Mados mokykla „Istituto Cordella“, įsikūrusi Pietų Italijoje Lečėje (Lecce), reiškia solidarumą išskirtiniu fotografijos projektu. 8 būsimieji mados fotografai ir 12 būsimųjų stilistų specialiuose kadruose įamžino ukrainiečių modelį Anastasiją.

Modelis Anastasija iš Ukrainos

Anastasijai ką tik sukako 19 metų. Kovo pradžioje ji atvyko į Apulijos regioną bėgdama nuo karo, vykstančio jos gimtajame mieste Kyjive. Merginą į savo namus priėmė šeima iš Maglie miestelio. Anastasija studijuoja psichologiją Kyjive, svajoja keliauti po pasaulį, bet savo gimtinės neišsižada. Kaip pati pasakoja, kai turės galimybę – grįš padėti savo tautiečiams, nes psichologinės pagalbos prireiks ne vienam po žiaurios karo tragedijos.

Studentai įkvėpimo sėmėsi iš ukrainietės tapytojos Sonia Terk Delaunay, kuri neabejinga mados pasauliui. Naudojamos ryškios spalvos, ypač geltona ir mėlyna, atspindinčios Ukrainos vėliavos spalvas ir geometrines figūras, įkvėptas meninio kubizmo judėjimo.

Mergina maloniai sutiko bendradarbiauti „Istituto Cordella“ mados mokyklos projekte ir būti jo veidu. Šios nuotraukos pasakoja apie ukrainietes moteris, jų stiprybę, drąsą, pasiaukojimą bei tai, ką jos dabar išgyvena.

Savo darbais studentai norėjo interpretuoti situaciją, kurią dabar išgyvena Ukraina per fotografijos žanrą, kuriame tamsa atspindi karo žiaurumą, o šviesos blyksniai – pasipriešinimą ir meilę tėvynei.

Projektą koordinavo „Istituto Cordella“ dėstytojai – Carol Cordella, Mauro Lorenzo, Indrė Matutytė-Cordella ir Manuel Cordella, o įgyvendino mados mokyklos studentų komanda.

Šis nuotraukų konceptas reprezentuoja Ukrainos jėgą ir pasipriešinimą, kurią čia atspindi Anastasija, ji stovi prieš šviesą, simbolizuodama savo tautos stiprybę.

Anastasija taip pat taps ir žinomo Italijoje prekės ženklo veidu – naujoje reklaminėje kampanijoje merginos akys perteiks jėgą, stiprybę ir grožį.

Fotografijos paremtos pasipriešinimo, apsaugos ir altruizmo tematika. Rankos simbolizuoja pagalbą ir paguodą. Akyse atsispindi Ukrainos vėliavos spalvos.
Nuotraukos reprezentuoja šiandieninę situaciją Ukrainoje. Modelio rankos – tai žodžio „pasipriešinimas“ interpretacija.




Daugiau „Istituto Cordella“ studentų darbų galite pamatyti čia:

Mados pasaulis vienijasi su Ukraina


Kai tik prasidėjo karas, tomis pačiomis dienomis vyko ir Milano mados savaitė.

„Balenciaga“ prasidėjus karui Ukrainoje pakeitė savo mados šou ir jį dedikavo Ukrainai, šios šalies žmonių drąsai nepasiduoti, bebaimiškumui, pasipriešinimui, tai buvo vienas iš įspūdingiausių šou.

Jų kūrybos direktorius Demna Gvasalia pats yra karo pabėgėlis ir puikiai supranta, ką dabar išgyvena ukrainiečių tauta.

Apie madą galvojama, jog ji trumpalaikė ir paviršutiniška, bet dabar kaip niekada ji susivienijo siekiant konkrečios pagalbos karo niokojamai tautai. Vienijasi Nacionaliniai italų mados rūmai ir garsūs prekiniai ženklai tokie kaip „Diesel“, „Armani“, „Versace“ ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją