Gurmaniškos vakarienės sostinės „Stiklių“ restorane nepraleido nuomonės formuotojos ir grožio specialistės. Vakaro metu drauge su viešnia iš Švedijos žinomos moterys diskutavo apie tai, kaip grožio pasaulyje skleisti tvarumo idėjas, ir kas šiandien yra vadinama prabanga, rašoma pranešime spaudai.

Grožio renginyje buvo galima sutikti Ievą Swan, Simoną Starkutę, Ingą Žuolytę, Rūtą Mazurevičiūtę-Pitkauskienę, Valdą Bičkutę, Liną Bražinskaitę, Veroniką Montvydienę, Justiną Gafarovaitę, Kateriną Stankūnę, Eriką Valiukaitę ir kt.

Aktorė Valda Bičkutė įsitikinusi, jog naujoji prabanga yra sąmoningumas: „Turėti tik tiek, kiek iš tiesų naudoji. Kokybiška sudėtis, minimali, perdirbama pakuotė.“

Žinoma moteris sakė, jog dekoratyvinę kosmetiką ji naudoja tiek asmeniniame gyvenime, tiek darbe.

„Turiu visko kiek daugiau, negu įprastai moteriai reikalinga, – šypsodamasi sakė ji. – Tiesa, pati grimuojuosi ir kai kuriems spektakliams, kadangi turiu ganėtinai gausų priemonių arsenalą. Laisvalaikiu dažnai būnu be makiažo arba pagal nuotaiką vos paryškinu veido bruožus.“

Šiltuoju sezonu (išskyrus darbo reikalus) Valda naudoja tik blakstienų tušą, lūpų blizgį ir minimalų kiekį sausos pudros – odos blizgesiui maskuoti.

„Vasarą visos juk švytime iš vidaus, žydime kartu su gamta!“, – šypsodamasi sakė aktorė.

„Manau, jog tikroji prabanga yra mokėti save mylėti bei savimi rūpintis, pasiliekant prie natūraliai atrodančios išvaizdos ir nekeičiant savo veido bruožų“, – įsitikinusi modelis bei drabužių kūrėja Simona Starkutė. Pirmenybę ji teikianti gaminio sudėčiai, o tuomet jau – ir pakuočių tvarumui. Mėgstanti natūralumą, tad dekoratyvinę kosmetiką naudoja tik prieš renginius, šventes bei ypatingesnes dienas. Kaip sakė Simona, trys pagrindinės šiltojo sezono dekoratyvinės priemonės jai būtų: skysta pudra, skaistalai ir blakstienų tušas.

Aktorei ir psichologei Linai Bražinsnakaitei, prabanga grožio pasaulyje visuomet asocijuojasi su natūralumu. Tiek, kalbant apie kosmetikos priemones, tiek ir tą kosmetiką naudojančios moters išvaizdą.

„Džiugu, kad tvarumas tampa mūsų sąmoninga kasdienybe. Taip, aš taipogi pirmenybę teikiu tvarumo principus atitinkančiose pakuotėse parduodamai kosmetikai“, – teigė Lina, prisipažinusi, jog jos dekoratyvinių kosmetikos priemonių arsenalas ganėtinai menkas, bet juo besinaudojanti kone kasdien. Na, o kokios Linai svarbiausios dekoratyvinės kosmetikos priemonės artėjant vasarai?

„Stengiuosi maksimaliai apsaugoti veido odą nuo žalingų saulės spindulių, tad naudoju lengvos tekstūros skystą kreminę veido pudrą su UV apsauga, taip pat lūpų balzamą“, – sakė L. Bražinskaitė.

Lietuvės klausėsi vakaro garbės viešnios iš Švedijos, dekoratyvinės kosmetikos „Idun Minerals“ įmonės generalinės direktorės Caroline Thunstedt įžvalgų apie aktualius pokyčius šiandienos grožio rinkoje.

„Turime aiškią tvarumo žinią, kurią tikimės aptarti su visais vakaro svečiais, – dar prieš renginį sakė C. Thunstedt. – Asmeniškai man patinka bendrauti su naujais žmonėmis, geriau suprasti vietinę rinką. Nėra geresnio būdo tai pasiekti, nei susitikus su žmonėmis akis į akį.“

Kaip pastebėjo Caroline, tvarus grožis – itin svarbu. Grožio eskpertės paklausus, ką šiandien visgi reiškia žodis „prabanga“ ir kaip ji mus veikia bei įpareigoja, C. Thunstedt atsakė: „Visų pirma, tai – natūralumas. Tiesa, apskritai kalbant, dekoratyvinė kosmetika nėra lemiamas išgyvenimo veiksnys. Tai nėra maistas, elektra ar vanduo. Jau dabar galima sakyti, jog kuriame prabangos gaminius, o tai reiškia, kad turime gaminti atsakingai ir nenaudoti perteklinių medžiagų.

Prabanga, be jokios abejonės, yra ir natūralumas. Esu įsitikinusi, kad juodų, sunkių pakuočių, kurių vos ne kiekviena yra su veidrodėliu, mažinančių perdirbamumo faktorių, ateityje nebeliks. Kažkam juk tereikia pradėti procesą, o tada jau progreso nesustabdysi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)