„BNS“ pranešama, kad Pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienį Prezidentūroje susitiko su NATO Generalinio Sekretoriaus Jenso Stoltenbergo sutuoktine Ingrid Schulerud. D. Nausėdienė su I. Schulerud aptarė planuojamus valstybių lyderių sutuoktinių ir partnerių programos renginius Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo metu.

Pirmoji Lietuvos ponia dėvėjo tamsiai mėlynos (navy) spalvos kostiumėlį, švarkeliu varpelio formos apačia (kitaip vadinamą „peplum“). Toji „peplum“ apačia ar paraukimai padaro apdarą puošnesniu, akcentuoja tai, kad jis dėvimas ne kasdiene proga. Be to, toks kirpimas padailina daugelį figūrų, ypač jei moteris turi platesnius pečius, didesnę krūtinę ar siauresnius klubus.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Eitvydas Kinaitis

Tamsiai mėlyna ansamblio spalva, tikėtina, pasirinkta neatsitiktinai. Šis tamsus populiariausios pasaulyje spalvos atspalvis kažkada buvo vadinamas „jūrine mėlyna“, Britanijos laivynas jį naudojo dar nuo XVIII a. Tamsiai mėlyna simbolizuoja pasitikėjimą ir stabilumą, neatkreipia bereikalingo dėmesio, tačiau atrodo tvirtai. Ši spalva yra tradiciška, patikima.

Tam tikros spalvos politinės asociacijos įvairiose šalyse skiriasi. Pavyzdžiui, raudona istoriškai buvo siejama su monarchija ar Bažnyčia, tačiau kalbant apie JAV – konservatizmas asocijuojasi su raudona spalva, o liberalizmas – su mėlyna spalva. Tikėtina, kad susitikime pasirinkdama tamsiai mėlyną spalvą D. Nausėdienė išsakė ir prielankumą politinei krypčiai.

Ausis jau ne pirmą kartą Pirmoji ponia papuošė perlais. Tai yra klasikinis papuošalas, labiausiai asocijuojamas su elegancijos karaliene Coco Chanel. Taip pat D. Nausėdienė elegancija išsiskyrė ir tuo, kad vienintelė iš susitikimo dalyvių pasirinko monochrominį įvaizdį.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Eitvydas Kinaitis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją