Renginyje apsilankė Karolina Meschino, Gintarė Gurevičiūtė, Justina Gafarovaitė, Solveiga Mykolaitytė, Kristina Kulbušauskaitė, Viktorija Šaulytė-Mockė, Irina Sinė, Anastasija Samochvalova. Joms savo sukurtą papuošalų kolekciją pristatė patys kūrėjai.

Riboto leidimo kolekciją sudaro populiariausi papuošalai – auskarai, pakabukai, apyrankės, žiedai, sagės. Visus kolekcijos papuošalus vienija jos skiriamasis simbolis – deimantinis kaspinas. Kaspino elementas dažnai sutinkamas visoje J. Statkevičiaus kūryboje, randamas daugelyje jo sukurtų drabužių modelių.

„Norėjau sukurti nestandartinį dizainą, kuriame derėtų modernumas ir klasika. Kaspino motyvą naudoju praktiškai visose kolekcijose, tad ir mano papuošaluose jis puikiai dera. Neatrištas kaspinas tarsi begalybės ženklas, lemia sėkmę ir laimę, simbolizuoja amžinybę, paslaptingumą. Tai išskirtiniai papuošalai, kiekvieną jų juvelyrai gamina individualiai,“ – pasakojo J. Statkevičius.

Juozo Statkevičiaus ir INDIVI kolekcijos pristatymas

Sukurti deimantinių papuošalų kolekciją dizainerį pakvietusi studijos įkūrėja Darija Morozova ją apibūdina vienu žodžiu – klasika.

„Šiuos papuošalus galima derinti prie visko, jie yra grakštūs, aristokratiški ir elegantiški, puikiai atspindi kūrėjo stilių. Su Juozu buvo lengva kurti, nes jis tiesiog jaučia formas ir medžiagas. Jis puikiai jaučia visus papuošalų niuansus, nors paprastai toks įžvalgumas reikalauja ilgametės juvelyro patirties“, – sakė D. Morozova.

Kuriant kolekciją prisidėjo visa juvelyrikos studijos dizainerių ir 3D projektuotojų komanda, kuri padėjo išpildyti dizainerio viziją.

Kolekciją įvertino ir renginio dalyvės

„Mama mane mokė, kad moteris turi save vertinti ir puoštis kokybiškais papuošalais. Aš visada renkuosi papuošalus iš tauriųjų metalų, su brangakmeniais. Šios kolekcijos papuošalai išties kokybiški ir labai gražūs, tinkami tiek dėvėti kasdien, tiek pasipuošti išskirtinėmis progomis“, – sakė TV laidų vedėja ir kūrėja Gintarė Gurevičiūtė.

„Pirmąjį papuošalą su deimantu – pakabuką – man padovanojo mama mokyklos baigimo proga. Todėl deimantai man ir simbolizuoja ypatingas, išskirtines gyvenimo akimirkas. Mane sužavėjo šios kolekcijos simbolis – kaspinas. Jis toks romantiškas. Aš kaip tik ieškau savo dukrytei ypatingos dovanos, kuri išliktų visam gyvenimui, simbolizuotų moteriškumą ir primintų gražią vaikystę. O deimantai juk ilgaamžiai“, – pasakojo Justina Gafarovaitė, verslininkė ir grožio namų „Gafaro“ įkūrėja.

Renginio dalyvės taip pat turėjo išskirtinę progą apsilankyti deimantų dirbtuvėse, kur apie papuošalų kūrimo subtilybes joms papasakojo studijos įkūrėja.

Deimantai – geriausia dovana pažymėti svarbias progas

Pasak D. Morozovos, deimantus žmonės dažnai renkasi norėdami pažymėti svarbias ar simbolinę reikšmę turinčias progas, pavyzdžiui, sužadėtuves, vestuves, gimtadienį ar jubiliejų, krikštynas, ir, žinoma, Valentino dieną.

„Kiekviena moteris verta deimanto. Nešiodama papuošalus su deimantais dažna moteris jaučiasi gražesnė, prabangesnė, verta viso, kas geriausia. Vis dar gajus klaidingas manymas, kad deimantai yra be galo brangi prekė. Tikrai ne! Šiandien deimantus sau gali leisti daug kas – galima jį nupirkti mažesnį, bet išskirtinio spindesio“, – sakė D. Morozova.

Pasak deimantų žinovės, šis akmuo siejamas su stipria energetika ir ne veltui yra išrinktas meilės simboliu. Padovanotas su meile, deimantas suteikia savininkui jėgų, jį pradeda lydėti sėkmė. Todėl renkantis papuošalą su deimantais ji siūlo pasidomėti, ar jame naudotas akmuo jau turėjo šeimininką ir kokia jo istorija.

„Renkantis deimantinį papuošalą, svarbu skirti laiko ir išsirinkti jums labiausiai tinkantį variantą. Deimantas nepaprastas akmuo, dažnai šie papuošalai turi emocionalią reikšmę, yra perduodami iš kartos į kartą. Akmens grožis slypi viduje, ne viską lemia jo dydis. Kiekvienas deimantas yra unikalus, nėra dviejų vienodų. Taip pat labai svarbi brangakmenio forma, kuri turi daug niuansų, ir kokį dizainą papuošalui parinks mūsų juvelyrai“, – pasakojo D. Morozova.

Renginio akimirkos nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją