– Raginate žmones pirkti jūsų kurtus marškinėlius, o visus gautus pinigus paskirti Ukrainai palaikyti. Kokią pagrindinę žinutę savo poelgiu siunčiate?

– Pagrindinė žinutė tai, kad tokioje situacijoje, kaip tik galime, turime padėti kaimynams, kurie kovoja už laisvę. Geriausiai tai daryti per oficialias organizacijas aukojant pinigus. Aš parėmiau per Blue/Yellow organizaciją, o jie jau žinos, kaip teisingai ir kur reikia visas lėšas nukreipti.

– Drabužiams pasiūti vis tiek naudojami resursai – medžiagos, pats siuvimo darbas... Kas visa tai finansuoja?

– Visi supratingai susimažino gamybos kaštus, todėl kai nori ir tokioje situacijoje viskas įmanoma.

Aleksandro Pogrebnojaus kurti marškinėliai

– Kiek jau sulaukėte užsakymų ir kiek pinigų jau pervedėte Ukrainai?

– 1 pavedimas 400 eurų – tai, ką pavyko surinkti per pirmas dienas.

– Kiek šia akcija tikitės surinkti pinigų?

– Na, nežinau, kiek surinksim, tiek pervesim, bet labai tikiuosi, kad ukrainiečiai nugalės ir galėsiu ramiai kurti rūbus taikos metui.

– Kaip jūsų manymu menininkai dar galėtų prisidėti prie Ukrainos kovų už laisvę?

– Manau, kad menininkai turi lakią vaizduotę ir gerų idėjų, kiekvienas sugalvos, ką reikia padaryti. Aš darau, ką galiu ir tikiu gėrio pergale.

Aleksandras Pogrebnojus

– Ko palinkėtumėte Ukrainos žmonėms?

– Linkiu, kad greičiau nugalėtų priešą, o tuomet, manau, visas pasaulis padės atstatyti šalį ir Ukraina bus dar gražesnė negu buvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)