Kodėl pažastyse išryškėja geltonos dėmės?

Nelemtos dėmės tiktai vadinamos prakaito dėmėmis, bet jas nebūtinai palieka prakaitas. Kur kas dažnesnė dėmių priežastis – prie medžiagos prikimbančios dezodoranto, kuriame yra aliuminio, nuosėdos. Bėgant laikui prakaitui sureagavus su aliuminiu susidarančių medžiagų dalelės pakeičia marškinių medžiagą suteikdamos jai tamsesnį atspalvį.

Aišku, suprasti, kaip geltonos dėmės atsiranda, galbūt ir naudinga, tačiau kur kas svarbiau žinoti, kaip jas išgyvendinti. Laimei, yra net keli savarankiškai įvykdomi prakaito dėmių šalinimo metodai, na, o jei jie nepasirodys efektyvūs, šio tipo dėmių bjaurojamus marškinius galima pristatyti į valyklą.

Actas arba citrinų sultys

Virtuvėje veikiausiai pavyktų rasti balto acto arba citrinų? Jei taip, tiesiog puiku! Jeigu geltonos dėmės dar tik pradeda ryškėti, jas išvalyti gali pavykti baltu actu arba citrinų sultimis.

Ne daugiau kaip tris šaukštus acto arba šviežiai spaustų citrinų sulčių išmaišykite puodelyje įprasto iš čiaupo tekančio vandens. Sukamaisiais judesiais patrinkite pasigamintu tirpalu dėmę. Valandą priemonės nenuplaukite – leiskite pasireikšti jos poveikiui.

Kai visa tai atliksite, marškinius skalbkite šalto vandens režimu, o prieš dėdami į džiovyklę, patikrinkite, ar dingo geltonos dėmės. Jei jos tebematyti, išmėginkite kurį nors kitą valymo metodą ir tik tada džiovinkite karštyje.

Geriamosios sodos ir vandenilio peroksido pasta

Geriamosios sodos namuose tikriausiai irgi rastumėte? O vaistinėlėje, matyt, yra ir vandenilio peroksido? Iš šių ingredientų, naudodami po lygiai, susimaišykite košelę ir ištepkite ja pageltonijusias marškinių pažastų sritis.

Palaukę pusvalandį išskalbkite marškinius skalbyklėje. Kartais šiuo būdu dėmes pavyksta panaikinti visiškai ar bent jau tiek, kad marškinius tikrai dar galima nešioti.

Kaitaliokite metodus

Jeigu dėmė intensyvios spalvos ir niekaip nepasiduoda, turėtumėte pamėginti kaitalioti valymo metodus – pavalyti actu arba citrinų sultimis, tada soda ir vandenilio peroksidu, o tada vėl actu arba sultimis. Apsiginkluokite kantrybe ir viską atliktie kaip reikiant: vis tiek kažkuriame etape pastebėsite progresą.

Užduotį patikėkite profesionalams

Jeigu atrodo, kad jokios pastangos nepasiteisina, vis tiek išmesti marškinių dar neskubėkite – juk dar yra profesionalai! Taigi, palaukite, kol rūbas natūraliai išdžius (jokiu būdu nedėkite jo į džiovyklę, nes karštis dėmes tik užtvirtins), ir nugabenkite jį į valyklą.
Geltonų prakaito dėmių valymas gali pareikalauti ir užsispyrimo, ir energijos, bet rezultatas vertas triūso. Ar tikrai reikia pirkti naują baltą rūbą vien tik todėl, kad neįsivaizduojate, kaip panaikinti erzinančias dėmes? Bandykite viską, kas įmanoma, kad kuo ilgiau pavyktų džiaugtis puikiai jums tinkančiais ir švara švytinčiais drabužiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją