Prieš stiliaus pokyčius su Audinga pakalbėjome, ko ji tikisi iš šių pokyčių ir ar labai bijo keistis.

– Ko tikiesi iš stiliaus pokyčių?

– Tikiuosi save pamatyti kito žmogaus akimis. Kita vertus, ne veltui sakoma, kad gyvenimo pokyčius moterys nori parodyti ir išoriškai. Noriu savyje pamatyti kažką netikėto ir naujo.

– Ar mėgsti eksperimentuoti su plaukų kirpimais ir spalvomis? Jei taip, tai kokių spalvų plaukus esi turėjusi?

– Su kirpimais daugiau eksperimentuodavau studentavimo laikais. Vienu metu netgi turėjau nedidelę skiauterę, tačiau niekada neturėjau trumpos šukuosenos. Ypač drastiškų plaukų spalvų nesu turėjusi, nors sykį dažiau namų sąlygomis ir savo jėgomis bandžiau tapti blondine. Tačiau šis eksperimentas buvo nesėkmingas. Ilgą laiką turėjau ryžus plaukus.

– Ar kintant plaukų kirpimams ir spalvoms keitėsi tavo asmenybė?

– Kiekvienas išvaizdos pokytis rodė norą ir siekį parodyti ar išskirti tam tikrą savo asmenybės bruožą.

– Kokia turėta šukuosena iki šiol labiausiai patiko?

– Galbūt kirpčiai, bet su jais labai daug darbo, nors kartais dar apie juos pasvajoju.

– Ar viskam esi pasiryžusi ir ko niekada neišdrįstum?

– Beveik viskam, neišdrįsčiau nusiskusti plikai. Turbūt reikėtų ilgai įtikinėti dėl ypač trumpos šukuosenos.

– Koks dabar tavo aprangos stilius? Ir kokio stiliaus atstovė norėtum būti?

– Labiau mėgstu laisvą stilių, mano spintoje visai nėra klasikinio stiliaus drabužių. Net nežinau, ar su tokiais jausčiausi gerai.

Kardinalių pokyčių metu Audingai buvo parinktas tinkamas kirpimas, pakeista plaukų spalva, atliktas makiažas ir sukurti nauji įvaizdžiai. Visa tai užtruko 4 valandas.

Šukuoseną ir spalvą pakeitė grožio salono „Spicy Beauty“ plaukų stilistė Eglė Saunorytė-Kinderienė. Makiažą atliko vizažistė Jolanta Sargautytė, o drabužiai buvo parinkti iš prekybos centro „MADA“.

Pirmas įvaizdis:

Audingos kardinalūs stiliaus pokyčiai

Rudas paltas – 299 eurai

Suknelė – 59 eurai

Diržas – 59 eurai

Batai – 99 eurai

Juoda odinė rankinė – 62 eurai

Antras įvaizdis:

Audingos kardinalūs stiliaus pokyčiai

Pilkas paltas – 306 eurai

Balta palaidinė – 71 euras

Rudos kelnės – 99 eurai

Diržas – 59 eurai

Kepurė su snapeliu – 45 eurai

Skrybėlė Fedora – 175 eurai

Batai – 99 eurai

„Pačioje pradžioje, kai pradėjome kalbėtis apie stiliaus pokyčių projektą, mačiau tik modelio namudinę nuotrauką, kilo daug klausimų ir šiokie tokie nuogąstavimai, tačiau galutinis sprendimas įvyksta gyvai su žmogumi susitikus. Kai gyvai pamatai žmogų ir pajauti jo energetiką, aptari galimas technikas, variantus ir ar sutinka žmogus radikaliai keistis, ar norėtų kažką išlaikyti.

Prieš projektą planavimas buvo vienoks, tačiau pamačius ilgus plaukus – jie mane įkvėpė. Svarsčiau, jeigu pavyktų pakeisti jų spalvą, gal būčiau ir ilgus plaukus palikusi, bet kai susitikome su modeliu projekto dieną, tai priėmiau šiek tiek kitokį, radikalesnį sprendimą, nes namuose buvo atlikta eilė namudinių dažymų su neprofesionaliais dažais, sunku buvo atsekti plauko istoriją ir nuspėti dažymo eigą. Tad pasiūliau modeliui gerokai patrumpinti plaukus ir labai apsidžiaugiau, kad modelis sutiko. Tai išgelbėjo nuo galimos nesėkmės, nes dažymai po dažymų atliktų namuose, salonuose yra viena iš sudėtingiausių nišų.

Kai dirbu seminaruose ir vedu mokymus, dažnai meistrams sakau, jog dažymo korekcija yra atskira dažymo niša, dažymo korekciją gali atlikti meistrai, kurie turi 10 metų patirties. Jaunesni meistrai, turintys mažiau patirties, jie tiesiog nevaldo žaliavos, nesupranta kaip naudoti, kokie vyksta procesai ir tiesiog neįgalūs padaryti kokybišką dažymo korekciją. Tai viena iš sudėtingiausių technikų, kad plaukai liktų sveiki, nepažeisti ir kitaip tariant, tiesiog nenukristų“, – aiškino plaukų stilistė.

„Šį kartą viskas pavyko puikiai, bet tai sąlygoja, kad klientė leido nemažą sprindį plaukų tiesiog nukirpti, nes būtent nežinoma plauko istorija, nežinia su kuo buvo dažyta, su kokio prekės ženklo dažais, tai nulemia didelį nežinomą faktorių, kad dažymo proceso metu, rezultatai absoliučiai yra nenuspėjami, nevaldomi ir nekontroliuojami.

Dažymo techniką pasirinkau kombinuotą. Apatinėje pakaušio dalyje atlikau balayage techniką, kai nuo natūralių tamsių šaknų spalva šviesėja į plaukų galus, dideliais atskirais blokais, o viršugalvyje panaudojau baby light techniką, kuri yra labai mėgstama, nes yra be galo patogi. Ir dažymo proceso metu neatsiranda ataugimo riba, tiesiog sudaromas įspūdis, kad plaukai yra natūraliai saulės iššviesinti, todėl taip ir vadinasi ši technika, ji nekalta, švelni, lengva, pakankamai dinamiška ir greitai atliekama. Tai buvo naudotos tokios dvi kombinuotos technikos vieno dažymo metu, pašviesinus ir išėmus nepageidaujamas spalvas.

Sekančiame žingsnyje tiesiog suformavau atspalvį, džiaugiuosi, kad modelis nepabijojo ryškesnių spalvų pokyčiams, tai leido šiek tiek kūrybiškiau pažiūrėti į procesą, nes pasirinkom būtent raudoną spalvą, kuri pabrėžė jos natūralų grožį – ji yra pakankamai jaunatviška, tamsių akių, o tokio tipažo moterys tikrai gali drąsiai eksperimentuoti su ryškiomis spalvomis ir nebijoti, tai jų nepadaro vulgariomis.

Su modeliu aptarėme ir toliau sekančius žingsnius, kokie būtų galimi variantai, kai išbluks spalva.

Dirbant laikausi tokios strategijos, kad visą laiką reikia pagalvoti – o kas bus paskui, ką darysime vėliau ir kokie bus žingsniai, nes dažnai nutinka taip, jei mes nepagalvojame apie ateitį, įkaliname save į tokią situaciją, kur vėl pakvimpa dažymo korekcija, o tai plaukui sveikatos tikrai neduoda.

Buvo parinktas prailgintas bob kirpimas. Absoliučiai klasikinis, tik kombinavau su ilgiu, nes didelį plaukų ilgį man modelis paaukojo šitam projektui, tai suprantu, kaip moterys tą plaukų ilgį vertina, tai todėl bob plaukų kirpimas šiuo atveju yra labiau prailgintas negu klasikinėje versijoje.

Tokio tipo klasikiniai kirpimai yra labai patogūs kasdienybėje, juos lengva prižiūrėti, formuoti, nereikalauja papildomų įgūdžių ir puikiausiai nuauginėja. Jeigu modelis nutartų, kad vėl norėtų atsiauginti plaukus, tai drąsiai galite nesikirpti, nors ir keletą metų, nes bob kirpimo linijos kuo puikiausiai išlieka, nesusiardo. Tai labai patogus variantas ir dar tuo pačiu smagu, kad ir ryškus.

Plaukai yra svarbi mūsų kūno dalis, tai yra ir moteriškumo bei savęs tam tikra išraiška. Ir pasakyti, kad tau tinka taip ar kitaip – labai drąsu. Tai yra kiek gilesnis ir nepaviršutiniškas dalykas. Šiai dienai svarbiausias dalykas yra individualumas, ko gero, madingiausia yra būti išskirtiniu, na, o vyraujančios tendencijos turėtų būti kaip gairės, bet tai neturėtų būti mūsų gyvenimo esmė“, – dėstė įvaizdžio specialistė E. Saunorytė-Kinderienė.

„Klasika visada madinga, todėl dūminis akių makiažas nepraranda populiarumo. Ši makiažo atlikimo technika tinka turinčioms užkritusius vokus. Taip atlikdamos makiažą koreguojame akių formą. Vyraujančią auksinę makiažo taisyklę – ryškios akys + neutralios spalvos lūpos arba atvirkščiai – galima sėkmingai laužyti, tik reikia žinoti kaip.

Tad jei akims ir lūpoms naudosime tokios pat spalvos intensyvumo potėpius – makiažas bus ale France. Ne veltui prancūzaičių toks mėgiamas šis makiažo tipas. Taigi šį kartą piešėme dūminės baklažano spalvos šešėliais akis ir raudono šermukšnio spalva dažėme lūpas, nes tokių sodrių potėpių veide pareikalavo nauja šukuosena“, – paaiškino vizažistė J. Sargautytė.

Po stiliaus pokyčių Audinga ypatingai džiaugėsi savo atvaizdu veidrodyje ir sakė, kad atrodo taip, lyg visą laiką tokią šukuoseną ir būtų turėjusi.

Audingos kardinalūs stiliaus pokyčiai

Kardinaliems stiliaus pokyčiams pasiryžusiai uteniškei dovaną įteikė internetinė kosmetikos ir parfumerijos parduotuvė Burkalifa.eu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)