Kauno Petrašiūnų kapinėse antradienio popietę buvo palaidota buvusi pirmoji šalies ponia Alma Adamkienė. A. Adamkienė po sunkios ligos, eidama 97–uosius metus, mirė sekmadienį. Kauno Petrašiūnų kapinės garsios tuo, kad jose palaidoti žinomi rašytojai, aktoriai, visuomenės veikėjai. Būrys žmonių susirinko palydėti buvusios pirmosios ponios į paskutinę kelionę.

Saują žemių ant žmonos karsto subėrė V. Adamkus. Taip pat – laidotuvėse dalyvavęs dabartinis šalies prezidentas Gitanas Nausėda ir jo žmona Diana.

D. Nausėdienė laidotuvėse pasirodė itin elegantiškai, pagarbą ir gedulą išreiškė ne tik jos rūbas, bet ir papuošalai.

Moteris vilkėjo išskirtinio rafinuotumo juodo šifono suknią, kiekviena suknelės klostė krito puikiai pabrėždama linijas ir sukūrė elegantišką įspūdį.

Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė

Į ausis D. Nausėdienė buvo įsisegusi tamsius auskarus, pagamintus iš tikrų kriauklių ar jas primenančios medžiagos. Šis pasirinkimas turi aiškią reikšmę.

Kriauklės gimė plačiuosiuose vandenynuose, todėl jos yra stipriai susijusios su vandens elementu. Taip pat jos susijusios su Mėnuliu, kuris sukelia potvynius ir atoslūgius. Tiek vandens, tiek Mėnulio elementai turi stiprią moterišką energiją, kuri iš prigimties yra labai jautri, rašoma simbolių žinyne.

Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė

Literatūroje kriauklės poetiškai įvardijamos kaip „himnas sielai“. Paveiksluose kriauklės naudojamos kaip pirminio gyvybės dvelksmo simbolis. Abi šios reikšmės aiškiai indikuoja kriauklės sąsają su dvasia, dvasingumu, siela.

Simbolinė kriauklės reikšmė – apsauga ir judėjimas. Taigi, siejant šias reikšmes, kriauklės pasirinkimą galima traktuoti kaip judėjimo pirmyn, sielos apsaugos ir kelionės iš žemiškojo gyvenimo ženklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)