Šių metų „Injekcijos“ tema – protestas. Anot konkurso sumanytojos ir organizatorės, dizainerės Sandros Straukaitės, tokį teminį pasirinkimą padiktavo išskirtinė šių metų renginio vietos istorija.

„Prieš 50 metų šalia Kauno centrinio pašto susidegino devyniolikmetis Romas Kalanta. Drąsus jaunuolio protestas tapo fakelu Lietuvos nepriklausomybės atgavimo judėjimui. Iš šių metų dalyvių to ir tikimės – drąsos išreiškiant savo poziciją, dėmesį pritraukiančių sprendimų ir ryžto pasirenkant: degti ar rusenti?“, – jau keturioliktąjį kartą organizuojamą konkursą pristatė S. Straukaitė.

Dizainerė teigė, kad Kauno centrinis paštas, kuriame vyko kolekcijų pristatymas, artimas ir jai pačiai asmeniškai.

„Studijavau Kaune, o mobiliųjų tada dar juk nebuvo. Į paštą kone kasdien užsukdavome pasinaudoti telefono aparatu, paskambinti į namus. Man Kaunas labai artimas širdžiai“, – pasakojo ji.

Festivalyje pasirodė penkiolikos dizainerių darbai. S. Straukaitė džiaugėsi ir tuo, kaip labai tarptautinis dabar yra festivalis.

„Dalyviai ir iš Ispanijos, ir iš Japonijos – tikrai smagu, kad garsas sklinda“, – sakė dizainerė.

Pirmoje renginio dalyje pasirodžiusiose kolekcijose buvo demonstruojamos baklavos – dabar labai populiarūs galvos apdangalai. Galvos ir veido dengimo motyvas, kaukės buvo naudotos daugelio dizainerių. Taip pat vienoje kolekcijoje pasirodė dvynukės, kas sukėlė didelį publikos susižavėjimą.

Antroje dalyje išvydome daugiau ne tik meno kūrinių, bet ir realiam dėvėjimui tinkamų suknelių. Abiejose dalyse vienas iš pasikartojančių motyvų buvo tinklai. Daug, daug odos gaminių ir kai kuriuose modeliuose – net šokiruojantys sadistiniai, varžantys elementai, grandinės, iš kurių, tikėtina, norima išsilaisvinti.

Nugalėtojais tapo ir į didžiausią Lietuvoje mados festivalį „Mados infekcija“ keliaus:

Karina Panina iš Lietuvos – kolekcija „Jei pasiseks – pasakysiu“

Giulia Mauro iš Italijos – kolekcija „Collapsible“

Ayana Horrai iš Japonijos – kolekcija „Radiation“

Valdemara Jasulaitytė & Marija Petraitytė iš Lietuvos ir Danijos – kolekcija „Antecedent tommorow“

Povilas Gegevičius iš Lietuvos ir Belgijos – kolekcija „The Familiar Other“

Visas kolekcijų nuotraukas galite peržiūrėti galerijoje.

Konkurso nugalėtojams bus suteikta galimybė savo kolekciją pristatyti „Mados infekcijoje“. Dalyvių darbus vertino „Injekcijos“ komisija: mados iliustratorė ir stilistė Goda Pelaitytė, dizainerė Akvilė Jančauskaitė, dizaineris Saimonas Tartenis, latvių dizaineris, MAREUNROL‘S dueto narys Rolands Peterkops ir kostiumų dailininkė, dizainerė ir „Mados infekcijos“ idėjinė vadė Sandra Straukaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją