– Kodėl pasiryžai stiliaus pokyčiams?

– Kartais atvaizdas veidrodyje tiesiog atsibosta ir noriu jame išvysti kažką naujo, gaivaus ir žaismingo. Mane tokia nuotaika dažniausiai apninka keičiantis sezonams. Baigiasi vasara, prasideda ruduo – spalvų ir skirtingų tekstūrų metas. Manau, kad dabar – pats geriausias metas atsinaujinti.

– Ar dažnai eksperimentuoji su savo plaukais ir įvaizdžiu? Kokios spalvos plaukus esi turėjusi?

– Kažkada turėjau vyšninius plaukus (juokiasi). Bet tai buvo labai seniai. Eksperimentai manęs negąsdina, bet dažniau žaidžiu su skirtingomis detalėmis, formomis. Būtų keista išvysti veidrodyje vaivorykštinius plaukus. Žaviuosi klasika su šiokia tokia intriga.

– Ar bijai pasikeitimų, kai nežinai, kas tavęs laukia?

– Jei žinočiau, kas laukia, tiesiog būtų nuobodu. Pokyčiams jau pasirengiau morališkai, esu pasiryžus pasitikti naują save. Pasitikiu stilistais. Jie žino, ką daro.

– Kokia iš plaukų stilistės kėdės nenorėtum išeiti?

– Man labai nepatinka tiesiai kirpti sunkūs kirpčiai ir berniukiškos šukuosenos. Tiesiog manau, kad visiškai man netiktų, bet pažadu nesiginčyti su stilistės sprendimais. Būtų smagu, kad pokyčiai atspindėtų mano asmenybę.

– Ko niekada neišdrįstum?

– Nusiskusti plikai. Kad ir kaip nuostabiai Sinead O‘Connor atrodo „Nothing Compares“ vaizdo klipe.

Šukuoseną keitė grožio salono „Spicy Beauty“ plaukų stilistė Eglė Saunorytė-Kinderienė, jos asistentė – Virginija Svirskienė, makiažo meistrė – Miglė Stimburytė, drabužiai – iš „De'Žavu“ vintažinio butiko.

Komentuoja plaukų stilistė E. Saunorytė-Kinderienė:

„Aistei buvo atlikta ankstesnio dažymo korekcija. Kadangi dabar yra paplitusios dažymo technikos – ombre, balayage, sombre ir įvairiausios jų variacijos, dauguma atvejų tos technikos atliekamos nekvalifikuotai. Kaip taisyklė, po tokio dažymo klientės nori uždažyti plaukus, tačiau kelias atgal yra labai sudėtingas.

Parinkti ir idealiai uždažyti plaukus natūralia spalva beveik neįmanoma, atsiranda nepageidaujami atspalviai.

Šiuo atveju bandžiau ištaisyti padarytas klaidas ir suteikti plaukų spalvai prabangos.

Viršugalvis dažytas sruoguomis, šviesinta šviesiomis sruogelėmis, per ilgį formuotas atspalvis, tam sunaudoti penkių spalvų dažai.

Pagrindinė mano idėja – parodyti, kas yra kokybiškas dažymas ir nekokybiškas dažymas. Ir šis pavyzdys – labai geras.

Neretai galima pamatyti merginas ar moteris, kurios akivaizdžiai norėjo tam tikro dažymo, tam tikros technikos, tačiau jau iš tolo žvelgiant į jų plaukus matyti, kokios klaidos padarytos.

Todėl būtina suprasti, kad kokybiškas, plaukų stilisto darbas užtruks nuo 2 iki 6 valandų. Tai reiškia, kad ir dažymo kaina bus pakankamai didelė. Pigiai atlikti tokio dažymo turbūt net neįmanoma“.

Pirmas derinys

Dryžuota palaidinė – 13 eurų

Dryžuotos kelnės – 16 eurų

Juodi smailianosiai batai – 23 eurai

Apyrankės – 4 ir 5 eurai

Antras derinys

Mėlyna suknelė „MaxMara“ – 45 eurai

Raudoni aulinukai – 64 eurai

Mėlyna delninė – 29 eurai

Trečias derinys

Dryžuoti marškiniai – 14 eurų

Džinsinis švarkas – 28 eurai

Rudi aulinukai – 19 eurų

– Kaip jautiesi po stiliaus pokyčių?

– Valiūkiškai! Dabar esu pasiruošusi užkariauti pasaulį (juokiasi). Kai įspūdžiai dar tokie švieži, sunku komentuoti. Grįžusi namo apžiūrėsiu veidrodyje kiekvieną plaukų sruogą. Iš tiesų, man labai patinka, kaip šviesios sruogelės atsispindi saulėje. Tikiuosi, dar pakaks laiko sugerti šiek tiek spindulių.

– Ar patenkinta rezultatu?

– Taip taip taip! Džiaugiuosi, kad stilistė ieškojo subtilių sprendimų ir nepakeitė mano išvaizdos kardinaliai. Tokį įvaizdį nesunkiai pritaikysiu kasdieniame gyvenime, be to, ir toliau galėsiu auginti ilgus plaukus. Labiausiai man patiko stilistės parinktas dažymas. Atrodo elegantiškai ir tuo pat metu šiek tiek pašėlusiai. Tai, ko norisi rudenį.

– Tau buvo parinkti trys skirtingi drabužių deriniai, kurių dar nebuvai išmėginusi savo kasdienybėje, kaip vertini naujus įvaizdžius? Kuris labiausiai patiko? Galbūt tai leis ir ateityje daugiau eksperimentuoti su naujais stiliaus pasirinkimais?

– Kas nutiks ateityje – pamatysim. Manau, kad dažniau ryšiuosi drąsesniems drabužių ir raštų deriniams. Dažniausiai man sunku išsirinkti tinkamus drabužius, akį traukia klasikinis stilius, bet realybėje jis neretai atrodo taip matytai ir nuobodžiai. Smagu, kad stilistė nebijojo žaisti su skirtingu drabužių kirpimu ir formomis. Niekada nemaniau, kad man tiktų džinsinis oversized stiliaus švarkas, kurį išbandėme trečiame derinyje, bet su juo jaučiausi labai gerai. Vis dėlto, labiausiai patiko „MaxMara“ suknelė ir raudoni bateliai prie jos. Šis derinys geriausiai atspindi mano gana prieštaringą asmenybę. Be to, juk sakoma, kad bent vieną raudonų batų porą privalo turėti kiekviena moteris.

– Ar pokyčiai suteikė daugiau drąsos ir pasitikėjimo savimi?

– Niekada nebuvau labai baikšti. Manau, kad drąsą ir pasitikėjimą lemia asmenybė ir išbandymai, kuriuos pavyksta įveikti. Bet nauji išvaizdos pokyčiai visada paskatina keisti veiksmus, nusistovėjusią rutiną, įkvepia dažniau eksperimentuoti ir žvelgti kūrybiškiau. Žinoma, labai smalsu, ką apie juos pasakys artimiausi.

– Ko išmokai iš su tavimi dirbusių specialistų?

– Kantrybės ir spalvų maišymo meno. Sužinojau, kad šaltibarščių spalvos dažai nebūtinai reiškia tokios pat spalvos galvą (juokiasi). Neslėpsiu, keletą minučių iš tiesų maniau, kad teks susidraugauti su šia beveik neoninio ryškumo spalva. Taip pat sužinojau naują dėsnį – vėjas visada pučia į priešingą pusę, nei suguldytos tavo garbanos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)