Sportinis stilius – įprasta

Vilnietė Viktorija – anglų kalbos mokytoja, šiuo metu esanti vaiko auginimo atostogose. Moters teigimu, būtent motinystė iš dalies ir pakeitė jos stilių.

„Pradėjau lauktis būtent per karantiną. Tai iš pradžių atpratau dažytis dėl karantino ribojimų, paskui gimė vaikelis... Dabar, jeigu nėra kokių susitikimų ar reikalų, renkuosi visa diena būti be makiažo. Man ilgi plaukai labai gražu moteriškumo ženklas, tad neplanuoju jų kirpti, jie ilgi nuo mažumės. Bet jokios specialios priežiūros neatlieku.

Vakarais vedu treniruotes – dirbu dar ir trenere – tad šis darbas, kartu su lėliuko gimimu, šiek tiek pakeitė mano stilių. Jis tapo visiškai sportinis, renkuosi neįpareigojančią laisvalaikio aprangą. Pirmus metus, kai dar maitinau, rinkdavausi tokius rūbus, su kuriais būtų patogu žindyti. O ir paskui liko svarbiausia patogumas – su vaiku reikia išeiti į lauką, dar ir vežimėlis...“ – pasakojo Viktorija.

Kadangi moters spintoje dominuoja sportiniai rūbai, jos pasikeitimų tikslas – įnešti šiek tiek klasikos. Rudenį į mokyklą grįžti planuojanti ir savo auklėtinių klasę turinti mokytoja sakė, norinti stiliuje atrasti daugiau elegancijos.

Viktorijos stilius yra sportinis

„Klasikiniai rūbai man – retas atvejis. Norėtųsi pamatyti, koks laisvalaikio stilius gali būti ne sportinis, kokie klasikiniai rūbai tiktų į darbą. Noriu pamatyti save kitame amplua. Galbūt pamačius, ką sukurs stilistė, pasikeis ir mano pačios apsipirkimo įpročiai“, – teigė ji.

Ryškesnio įvaizdžio kūrimas

Makiažo meistrė Jolanta sukūrė Viktorijai ryškesnį įvaizdį, tinkantį ir fotosesijai, ir einant į miestą, ir ruošiantis į renginį. Pokyčių dalyvė teigė nebijanti ryškumo, tad mielai priėmė naująjį įvaizdį.

Plaukus meistrė tik šiek tiek pagarbanojo – kadangi moters plaukai natūraliai linkę banguotis, tokią šukuoseną sukurti labai paprasta. Bangas galima sukurti tiesiog su tiesintuvu – sukant ir užriečiant, panašiai, kaip žirklėmis garbanotumėte popierių.

Projekto stilistėGreta Žvinklytė. Didžiąją karjeros dalį ji praleido Londone, ten gyveno ir 7 metus dirbo viename prestižiškiausių prabangos prekių prekybos centre, kuriame rengė ir įžymybes. Grįžusi į Lietuvą moteris dirba tiek su individualiais klientais, tiek su komerciniais projektais, Lietuvos dainininkais ir „L'officiel“ žurnalu. Profesionalė Vilniaus „Akropolio“ parduotuvėse parinko drabužius trims skirtingiems įvaizdžiams sukurti: laisvalaikio, darbo ir šventės. Visą pokyčių galeriją galite išvysti straipsnio apačioje.

Laisvalaikio derinys

Laisvalaikiui stilistė pasirinko klasikinius elementus. Džinsai, kuriuos dėvime bemaž visos, gali būti tokie pat patogūs kaip sportinės kelnės, tačiau įspūdis jau kitas. O juoda odinė striukė – taip pat absoliuti klasika. Šie du rūbai gali būti derinami su daugybe kitų, taip sukuriant vis skirtingus derinius.

Džinsai „Zara“ (29,95 euro);
Marškinėliai „Zara“ (17,95 euro);
Odinė striukė „Zara“ (59,95 euro);
Kepuraitė „City men & women“ (54,90 euro);
Batai „Žygio batai“ (59,99 euro)
Rankinė „Zara“ (22,95 euro).

Darbo derinys

Dirbant mokytoja Viktorijai dažnai tenka namo neštis užrašus, mokinių darbus ar kitą medžiagą. Todėl darbo dienoms G. Žvinklytė jai parinko itin didelę ir talpią rankinę. Kadangi Viktorija sakė norinti proporciškai atrodyti aukštesnė, stilistė parinko ilgas platėjančias kelnes aukštu liemeniu, kurios prailgina kojas. Švarkelis – klasikinis darbinio stiliaus atributas.

Kelnės „Mango“ (49,99 euro);
Švarkelis „Massimo Dutti“ (129 eurai);
Marškinėliai „Zara“ (17,95 euro);
Batai „Žygio batai“ (59,99 euro);
Rankinė „Massimo Dutti“ (149 eurai);
Lietpaltis „Massimo Dutti“ (149 eurai).

Šventinis derinys

Puošiantis progoms, stilistė G. Žvinklytė patarė nebijoti spalvų. Šį pavasarį itin populiari žalia gali derėti net su iš pirmo žvilgsnio visiškai kitokia – ryškiai rožine – spalva. Šiame derinyje klasika susitinka su tendencijomis: spalva yra itin madinga, o slidi medžiaga ir vakarinės ilgos suknelės fasonas – amžinas.

Suknelė „Mango“ (59,99 euro);
Švarkas „Zara“ (69,95 euro);
Aukštakulniai „Salamander“ – (169,95 euro);
Auskarai „Mango“ (12,99 euro).

Pokyčiais Viktorija buvo labai patenkinta, teigė nesitikėjusi, kad klasika gali jai taip tikti. „Akropolis“ dalyvę pradžiugino ir 100 eurų dovanų kortele. Visą pokyčių galeriją galite išvysti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)