Premjerė Ingrida Šimonytė džiaugėsi, kad tokiu būdu išreiškiamas palaikymas Ukrainai.

„Šiandien yra minima vyšyvankos diena. Vyšyvanka, kaip žinia, yra tradicinis ukrainiečių drabužis, kuris yra išsiuvinėtas tradiciniais raštais. Yra tikima, kad tie tradiciniai raštai, turbūt kaip ir kitose tautose, turi ypatingą galią ir suteikia žmonėms stiprybės, ir jėgų.

Šiemet skatiname moteris ir vyrus šiandien puoštis vyšyvanka ir taip parodyti solidarumą ukrainiečių tautai, kuri šiuo metu kovoja už mūsų europines vertybes. Labai gražu, kad daugelis taip ir padarė (pasipuošė, – Red.). Man atrodo, kad tai labai gražus simbolinis palaikymo gestas“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Premjerė pridūrė tautinį rūbą užsisakiusi, pirkusi.

„Pati gal ir būčiau galėjusi išsiuvinėti, bet būtų ilgai trukę“, – juokavo ji.

Politikas Paulius Saugardas tautiniais rūbais pasipuošė su visa šeima.

Paulius Saugardas su šeima

„Šiandien vyšyvankomis puošiamės ir mes, reikšdami solidarumą ir bendrystę su kovojančia ir kenčiančia ukrainiečių tauta, dėkodami už jos stiprybę ir pasiaukojimą ginant laisvę ir tiesą“, – feisbuke rašė politikas.

Seimo narys Linas Slušnys feisbuke dalijosi savo ir žmonos fotografija.

Linas Slušnys su žmona

„Man šiandien lieka tik nusifotografuoti šalia savo žmonos. Savo vyšyvankos dar neturiu“, – prie nuotraukos komentavo L. Slušnys.

Daugiau nuotraukų galite peržiūrėti galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)