Renkasi atidžiau ir tikisi daugiau

Pranešime žiniasklaidai teigiama, kad 100 mln. rezervacijų per metus valdančios ir trylikoje Europos šalių veikiančios grožio paslaugų rezervavimo platformos „Treatwell“ vadovė Lietuvoje Gabrielė Isodaitė sako, kad Lietuvoje vartotojai jau kurį laiką grožio salonus renkasi labai atidžiai, vertindami ne tik ten teikiamas paslaugas.

„Dabar grožio paslaugų teikėjai dažnai privalo turėti aiškią filosofiją, kuri sutaptų su jų klientų požiūriu bei lūkesčiais. Be to, jie privalo būti atidūs pasirinkdami darbe naudojamus produktus, nepamiršti tvarumo ir aplinkos tausojimo“, – vardijo pašnekovė.

Tokiai įžvalgai pritaria ir profesionalios kirpyklų įrangos, įrankių bei plaukų ir veido priežiūros priemonių platintojos „Monro Group“ vadovas Andrius Striaukas. Pasak jo, kaip ir daugumoje sričių, taip ir grožio industrijoje Lietuvos vartotojai linksta į kokybę, tvarumą ir natūralumą.

„Už prekes ir paslaugas, atitinkančias ideologiją, vartotojas nevengia sumokėti daugiau. Šiandien svarbu nebe kiekybė, o kokybė, tikslingas produktų vartojimas, orientuojamasi į prevenciją. Vartotojai daugiau išmano apie produktų sudedamąsias dalis, kilmę, ir to paties reikalauja iš pardavėjo. Svarbu paminėti ir veganišką, gyvūnams draugišką produkciją bei prekės ženklo socialinę atsakomybę: tai vartotojui svarbu ir diktuoja rinkos tendencijas“, – tvirtino A. Striaukas.

Anot jo, vis daugiau kirpyklų veržiasi dirbti su ideologiškai stipriais prekių ženklais, nevengia investuoti į žinių tobulinimą, visuomet pozityviai reaguoja į prekės ženklo kuriamą pridėtinę vertę.

„Daugėja klientų, kurie perka vienas rankų darbo japoniškas žirkles, su kuriomis, tinkamai prižiūrint, galima dirbti dešimtmetį, nei kas pusmetį naujas, bet abejotinos kokybės“, – teigė jis.

Pašnekovo teigimu, į kokybę taip pat vis daugiau investuoja ir šalies regionuose veikiančios kirpyklos. Ten dirbantys meistrai taip pat noriai kelia kvalifikaciją, dalyvauja mokymuose ir dirba su aukštos kokybės produkcija.

Ateina technologijos, bet meistrai gali būti ramūs

Platformos „Treatwell“ duomenimis, Lietuvoje 2 iš 3 vartotojų grožio paslaugas užsisako naudodami išmanųjį telefoną. Pasak G. Isodaitės, nešvaistyti laiko skambinant, norint užsisakyti kirpimą, manikiūrą ar barzdos tvarkymą, tampa tokiu pat įpročiu, kaip rezervuoti lėktuvo bilietą ar viešbučio kambarį.

„Nors grožio pasaulis, palyginti su kitais sektoriais, yra atsparesnis technologinėms naujovėms, vis daugiau grožio paslaugas teikiančių verslų supranta, kad, neturint internetinių rezervacijų, smarkiai sumažėja paslaugų matomumas ir pasiekiamumas“, – tvirtino G. Isodaitė.

Tai, pasak G. Isodaitės, yra tik pradžia. Tikėtina, kad technologijos netrukus dar labiau įsisuks į grožio pasaulį.

„Technologijos puikiai pasitarnaus grožio salonams ir padės kurti suasmenintą patirtį. Ateityje dirbtinis intelektas (DI) padės užtikrinti, kad patarimus dėl žmogaus išvaizdos duotų ne specialistas, o, pavyzdžiui, specialus veidrodis, gebantis kruopščiai įvertinti, kokioms spalvoms turėtų būti teikiama pirmenybė renkantis akių šešėlius ar plaukų spalvą“, – sakė G. Isodaitė.

Jos teigimu, tikėtina, kad ateityje grožio salonai iš anksto žinos, kokios žolelių arbatos ar kavos klientas pageidaus atėjęs, kokie jam patinka kvapai ir kokią muziką jis norės klausytis, kol meistras jį kirps.

Nors technologijos sparčiai tampa vis svarbesniu grožio paslaugų teikimo komponentu, jos, pasak G. Isodaitės, netaps dominuojančios. Grožio paslaugų rinkos ateitis – virtualaus ir fizinio pasaulio mišinys.

„Net jei technologijos ir labai pažangios, sunku galvoti apie pasaulį, kuriame nėra grožio paslaugų profesionalų gyvo prisilietimo, patarimų ar tiesiog šilto pokalbio, teikiant paslaugas“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)