Norai – moteriškesnis įvaizdis

Šių pokyčių dalyvei Ievai – 20 metų. Ji kilusi iš kaimo prie mažo miestelio, bet šiuo metu dažnai būna ir Kaune – čia studijuoja. Prieš ketverius metus mergina buvo šviesiai nusidažiusi plaukus, tačiau dabar jau beveik atsiaugino savo natūralią plaukų spalvą – šviesinti liko tik galai. Stilių pakeisti teigė norinti todėl, kad jau kurį laiką „neišlipa“ iš per didelių drabužių.

„Seniau mano figūra buvo kitokia, per pastaruosius metus numečiau svorio. Anksčiau dėvėdavau tikrai didelio dydžio drabužius, įpratau vaikščioti tarsi apsmukusi. Kai svoris nukrito, taip ir likau prie senojo stiliaus – sportiniai trikotažiniai drabužiai ir oversized (tyčia padidinti, – Red.) pasirinkimai. Būtų įdomu pamatyti, kaip galėčiau atrodyti moteriškiau, labiau tinkamai dabartiniam kūnui ir gyvenimo būdui“, – sakė Ieva.

Pirmiausia grožio salone „CHIC beauty house“ buvo pakeisti merginos plaukai, padarytas profesionalus makiažas, o tuomet „Akropolio“ parduotuvėse stilistė parinko keturis skirtingus įvaizdžius: sportinį, laisvalaikio, universiteto ir šventinį.

Pasirinktas natūralumas

Lietuvoje gyvenanti ukrainietė plaukų meistrė Alina Yeroma salone dirba nuo pat lapkričio mėnesį vykusio jo atidarymo. Pirmiausia Ievos plaukams buvo atlikta atstatanti procedūra, skirta šviesiems, šviesintiems ir/ar chemiškai pažeistiems plaukams. Jai naudotos ampulės gaunamos tik Ukrainoje – Lietuvoje jų pirkti kol kas nėra.

Plaukus ištepusi priemone meistrė paliko ją įsigerti vos 5-10 min. – Alinos teigimu, ši „express“ procedūra skirta greito efekto norinčioms klientėms. Ją atlikti galima kartą per dvi savaites ir sulig kiekvienu kartu plaukų būklė vis gerėja.

Kadangi buvo nuspręsta išsaugoti natūralią Ievos plaukų spalvą, meistrė atliko tiesios linijos kirpimą ir taip pašalino visus likusius šviesintus plaukų galus. Tada kiek pagarbanojo plaukus, tačiau kuo įmanoma žemesne temperatūra, siekiant jų nepažeisti.

Lengvumas su akcentu

Viena geriausių Lietuvoje vizažisčių Karolina Kaminskaitė paaiškino, kad visas makiažo išliekamumas prasideda dar nuo odos paruošimo ir kokybiškų priemonių naudojimo. Kadangi Ieva turi mišrią odą ir šiek tiek pabėrimų, jai buvo pasirinktas kiek matinis bei stipriau maskuojantis makiažo pagrindas. Meistrė nusprendė sukurti gaivų, lengvesnį makiažą, tačiau pridėjo ir spalvinį akcentą – violetines akių vokų strėlytes.

Sportinis derinys

Projekto stilistė – Greta Žvinklytė. Didžiąją karjeros dalį ji praleido Londone, ten gyveno ir 7 metus dirbo viename prestižiškiausių prabangos prekių prekybos centre, kuriame rengė ir įžymybes. Grįžusi į Lietuvą moteris dirba tiek su individualiais klientais, tiek su komerciniais projektais, Lietuvos dainininkais ir „L'officiel“ žurnalu.

Iš gausios pasiūlos „Akropolyje“ esančiose sportinių rūbų parduotuvėse stilistė pasirinko lauko sportui tinkamus drabužius. Ieva pasakojo daugiausia aktyvaus laiko leidžianti lauke – mėgstanti daug vaikščioti, važiuoti dviračiu. Pasirinkto kostiumo medžiaga tam itin tinkama – seniau tokie rūbai būdavo vadinami „vėjinukais“, vadinasi, skirti laukui ir puikiai apsaugantys vėjuotu oru. Orui atšilus švarkelį galima prasisegti, o po juo parinkta palaidinukė – irgi sportinė.

Kelnės „Nike“ (89,95 euro);
Marškinėliai „Nike“ (34,95 euro);
Švarkelis „Nike“ (114,95 euro);
Sportbačiai „Žygio batai“ (49,99 euro).

Laisvalaikio derinys

Didžiąją merginos laisvalaikio dalį sudaro kelionės po Lietuvą. Su draugais ji mėgsta važiuoti į skirtingus miestus, daug vaikščioti, aplankyti parkus ar įdomias miesto vietas. Kartais diena gali būti tokia, kad rytą pradėjusi Viduklėje kompanija dieną pietauja Panevėžyje, o vakare grožisi Kauno vaizdais iš Aleksoto apžvalgos aikštelės.

Tokiam laiko leidimui, stilistės teigimu, patogiausias pasirinkimas – džinsai. Džinsiniai kelnių ir švarkelio deriniai šiemet itin populiarūs, skirtingų jų variacijų galima rasti kone kiekvienoje rūbų parduotuvėje. Šįkart džinsai buvo pasirinkti „Calvin Klein“ firmos – pati projekto dalyvė teigė dabar supratusi, kodėl šio vardo džinsai taip giriami.

„Neįtikėtinai patogus įvaizdis. Šiuos rūbus tikrai rinkčiausi važiuodama kur nors su draugais, su jais jaučiuosi 100 proc. savimi“, – džiaugėsi Ieva.

Džinsai „Calvin Klein“, „Aprangos galerija“ (99,99 euro);
Palaidinukė „Only“, „Aprangos galerija“ (26,99 euro);
Džinsinis švarkelis „Mango“ (35,99 euro);
Auskarai „Mango“ (15,99 euro);
Rankinė „Mango“ (19,99 euro);
Batai „Žygio batai“ (49,99 euro).

Derinys į paskaitas

Daugelis paskaitų nuo pandemijos pradžios iki šiol tebevyksta ir nuotoliniu būdu, tad socialinį darbą studijuojanti mergina gyvai paskaitose turi pasirodyti ne dažnai. Vis dėlto, kai toks poreikis būna, norisi atrodyti elegantiškiau. Stilistė paaiškino, kad vyriško stiliaus platesnių kelnių kostiumą galima suderinti ir labai gražiai, ir labai senamadiškai.

Pavyzdžiui, pritaikant prie derinio didelius marškinius, atrodysite ne kaip. Tačiau prigludusi palaidinė ir nedidelė rankinė suteikia žaismingumo. Be to, vieną ir tą patį rūbą galima paversti dviem skirtingais įvaizdžiais naudojant vien batus. Pirmajam iš šių dviejų derinių buvo pasirinkti sportbačiai ir akiniai nuo saulės, o antrajam – oficialesniam – juodi bateliai.

Kostiuminis švarkas „Bershka“ (49,99 euro);
Kostiuminės kelnės „Bershka“ (29,99 euro);
Palaidinukė „Bershka“ (15, 99 euro);
Diržas „Bershka“ (5,99 euro);
Sportbačiai „Karl Lagerfield“, „Tops!“ (199,99 euro);
Rankinė „Mango“ (19,99 euro).

Kostiuminis švarkas „Bershka“ (49,99 euro);
Kostiuminės kelnės „Bershka“ (29,99 euro);
Palaidinukė „Bershka“ (15, 99 euro);
Diržas „Bershka“ (5,99 euro);
Batai „Michael Kors“, „Tops!“ (199,99 euro).

Derinys į šventę

Šventiniam įvaizdžiui Ieva norėjo itin sustiprinto moteriškumo. Juk vyksta gimtadieniai, jubiliejai, į kuriuos pakviesta mergina turi atrodyti šventiškiau. Kaip atrodyti seksualiai ir nevulgariai? Stilistė parinko pailginto švarko tipo mini suknelę ir fantastiškus smailius aukštakulnius.

Suknelė-švarkas „Imperial“, „Aprangos galerija“ (179 eurai);
Rankinė „Diesel“, „Aprangos galerija“ (359 eurai);
Bateliai „Michael Kors“, „Tops!“ (99,99 euro).

Pokyčiais mergina sakė esanti be galo patenkinta ir džiaugėsi dabar žinanti daugiau derinių, kurie jai tiktų. „Akropolis“ dalyvę apdovanojo 100 eurų vertės dovanų kortele. Visą pokyčių galeriją kviečiame peržiūrėti čia, apačioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją