„Pirštinės atvirais pirštais – viena iš esminių Karlo Lagerfeldo asmeninio stiliaus detalių. Jis nenorėjo rodyti pirštų, bet tuo pat metu norėjo pilnai jais naudotis. Manė, kad taip elegantiškiau ir subtiliau. Taigi, slėpdavo tankas, o tos rokerio įvaizdžio pirštinės paskutinius dvidešimt jo gyvenimo metų buvo neatsiejama jo gyvenimo dalis. Pasaulyje talentingasis dizaineris populiarus ir po šiai dienai“, – sakė Prancūzijos „Sotheby‘s“ viceprezidentas Pierre‘as Mothesas.



Aukcione bus galima įsigyti ne tik daiktų iš asmeninės K. Lagerfeldo spintos, bet ir baldų bei interjero detalių, kuriais dekoravo savo namus.

„Sotheby‘s“ siūlys varžytis ir dėl K. Lagerfeldą vaizduojančios statulėlės, pagamintos iš plastiko, metalo ir kristalų. Jos kaina prasidės nuo 5 tūkst. iki 7 tūkst. eurų.

„Tuo metu, kai K. Lagerfeldas kolekcijos pristatymui „Grand Palais“ erdvę transformavo į didžiulį prekybos centrą, įtakingas amerikiečių Vakarų pakrantės menininkas Johnas Baldessari sukūrė dizainerio atvaizdą. Kaip matote, jis čia vaizduojamas su prekybos centro vežimėliu su „Chanel“ prekės ženklu. Gaila, kad paties vežimėlio įsigyti nepavyks, tačiau galima nusipirkti tą meno kūrinį. Tai fantastiška duoklė Karlo Lagerfeldo humoro jausmui“, – pasakojo P. Mothesas.

Karlas Lagerfeldas kolekcijos pristatyme

Aukcione bus parduodami ir išskirt.iniai dizainerio lagaminai, be kurių jis neįsivaizduodavo savo kelionių, net trys „Rolls-Royce“ automobiliai ir du chromu padengti svarmenys.

„Išgirdus Karlo Lagerfeldo vardą, iš karto prisimenama ir katė, su kuria neskyrė paskutiniais gyvenimo metais – žavingoji Choupette. Joanos Vasconcelos meno kūrinyje ji įamžinta miaukianti – tai puikus kūrėjos keramikos ir nėrinių darbo pavyzdys. Šis daiktas itin populiarus tarp parodos lankytojų“, – teigė viceprezidentas P. Mothesas.

Po aukciono Monake, kuris vyks gruodžio 3-5 dienomis, jis persikels į Paryžių, o kitais metais – į Kelną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)