Leopardo kailio raštas – vulgari beskonybė ar madinga tendencija? Kokiose situacijose leopardo raštas atrodys tinkamas ir kas gali juo puoštis? Interneto vartotojai pasidalijo savo nuomone apie prieštaringai vertinamą raštą.

„Leopardo raštas su vulgarumu stipriausiai siejamas Rusijoje“

Katia Fedorova, stilistė ir žurnalistė

Dar nuo urvinio žmogaus laikų leopardo raštas buvo valdžios ir galios simbolis. Nugalėjai plėšrūną – užsidėk jo kailį, kad kiti nebenorėtų artintis.

Vėliau šis retas ir brangus kailis tarp karališkųjų šeimų ir itin turtingų didikų tapo materialinės gerovės ir sėkmės rodikliu, nors jį daugiausia nešiojo tik vyrai. XX amžiaus pradžioje šį kailį pamilo mados dizaineriai ir, žinoma, moterys, ypač ryškios asmenybės, mėgusios būti dėmesio centre.

Man atrodo, kad leopardas su vulgarumu stipriausiai siejamas būtent Rusijoje. Pavyzdžiui, P. Almodovaro filmuose šis raštas atrodo visiškai organiškai, o Romos ar Madrido gatvėse dažnai galima išvysti visiškai padorių senučių su leopardo rašto paltais ar tokio paties rašto rankine.

Mūsų šalyje šis plėšrūniškas raštas išpopuliarėjo 90-aisiais – šėlionių ir saiko stokos laikais. Labiausiai prie to prisidėjo italų dizaineriai „Dolce & Gabbana“, „Roccobarocco“, „Blumarine“ ir panašūs prekės ženklai, norėję parodyti, kad gyvenimas yra nuostabus.

Tačiau šią, kaip ir bet kurią kitą turtingų bei garsių žmonių tendenciją, pasigavo ir tie, kurie tokio gyvenimo dar tik siekė.

Merginos, norėjusios patraukti vyrų dėmesį, leopardo raštų drabužius dažnai derindavo su kitais vulgariais elementais, pavyzdžiui, giliomis iškirptėmis ar ryškiais lūpų dažais, ir taip amžiams sugadino šio rašto reputaciją didžiosios dalies dievobaimingos visuomenės akyse.

Leopardo kailio raštas

Nepaisant to, mados sluoksniuose ši spalva laikoma beveik neutralia ir jau daug sezonų nepraranda savo aktualumo. Nereikėtų puoštis leopardo raštais nuo galvos iki kojų, bet ir nereikia jo bijoti. Dėmėti batai, diržas ar rankinė gali pagyvinti net ir patį nuobodžiausią apdarą, o leopardiniai kailiniai amžinai liks madinga klasika.

Vyrų nuomonės:

„Moterys su leopardo rašto drabužiais siunčia užuominą: „Aš – tikra tigrė“


Leopardas yra labai grakšti katytė. Moterys, mėgstančios šį raštą, siunčia užuominą: „Aš – tikra tigrė“. Visa kita priklauso nuo situacijos aplinkybių ir konkretaus žmogaus suvokimo.

Stereotipai, susiję su šia spalva, yra žiniasklaidos, demonstruojančios mums „leopardinius stringus“ ir propaguojančios šią tendenciją jaunajai kartai, rezultatas. Tačiau 16 metų moksleivė dar negali būti „grakščia tigre“. Jai trūksta patirties, ir, beje, visai ne seksualinės, ir aplinkiniai pasąmonės lygmenyje tai suvokia, todėl ji atrodo ne didingai, o vulgariai.

Leopardo kailio raštas

„Jei daiktas tikrai pagamintas iš leopardo kailio, jis neatrodys vulgariai“


Leopardo raštas atrodo vulgariai, nes žmonės nešioja ne tikrą kailį, o jo imitaciją. Šios pigios klastotės su pretenzija į brangų daiktą atrodo neskoningai. Jei daiktas bus tikrai pagamintas iš leopardo kailio, jis nebus vulgarus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)