Šių metų „Emmy“ apdovanojimuose aktorė Zendaya pasirodė vilkėdama be galo elegantišką juodą vakarinę suknelę ilgu platėjančiu sijonu ir liemenuotu korsažu, kurio priekis buvo papuoštas delikačiu juodu kaspinu. Šią suknelę atvirais pečiais sukūrė mados namų „Valentino“ kūrybos vadovas Pierpaolo Piccioli, „Valentino“ vadovaujantis nuo 2008 metų.

Suknelės dizainui įkvėpimo jis sėmėsi iš archyvinio „Valentino“ modelio, pristatyto 1987-1988 m. rudens ir žiemos kolekcijoje. Originalaus dizaino modelis buvo ne juodas, o garsiosios „Valentino“ raudonos spalvos, taip pat suknelės sijonas buvo ne platėjantis, o priešingai – ties klubais siauras ir prigludęs.

Suknelė, kuria „Emmy“ ceremonijoje pasipuošė Zendaya, atrodė ne mažiau įspūdingai nei originalioji. Ši suknia iš tiesų atrodė net labiau vintažinė nei 9-ojo deš. modelis, nes priminė ankstyvesnę XX a. vidurio madą.

Dramatiškumo Zendayos vilkėtai suknelei suteikė ne tik juoda spalva, bet ir ilgas šleifas, o papildomo puošnumo įvaizdžiui – prabangus juvelyrikos namų „Bulgari“ aukštosios juvelyrikos vėrinys iš baltojo aukso ir 17 karatų deimantų.

Ceremonijoje Zendaya ne tik spindėjo kaip žvaigždė, bet ir tapo tikra vakaro žvaigžde. Už vaidmenį dramos seriale „Euphoria“ ji pelnė „Emmy“ apdovanojimą ir pakeitė kino istoriją, tapdama jauniausia moterimi, pelniusia jau dvi „Emmy“ statulėles. Taip pat ji yra pirmoji tamsiaodė moteris, pelniusi „Emmy“ apdovanojimą už pagrindinį vaidmenį dramos seriale du kartus. Rugsėjo 1 d. aktorė atšventė 26-ąjį gimtadienį.