Daugelis žinome, kad vienas paveikiausių būdų atkreipti besilankančiųjų instagrame dėmesį - vaizdai. Išreikšdama palaikymą Ukrainos tautai, mados bendruomenė „nusidažo“ geltona ir mėlyna spalvomis. Nors tai ir mažas žingsnelis, juo socialiniuose tinkluose mados tinklaraštininkai, stilistai ir kiti mados bendruomenės nariai skatina skleisti žinią apie krizę Ukrainoje, papildomai informuodami savo sekėjus apie galimybę aukoti karo pabėgėliams ir Ukrainos kariuomenei.

Žiaurūs karo veiksmai Ukrainoje tęsiami jau daugiau nei savaitę, nors mados pasaulis dar vangiai reaguoja į krizę, pamažu daugėja mados namų ir dizainerių, pasisakančių už Ukrainą, nuo „Balenciaga“, Donatellos Versace iki „Nanushka“.

Prisidėkime prie pagalbos Ukrainos žmonėms:

Auka nevyriausybinei organizacijai Blue / Yellow, remiančiai Ukrainą kovoje su Rusijos agresija: https://www.blue-yellow.lt/lt/

Registracija pildant anketą savanorystei Lietuvos Raudonajame Kryžiuje: https://forms.gle/NtAELQKKRhevaJiM6

Registracija savanorystei organizacijoje „Gelbėkit vaikus“: informacija@savethechildren.org

Registracija savanorystei „Maisto banke“: www.maistobankas.lt/reg

Registracija pildant anketą savanorystei Lietuvos Carite: https://forms.gle/EkAD8iSJt4aYYr3x8

Registracija pildant anketą savanorystei Maltiečių organizacijoje: https://forms.office.com/r/E3gGXPpkvB

Nevyriausybinės organizacijos renka žmonių paramą tam, kad būtų galima užtikrinti pagrindinius ir svarbiausius ukrainiečių, bėgančių nuo karo, poreikius. Aukoti galima skambinant trumpuoju numeriu 1485 auka – 5 Eur arba aukok.lt platformoje „Mūsų rankos ir širdys – Ukrainai“.

Nacionalinio savanorių pagalbos koordinavimo centras laukia galinčių neatlygintinai suteikti būstą ar pavėžėjimo paslaugą, plačiau: https://stipruskartu.lt/