Suknelės kūrėja

Lietuvių kalba atlikta Monikos daina „Sentimentai“ sužavėjo publiką. Tačiau ne ką mažiau sužavėjo ir atlikėjos įvaizdis. Suknelę Monikai sukūrė garsi lietuvių dizainerė, mados namų „MÁS 924“ įkūrėja Monika Kazakevičiūtė-Kriščiūnienė.

Portalui „Žmonės“ M. Kazakevičiūtė-Kriščiūnienė pasakojo suknelę iš pradžių kūrusi ne specialiai „Eurovizijai“.

„Ją kūriau naujai „MÁS 924“ kolekcijai, tačiau kai sužinojome, kad Monika dalyvaus „Eurovizijoje“, nusprendėme, kad ši suknelė jai puikiai tiks atrankoje“, – portalui teigė ji.

Mados namų „Mas 924“ įkūrėja Monika Kazakevičiūtė-Kriščiūnienė

Pirmosios žinutės apie M. Kazakevičiūtės-Kriščiūnienės ženklą „MÁS 924“ žiniasklaidoje pasirodė dar 2016 metais. Kūrėja garsi savo įspūdingomis vestuvinėmis bei proginėmis suknelėmis, taip pat pristato ir kasdienių rūbų kolekcijas – paltus, švarkus, marškinėlius. Ypatingas rafinuotumas – vienas skiriamųjų jos ženklų ir blizgaus lengvumo suknelių neįmanoma supainioti su kieno nors kito kūriniais.

Profesionalų įvertinimas

Lietuvos atstovės įvaizdis buvo įvertintas visos Europos. Ją aprašė garsiausi Italijos mados žurnalai – „Vogue Italy“ ir „Vanity fair“.

„Rafinuočiausia vakaro atlikėja buvo lietuvė Monika Liu, vilkėjusi blizgančią suknelę su amerikietiška iškirpte, apnuoginančia nugarą ir pečius. Kita planeta“, – rašė „Vanityfair“.

Monikai Liu – dėmesys iš Vanity Fair / Foto: Delfi, Vida Press

Kai mados žurnalų viršūnėje esantis leidinys įvaizdį pavadina „rafinuočiausiu“, ar dar galima abejoti, kodėl jį liaupsina visa Europa?

Mados tendencijų analitikė, publicistė, dėstytoja Marija Palaikytė, „Delfi“ teigė, kad Monika Liu išsiskyrė įvaizdžio visuma.

„Monikos atveju esminė sėkmė yra visuma. Ta visuma buvo išskirtinė visos „Eurovizijos“ kontekste. Svarbu tai, kaip drabužis puošia nuostabų žmogų, puikus rūbas, jos pačios charizma, išryškinama išorinėmis detalėmis... Šukuosena ir makiažas buvo išbaigti, viso ko sintezė su judesiu, plastika, su muzika, daina...

Monika Liu repeticijoje

Išbaigtumas ir visuma labai stipriai išsiskyrė visame „Eurovizijos“ kontekste, todėl ir sulaukė tarptautinio dėmesio. Monikos įvaizdis buvo aprašytas geriausiuose Italijos mados žurnaluose, atsiliepta ypatingai išdidintais komplimentais. Žmonės suprato ir pajautė kokybę, akivaizdu“, – sakė ji.

Neabejotina, kad Europoje bus norinčių atkartoti šį įvaizdį atlikėjų. Ne veltui – rafinuočiausia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją