Iki tada dažniausiai buvo latviški kvepalai iš „Dzintars“, dar buvo kažkas iš Lenkijos (esu rašęs apie Wars, kuriam turiu sentimentų, kaip ir mano bičiulis Rimas Šapauskas) ir tokie„ Ronhill“ iš buvusios Jugoslavijos, kvepėję stipriu tabaku. Pastaruosius gamino dar iki Jugoslavijos karo, o paskui, prieš kokius penkiolika metų, aš jų naršiau ir ieškojau ir Serbijoje, ir Bosnijoje, bet neradau. Niekas net nebegirdėjo. Matyt, jie bus prapuolę visiems laikams.

„Caractère“ kvepalus iš mados namų „Daniel Hecter“ sukūrė itin mažai žinomas parfumeris Alain Verjus, o apie pačius mados ir parfumerijos namus truputėlį rašiau šiame straipsnyje (kvepalai „Cuir Sensuel“ – apie juos rašiau čia).

1989 metais sukurti kvepalai (taip, prieš 33 metus) yra pakankamai sudėtingi ir sunkūs, su aniems laikams tipiška prieskonių ir sudėtingos konstrukcijos dominante. Ką primena? Gal tai „Havana“ iš „Aramis“, iš 1994 metų (vieni mano mėgstamiausių gyvenime – apie kuriuos rašiau čia) arba pompastiški, labai amerikietiški, įžūlūs 1991-ųjų kvepalai „Red“ iš „Giorgio Beverly Hills“ („Užkalnis išbandė kvepalus, kainuojančius 1000 dolerių“)?

Žiauriai sudėtinga kompozicija: „Caractère“ atsiveria bergamote, citrina, levanda, kmynais ir aldehidais, kurie suteikia tokį muilinį, vaško ir migdolų kvapą. Toliau ten eglišakės ir pipirai, ir gėlės: jazminai, gvazdikai, šalavijai ir snaputis, nors pastarojo aš niekaip neužčiuopiu.

Užkalnis aprašė savo jaunystės kvepalus

Ir, jei viso to yra negana, dar yra didžiulė, stipri, ilgai grojanti bazė: ir oda, ir samanos, ir pačiuliai, ir saldoki afrikietiški smilkalai, ir ambra, o dar kedras ir saldūs kokosai.

Kvepalai nežmoniškai jaukūs, tas prieskonių ir medžio mišinys, viskio, romo, pypkės tabako aidai, suktinės dūmas, dirvožemis, rudeniniai lapai, židinys, odiniai baldai, gal dar vaistų spintelė, jodas, sunkios užuolaidos teatre. Sunku patikėti, kad tai labai nebrangus aromatas, nes jo kapitalinis, monumentalus išbaigtumas yra išties epinis. Ar tai gero gyvenimo kvapas? Taip, visi kvapai, kuriuos rekomenduoju, yra skirti geram gyvenimui.

Kad ir kaip būtų sunku, galima stengtis kvepėti gerai. Šie kvepalai bent jau mane grąžina į saugumo ir ramybės jausmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)