– Ar judvi esat kartu dirbusios anksčiau? Kaip kilo mintis „Eurovizijos“ aprangai kreiptis būtent į Gretą?

Monika: Jau seniai stebėjau Gretos darbą, o „Eurovizija“ buvo puiki proga pasižiūrėti, kaip mums sekasi. Tiesa, taip susiklostė, kad visgi „išsimėginome“ viena kitą truputį net anksčiau – Naujametiniame koncerte, kuriame Greta paruošė man visiškai bombinį įvaizdį. Susilaukiau laaabai daug komplimentų! Tad supratau, kad būsim tikrai geras derinys.

Greta labai gerai moka įsiklausyti, ko norisi, kaip noriu atrodyti ir jaustis scenoje. Būti savim – man svarbiausia detalė, muzikoje be šio ingrediento savęs neįsivaizduoju, o norisi, kad tai atsispindėtų ir rūbe!

– Kokia buvo jūsų įvaizdžio vizija, ką norėjote, kad jis perteiktų?

Monika: Dainoje esu palikusi keletą lietuviškos tautosakos pėdsakų, todėl norėjosi nuo to atsispirti ir kuriant įvaizdį.

Pati daina – apie vidinę laisvę, sugrįžimą į save! Todėl ir sutartinės motyvus norėjosi panaudoti. Juk patys priimdami save ir sugrįždami į save galim geriausiai ir lengviausiai išjausti laisvę.

Tad Gretai susakiau raktinius žodžius: gintaras (abi esam merginos iš pajūrio) ir laisvė. O čia jau prasidėjo Gretos kūryba.

Greta: Pirmą kartą susitikusios kalbėtis apie „Eurovizijos“ įvaizdį tiesiog bandėm susirinkti raktinius žodžius, kurie atspindėtų Monikos pasirodymą. Monika man parodė dainą ir iškart supratau, kad lietuviška simbolika turi atsispindėti ir rūbe. Kaip Monika minėjo, mes abi esam iš pajūrio, todėl kai ji pasakė, kad norėtų į savo įvaizdį įpinti gintarus, labai nudžiugau.

Pirmo susitikimo metu kalbėjome ir apie kitus Monikai svarbius simbolius – pavyzdžiui, kalnus, kurie jai reiškia labai daug – ir galvojome, ar tai taip pat gali atsispindėti ir drabužiuose. Taip pirmajai atrankai pasirinkome baltą įvaizdį, kuris būtent ir atspindėjo ne tik gintarus, bet ir baltas kalnų viršūnes.

Gintarinius auskarus mums sukūrė nuostabi juvelyrė Viktorija Agnė, kuri yra tikrai unikalaus juvelyrikos prekinio ženklo „THE DUST“ įkūrėja. Viktorija Agnė papuošalų viziją išpildė visiškai tobulai.

Po pirmos atrankos pasirodymo supratom, kad pasirodymui trūksta šilumos ir norisi dar labiau parodyti ir išryškinti lietuvišką simboliką, todėl pasirodymą per vos 5 dienas visiškai pakeitėm.

– Kaip dabar viskas atrodys?

Greta: Kalbėjome su Monika apie pakeitimus ir aš jai sakau: „O gal darom viską oranžinės spalvos?“ Nes taip dar labiau priartėsim prie gintaro tematikos ir lietuviškumo, kuris mums tikriai labai svarbus šiame pasirodyme. Labai apsidžiaugiau, kad Monika sutiko.

Patį rūbą nusprendžiau sušvelninti, išlaikant Monikos stilių, todėl pasirinkom korsetinę suknelę su pūstomis, tekstūrinėmis rankovėmis, kurios suteikė įvaizdžiui minkštumo bei lengvumo. Paskutiniu akcentu tapo rankogaliai, papuošti gintarinių sagų imitaciją. Pats svarbiausias dalykas Monikai pasirodymo metu yra patogumas ir laisvė, todėl aukštakulnius batus iškeitėme į lygiapadžius.

Visiems pakeitimams turėjome labai mažai laiko, todėl ieškojau žmogaus, kuris apsiimtų įgyvendinti visas idėjas per tokį trumpą laiką. Labai džiaugiuosi, kad Renata (iš „Lawal studio“) sutiko ir kartu sukūrėme visiškai pilnai mūsų viziją bei Monikos stilių atitinkantį įvaizdį.

– Jeigu Monika laimėtų nacionalinę atranką, ar rūbas iki kelionės į „Euroviziją“ kaip nors keistųsi?

Monika ir Greta: Jei laimėsim, tikrai galvosim, kaip įmanoma išlaikant tą pačią idėją dar labiau patobulinti derinį, kad viskas atrodytų tik dar geriau ir įspudingiau. Kas čia žino, galbūt net ir pritariančios vokalistės pasipuoš lietuvišku gintaru?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją