Po stiliaus pokyčių pakalbėjome su Sigute ir aptarėme, kaip ji dabar jaučiasi ir ar labai buvo baisu ryžtis tokioms išvaizdos permainoms.

– Kaip jautiesi po stiliaus pokyčių?
– Labai smagiai. Ši patirtis buvo įdomi ir niekad nebandyta, tad jaučiuosi išbandžiusi šį tą naujo.

– Galbūt tapai labiau savimi pasitikinti, o gal kaip tik sunku priprasti prie savęs?
– Mano pasitikėjimui savimi plaukų forma ar spalva nedaro reikšmingos įtakos. Kalbant apie pripratimą, prireikė poros dienų, kol tapo įprasta, jog ta, iš veidrodžio į mane žiūrinti, blondinė – aš pati. Iš pradžių buvau pati sau juokinga, mat praeidama pro veidrodį ne kartą krūptelėjau. Šviesūs plaukai – man visiška naujovė, tad, prisipažįstu, kurį laiką buvo keista.

– Kaip aplinkiniai įvertino tavo išvaizdos pasikeitimus?
– Labai teigiamai. Manau, aplinkiniams paprasčiau nuspręsti, kokia šukuosena tinka labiau, nei pačiam jos nešiotojui. Iškart po pokyčių sulaukiau daugybės komplimentų ir klausimų – kodėl anksčiau neišbandžiau tokių spalvų. Aišku, buvo ir savotiškų trūkumų – iš nugaros manęs nepažino net mama.

– Ar šviesios sruogos plaukuose neišgąsdino? Minėjai, kad niekada nesi buvusi šviesi.
– Neišgąsdino. Veikiau, nustebino, mat niekad nemaniau, kad tokie atspalviai man tiktų. Nežinau kodėl, tačiau buvau įsitikinusi, kad esu tamsių plaukų žmogus, bet, pasirodo, nebūtinai.

– Kokios radikaliausias šukuosenas iki šiol esi turėjusi?
– Eksperimentus su šukuosenomis pradėjau liūdnųjų rugsėjo 11-osios įvykių dieną. (Išpuolis neturėjo nieko bendro su mano sprendimu, tiesiog labai aiškiai prisimenu per radiją kalbantį pranešėją būtent tuomet, kai sėdėjau kirpėjos kėdėje: „Į dangoraižį rėžėsi lėktuvas... Kilo panika... Pranešama, kad dar vienas lėktuvas rėžėsi į kitą dangoraižį... Žmonės šokinėja pro langus“.) Tuomet žemiau liemens siekiančius plaukus kirpėjos paprašiau nukirpti trumpai, o likusius ant galvos – nudažyti raudonai. Kasą tą kartą parsinešiau rankoje. Nuo tada turėjau pačių įvairiausių šukuosenų – nuo skiauterės išskustais šonais, „Dimos Bilano“ ševeliūros iki cheminiu būdu sugarbaniuotos kupetos.

– Ar buvo baisu patikėti savo plaukus į stilistės rankas ir nežinoti, ką su jais darys?
– Visiškai nebaisu, pasitikėjau ja. Tikiu, kad stilistai kur kas geriau išmano, kas tinka konkrečiam žmogui, negu patys klientai. Ypač tada, kai vos pažvelgę į odos bei akių atspalvį, veido formą, mįslingais spalvų ir formų terminais konstatuoja, kokio tipo klientas sėdi kėdėje. Būtent tokia, mano supratimu, yra ir Eglė. Nė sekundę nesuabejojau jos profesionalumu. Tiesa, vieną akimirką pamaniau, kad mano nauji plaukai bus keistai geltonos spalvos, kaip Karlsono nuo stogo, mat tokiais jie tapo „nuvalius“ buvusią tamsią spalvą.

– Kuris sukurtas įvaizdis (drabužių derinys) tau labiau patiko?
– Vienareikšmiškai – sportinės kelnės. Jei galėčiau, kasdien ir visur vaikščiočiau pasirėdžiusi tokiais patogiais drabužiais ir sportiniais bateliais. Tik labai keista, kad tokie drabužiai dabar madingi.

– Ar dažnai gyvenime sutinki su iššūkiais?
– Pats žodis iššūkis man asocijuojasi su neigiama energija, tad nedrįsčiau teigti, kad sutinku su iššūkiais. Tačiau gyvenime ne kartą dariau dalykus, kurie buvo nepažįstami, keisti, sudėtingi, bet kartu ir labai įdomūs. O juk reikia tenkinti smalsumą. Tikrai dažnai stačia galva puoliau ten, kur nieko nesupratau, dalyvavau įvairiuose eksperimentuose, bet, prisipažinsiu, nei karto nėra tekę nusivilti. Jei tai galima pavadinti iššūkiu, tebūnie.

Kardinalių pokyčių metu Sigutei buvo patrumpinti plaukai, pakeista plaukų spalva, atliktas makiažas ir parinkti jai tinkantys drabužiai. Visa tai užtruko 3 valandas.

Šukuoseną keitė grožio salono „Spicy Beauty“ plaukų stilistė Eglė Saunorytė-Kinderienė. Makiažą kūrė vizažistė Milda Antanavičiūtė, o drabužiai buvo parinkti iš „Moustache boutique“ parduotuvėlės. Sukurti du skirtingi įvaizdžiai.

Pirmas derinys:

Marškiniai-suknelė: „Distraction“ – 109 eurai

Delninė: Kristina Kruopenytė – 139 eurai

Antras derinys:

Marškinėlai: „Benya & Zubrik“ – 30 eurų

Kelnės: Airida Skrickienė – 120 eurų

Kardiganas: „Salanida“ – 159 eurai

Rankinė: „Coocoomos“ – 349 eurai

Plaukų stilistė Sigutei panaikino seną plaukų spalvą ir paruošė plaukus naujų spalvų įvedimui. Kad būtų pasiektas norimas rezultatas, plaukai buvo nudažyti skirtingais atspalviais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)