Pastaruoju metu dėvėtų rūbų parduotuvių duris atveria vis daugiau žmonių. Vieni jas atveria dėl išskirtinių drabužių, kurių galbūt neturės kiti, kiti nori sukurti ką nors naujo savo stiliuje, prikelti drabužius antram gyvenimui ir saugoti gamtą, o treti nori tiesiog sutaupyti. Viename didžiausių Lietuvos dėvėtų rūbų parduotuvės tinkle galima rasti drabužių, kainuojančių iki 50 centų, bet tokia proga pasitaiko tikrai ne visada ir dažnai tenka pirkti dėvėtus drabužius pilna kaina.

Apsilankius keliose Kauno populiariosios masinės mados, dėvėtų rūbų parduotuvėse bei firminių madingų drabužių išparduotuvėse galima pastebėti, kad kartais dėvėtų rūbų parduotuvėse esantys drabužiai yra kur kas brangesni nei nauji bei stilingi, kuriuos galima atrasti naujų rūbų išparduotuvėse.

Tiek dėvėtų drabužių parduotuvėse, tiek išparduotuvėse galima rasti įvairiausiu dizainerių ar prekių ženklų drabužių. Kaune esančioje išparduotuvėje galima atrasti „Zara“, „Stradivarius“, „Bershka“, „Aldo“, „Apranga“, „Vero moda“, „Only“, „Massimo Dutti“ ir daugelio kitų populiarių prekybos tinklų drabužių už mažesnę kainą. Tų pačių tinklų ar dizainerių drabužių galima atrasti ir dėvėtų prekių parduotuvėse, bet drabužiai jau bus dėvėti, prastesnės kokybės, o gal net brangesni nei nauji?

M. Gaidenkaitės nuotr.

Artėjant vasarai bei atšilus orams pavasarį, merginos ir moterys ieškosi sau tinkamiausio sijono. Ispanų mados prekių tinkle „Zara“ vieną pigesnių sijonų galima atrasti už 29,95 eurų. Pasižvalgius po dėvėtų drabužių prekių tinklo „Humana“ parduotuves galima atrasti tikrą sijonų įvairovę, jaunatviškas ir madingas sidabrinės spalvos odinis sijonas kainuoja 8 eurus, kitų sijonų kainos taip pat svyruoja tarp 5-8 eurų. O panašų odinį sijoną, tik juodos spalvos, galima nusipirkti ir naujų drabužių išparduotuvėje – joje sijonas kainuoja 5 eurais pigiau nei dėvėtų drabužių parduotuvėje, nors yra visai naujas. Jo kaina siekia apie 3 eurus.

M. Gaidenkaitės nuotr.

Beveik kiekvienas žmogus savo spintoje turi odinę striukę. Nesvarbu ar ji tikros, ar eko odos, tai išties naudingas drabužis kiekvienam tiek vasaros, pavasario, tiek rudens sezonais. Odinių striukių kainos išparduotuvėje ir dėvėtų drabužių tinkle išlieka apylygės. Eko odos striukė išparduotuvėje yra parduodama už beveik 20 eurų, o padėvėta striukė iš užsienio parduotuvės „Atmosphere“ dėvėtų rūbų parduotuvėje perparduodama už 19 eurų.

M. Gaidenkaitės nuotr.

Artėjant šiltiems orams svarbu pasirūpinti ir palaidine. Šiuo metu madingos vis dar išlieka „crop top“ (patrumpintos, it nukirptos) stiliaus palaidinės. Tokio tipo palaidinių galima atrasti bet kuriame drabužių tinkle. Vėlgi, šį kartą tokio tipo palaidinės kaina išliko aukštesnė padėvėtų drabužių parduotuvėje nei naujų išparduotuvėje. Padėvėtos tokios palaidinės kaina be akcijos siekia 11 eurų, o išparduotuvėje – beveik 8. Žinoma, tai nėra vienintelis „crop top“ palaidinių pasirinkimas šiose parduotuvėse. Galima atrasti ir pigesnių variantų. Išparduotuvėje galima pamatyti ir skyrių, kuriame pažymėtos prekės su defektais, vienų drabužių didesni, kitų mažesni, šiuos drabužius galima įsigyti dar pigiau.

M. Gaidenkaitės nuotr.

Neatsiejamas visų sezonų pagrindinis drabužis – džinsai. Džinsus tinka nešioti tiek laisvalaikio metu, tiek darbo. Vieni populiariausių vis dar išlieka „mom“ arba „boyfriend“ stiliaus džinsai. Tokių džinsų galima atrasti daug kur. Kadangi tai yra itin populiari prekė, suprantama, kad jos kaina vis kyla. Didžiuosiuose prekybos centruose įsikūrusiose mados linijų prekių parduotuvėse kainos kai kuriems tampa vis sunkiau prieinamos. Pavyzdžiui, drabužių prekių mados linijoje „Zara“ tokio tipo džinsai kainuoja beveik 40 eurų, dėvėtų prekių parduotuvėje tokius džinsus galima atrasti už 10 eurų, na, o naujų drabužių išparduotuvėje jie gali 10 eurų ir nesiekti. Taip pat išparduotuvės džinsų nuotraukoje galima matyti, kad prieš tai buvusi kaina taip pat siekė beveik 40 eurų.

M. Gaidenkaitės nuotr.

Vienas iš labiausiai nustebti verčiančių dalykų – suknelių kainų skirtumas. Išparduotuvėje parduodamos suknelės kaina, pasirodo, gali nesiekti 2 eurų, tai – pigiausia suknelė esanti išparduotuvėje. Yra ir ne tokių pigių suknelių, jų kaina svyruoja tarp 5 ir 15 eurų, bet visgi įmanoma atrasti stilingų, ryškių, vasarai tinkančių suknelių ir iki 5 eurų. Populiaraus mados tinklo drabužių parduotuvės suknelė – taip pat viena pigiausių ten rastų. Keista, bet dėvėtų drabužių tinkle taip pat reikėtų nemažai pavargti, norint surasti vasarinę suknelę iki 5 eurų. Giliau paieškojus galima atrasti suknelių, kurių kaina siekia net 21 eurą, o tai yra kur kas brangiau nei išparduotuvėse, kuriose parduodamos naujos, kokybiškos prekės.

M. Gaidenkaitės nuotr.

Vyriškos klasikinio modelio kelnės – vienas svarbiausių pirkinių stilingo vyro spintoje. Kiekvienais metais vis dar išlieka itin populiari smėlio spalva ir jos atspalviai, todėl šios spalvos drabužių galima atrasti daugiausia. Prie geresnės kokybės prekių esančios smėlio spalvos klasikinės kelnės dėvėtų drabužių prekybos tinkle kainuoja 25 eurus, 1 centu mažiau panašios kelnės kainuoja ir vienoje populiariausių tarptautinės prekybos parduotuvėje „HM“. Beveik identiškas kelnes kaip dėvėtas galima rasti ir išparduotuvėje. Joje tokios kelnės kainuoja, galima sakyti, per pusę pigiau – beveik 12 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją