Tiems, kurie pirmą kartą atvyksta į šį ūkį ir manekenų sandėlį tokia dirbtinių žmonių gausybė tikrai padaro įspūdį. Manekenų čia yra pačių įvairiausių: ir moterų, ir vyrų, ir vaikų, stovinčių, sėdinčių ir gulinčių, visiškai sukomplektuotų ir, be abejo, krūvos manekenų dalių.

„Manau, tai beprotiška ir nuostabu. Čia mes abu vėl pasijutome vaikais“, – teigė viena lankytoja.

Per daugelį metų Roz Edwards sukaupė savo ūkyje, Anglijoje, daugiau kaip 40 tūkst. manekenų bei įvairių jų dalių. Bet ji ne šiaip sau juos kolekcionuoja. Ji manekenus nuomoja.

„Dirbu su daugybe kino studijų ir įvairiomis madų kompanijomis“, – sakė ji.

Pasirodo, net ir seni manekenai yra paklausi prekė ir juos išsinuomoti nėra taip jau pigu. Be to, paklausios ir jų dalys. Iš esmės Roz įkūrė senų manekenų nuomos punktą ir turbūt galėtų parūpinti visą diviziją tokių filmų statistų, kuriems nereikia nieko mokėti – tai yra, mokėti reikia tik jai.

„100 svarų už manekeną ir dar papildomai siuntimas, priklausomai nuo to, kur reikia siųsti ir, dar svarbiau, kada jis ten turėtų nukeliauti“, – pasakojo R. Edwards.

Itin paklausūs yra senos gamybos manekenai. Roz turi ir 100 metų, ir dar senesnių figūrų, ir visai nesvarbu, kad laikas nebuvo joms maloningas. Šie istoriniai, visai į plastikines pigios gamybos kiniškas kopijas nepanašūs manekenai, laikomi atskirai ir po stogu.

„Manau, jie tikrai juokingi. Įdomu pažiūrėti, kaip žmonės į juos reaguoja. Pavyzdžiui, kai jie čia atvažiuoja, turbūt galvoja, kad yra tik keliolika manekenų. Ir tada juos tiesiog pribloškia, kai pamato, kiek jų čia yra“, – juokėsi manekenų savininkė.

Viena originalesnių Roz idėjų – parduoti manekenų dalis už fiksuotą kainą, bet ribotą laiką rinktis: tiek, kiek sugebėsi prisirinkti ir išsinešti. Per 15 minučių galima prisirinkti visą automobilį manekenų dalių.

Žmonės perka tokius dalykus dėl pačių įvairiausių priežasčių – nuo prekybos iki meno instaliacijų po atviru dangumi.

„Viskas pavirs sodo papuošimais“, – pasakojo viena pirkėja.

Taigi klientų Roz netrūksta ir verslas nestringa nei dėl pandemijos, nei dėl karo Ukrainoje. Todėl Rouz ir toliau perka manekenus, kurie jau baigė savo darbą parduotuvėse.

„Prekyboje tai atliekos – tai reiškia, kad parduotuvėse jie stovi labai trumpai. Ir kai tik baigia tarnauti, patenka į atliekų sunkvežimį“, – sakė verslininkė.

Rouz toliau pildo savo atsargas ir netgi komponuoja manekenus įvairiomis pozomis, kad potencialūs pirkėjai pasisemtų idėjų ir įkvėpimo.

Visą vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia: