„Mados pasaulyje sezonai jau kurį laiką persipynę, o mes, keisdami klimato juostas, keliaujame ištisus metus, tad natūralu, kad ir žiemos garderobą sudaro ne vien megztiniai. Nors ši kolekcija pristatoma šaltuoju metų laiku, joje yra ne tik lauko ar šiltesnių rūbų, bet ir lengvesnių bei vakaro aprangos“, – sako dizainerė pranešime spaudai.

Kolekcijoje išvysite ne vieną klasikinio kostiumo interpretaciją: nuo auksinio liurekso dryžiais spindinčio tamsaus kelnių kostiumo su intriguojančia prakarpa nugaroje, trumpų sijonų kostiumėlių, švarkų tipo kokteilinių suknelių iki varstymais dekoruotų klasikinių švarkų. Kitą kolekcijos dalį sudaro trumpi ir maksi ilgio „puffer“ paltai, džemperiai-suknelės ilgais skeltukais, dviejų dalių vilnos ir eko odos ansambliai bei ilgos vakarinės suknios.

Vakaro temai skirti ir kostiumai, ir akį traukiančios suknelės bei perregimo audinio korsetai, kuriuos galima segėti ant nuogo kūno arba sluoksniuoti su rūbais.

Vienas įspūdingiausių vakarinių modelių – ilga santūri juodo atlaso suknelė. Tačiau santūri ji atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Uždaras suknelės priekis slepia kabliukais susegamą nugarą, juos atsegus šią galima apnuoginti, taip pat specialia juostele galima transformuoti suknelės siluetą. Prie ilgo suknios šleifo prisegta metalinė grandinėlė, kurią siūloma nešti rankoje tarsi vakarinę rankinę. Skulptūriškumo suknelei suteikia ilgintos ir įimtos rankovės bei platinta pečių linija.

Kitas žvilgsnį traukiantis rūbas – blizgi vakarinė suknelė itin gilia iškirpte tiek priekyje, tiek nugaroje.

„Ši suknelė yra tarsi chameleonas, judant audinys žaižaruoja žalia, rožine ciklamenų spalva ir aukso spindesiu. Ją galima vilkėti ant nuogo kūno, o jei nesinori tiek atvirumo, derinti su korsetu ar glaustinuke“, – pataria A. Skrickienė.

Kalbant apie vakaro aprangą, kolekcijoje yra ir trumpų kokteilinių suknelių. Dvi jų pasiūtos iš žydro denimo, išsiskiriančios dizainerės kūrybai būdingais tūriniais sijonais. Viena suknelė – uždaresnė, atkartojanti klasikinio švarko dvieiliu užsegimu siluetą, kita – atvirais pečiais, su kontrastingu juodų juostų korsetu. Toms, kurios žavisi netikėtais sprendimais, patiks sidabru spindinti suknelė juodomis rankovėmis, atrodanti tarsi nugara į priekį apsuktas klasikinis švarkas.

Tokia konstrukcija ne tik suteikia žaismės, bet ir sukuria gundantį elementą, nes gili švarko iškirptė virsta nugarą apnuoginančia detale.

Naujoje kolekcijoje vyrauja tamsios arba neutralios spalvos, tokios kaip juoda, pilka ir chaki. Tačiau keli modeliai pasiūti ir iš ryškiaspalvių audinių, tai geltonas „oversized“ marškinių ir šortų ansamblis, žalios vilnos kostiumėlis mini ilgio sijonu ir violetinis, kuriame sujungtas klasikinio švarko pagrindas ir beisbolininkų švarkelio rankovės.

Charakteringos rūbų detalės: varstymai, ilgi diržai, juodi kišenių atvartai, platinti pečiai ir masyvūs užtrauktukai. Šiai kolekcijai naudota vilna, kašmyras, šilkas, viskozė, eko oda, džinsas ir medvilnė.

Fotosesijos komanda:

Fotografas – Tom Juškevičius
Video ir montažas – Vytautas Jašauskas
Stilistė – Ula Kotryna Tulevičiūtė
Modeliai: Gerda Juzvaitė („Baltic Model management“) ir Laura
Juknevičiūtė („RUTA model management“)
Vizažo ir plaukų meistrė – Alina Vaitkevičiūtė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją