mėgsta eiti į filmus, ne vienerius metus dirbo kino festivaliuose, tad dabar yra dažna jų viešnia. Meniniai filmai, spektakliai, koncertai ir renginiai, garsių menininkų paskaitos – tokiam laisvalaikiui reikia ir ypatingo įvaizdžio.

Stiliaus Pokyčiai

Sijonas „Massimo Dutti“ (69,95 euro);
Marškiniai „Massimo Dutti“ (59,95 euro);
Švarkas „Massimo Dutti“ (299 eurai);
Bateliai „Tops!“ (279,99 euro).

Derinys darbo dienai

Darbo diena gali būti įvairi. Tai – ir veikla iš namų, kuomet Živilė dirba su tekstais. Ir studijų reikalai – šiais metais moteris rašo magistrinį darbą. O taip pat susitikimai su galimais projektų bei kitų darbų užsakovais ir bendraautoriais, pjesių skaitymai. Taigi, darbo stiliaus derinys turėjo būti labai versitalus.

Todėl buvo parinkti balti džinsai – kas sukuria neįpareigojantį, menininko veiklą labiau atspindintį stilių. O prie jų priderintas griežtesnių formų ryškios spalvos švarkas – tinkamas ir susitikimams mieste, ir reikalų universitete tvarkymui.

Stiliaus Pokyčiai

Džinsai „Mango“ (35,99 euro);
Švarkas „Zara“ (59,95 euro);
Bateliai „Salamander“ (189,99 euro);
Rankinė „Zara“ (39,95 euro).

Pasipuošti jubiliejaus šventei

Artimiausia moters laukianti šventė – tėčio jubiliejus. Jubiliejus vyks kavinėje, todėl Živilei reikėjo vakarinės aprangos. Kadangi ji prisipažino dažniausiai į šventes dėvinti sukneles, o norėjo „išbandyti ką nors neįprasto“, atsakymas buvo akivaizdus – stilistė iškart nusprendė ją papuošti klasikinio kirpimo kostiumu.

Klasiką paversti „oho!“ efektu reikia tiek nedaug – pakanka rasti įspūdingą spalvą. Sujungus madingiausias sezono spalvas su klasikiniais fasonais, rezultatas garantuotas.

Stiliaus Pokyčiai
Stiliaus Pokyčiai

Švarkas „City men & women“ (249 eurai);
Kelnės „City men & women“ (145 eurai);
Liemenė „Zara“ (49,95 euro);
Bateliai „Salamander“ (189,99 euro);
Rankinė „City men & women“;
Kaklo papuošalas „Mango“ (25,99 euro).

Iš visų pokyčiams sukurtų įvaizdžių Živilei labiausiai įsiminė žalias kostiumas. Taip pat ji teigė žadanti įsigyti panašių, kaip rekomenduota stilistės, modelių sijonų. „Akropolis“ dalyvę apdovanojo 100 eurų vertės dovanų kortele. Abi pokyčių galerijas kviečiame peržiūrėti apačioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją