Jei dar visai neseniai madų šou buvo dirbtinai kuriama estetiškai sterili ir manieringa aplinka, dabar daugelis ieško unikalių gamtinių vietų ar charakteringų statinių, kuriuose pristatymas atsiskleidžia daug platesniame kontekste. „Stabtelėkite prie Žemaitės ir įsižiūrėkite, koks nuostabus ir paslaptingas pastatas stūkso jai už nugaros. Pati visai neseniai sužinojau, kad tai – Lietuvos medicinos bibliotekos žiūrovų salė. Faktas, kad originali pastato funkcija – politinio švietimo namai, jaunimui turėtų skambėti kaip utopija. Bus įdomu, kaip iki šių dienų nepakeistas pavyzdinis socrealizmo interjeras taps unikaliu kontrastu XXI amžiaus laisvai kuriančių žmonių saviraiškai“, – apie išskirtinę renginio vietą pasakoja konkurso sumanytoja Sandra Straukaitė.

Marina Coppola

RE.START

Goda Blockytė

Kiekvienais metais konkurso dalyviams skelbiama tema, kuri tampa savotiškomis gairėmis: „Kai žmonija tiki, kad gerovė amžina, virtuali laimė ekranuose, o patys – nemirtingi, viskas apsiverčia aukštyn kojomis. Stop – gero gyvenimo garantijos nebegalioja! Pradėti iš naujo reikia fantazijos. Tik ji – ateities valiuta“.
Isabel Arce

Pasak. S. Straukaitės, svarbu, kad finale nemažai lietuviškų vardų, kurie turi, ką pasakyti. „Ilgą laiką stengėmės, kad konkursas taptų tarptautiniu. Džiugina aktyvus mados studentų iš Italijos susidomėjimas. Tai leidžia vertinti idėjų aktualumą didesniu diapazonu. Bet svarbiausia konkurso misija – į dienos šviesą ištraukti Lietuvos mados aktyvistus“, – sako S. Straukaitė.

Lukas Ivanavičius

Žiūrovai pamatys 16-a kolekcijų, kurias pristatys: Goda Blockytė, Saulė Gradeckaitė, Milda Grikšaitė-Jankuvienė, Kevin Guzman, Anna Hasiak (Lenkija), Lukas Ivanavičius, Grėtė Labanauskaitė, Ramunė Raslavičiūtė, Michael Ruggiero (Italija), Viola Ruzza (Italija), Ieva Šlaičiūnaitė, Ieva Tamutytė, Ema Ugianskytė, trys Polimoda mados instituto studentai: Isabel Arce, Marina Coppola ir Jianqing Zhao.

Viola Ruzza
Ema Ugianskytė
Ema Ugianskytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją