Helovinas iš Amerikos atėjusi tradicija, gal todėl nei vienas iš mano kolektyvo narių šios šventės šeimose nešvenčia, tačiau norėjome, kad būtų smagu tiek mums, tiek mūsų klientams ir, kad visi ilgąjį savaitgalį pasitiktume su gera nuotaika. Todėl pasitarę nusprendėme pažaisti. Bendro plano neturėjome, kiekvienas savo įvaizdį pasirinko pats, o mūsų salono vizažo meistrės – Rima ir Marina išpildė kiekvieno viziją. Tiesa, kadangi esame grožio salonas, labai baisiai nenorėjome atrodyti – mums svarbu buvo, kad mūsų personažai būtų šiurpūs, tačiau tuo pačiu ir elegantiški bei seksualūs.”

Pasak N. Novos, kiekvienas personažas gavosi savitas ir unikalus. Ypač visus nustebino kirpėjos Žanetos pasirinktas įvaizdis – ji tapo juoda rože. „O kodėl ne? Galima būti kuo tik norite – viskas priklauso nuo fantazijos. Tiesiog nereikia bijoti ir drąsiai eksperimentuoti”, – kolektyvo kūrybiškumu džiaugėsi Natalija.

Helovino įvaizdžiai

Juodos rožės įvaizdžiui sukurti Žaneta naudojo rankų darbo, įspūdingą rožės žiedą primenantį galvos apdangalą, kurį su suknele išsinuomojo iš drabužių nuomos studijos. Įvaizdžiui sustiprinti buvo sukurtas ir specialus dūminis akių makiažas, priklijuotos ilgos dirbtinės blakstienos, o lūpos paryškintos raudonu lūpdažiu.

Helovino įvaizdžiai

Natalija pasirinko „Disney” filmo „Piktadarės istorija” herojės Malefisentos įvaizdį, kuriam reikėjo tik ragus įsigyti parduotuvėje, o visą kitą susikūrė pati, panaudojusi tai, ką turėjo namuose. Akis paryškino tamsiais akių šešėliais, antakius papuošė „Swarovski” kristalais, kurie sukūrė šaltos moters įspūdį, raudoni blizgučiai veidą padarė ne tik ryškų, bet ir piktą, o tamsiai raudonas lūpdažis sustiprino bendrą įspūdį. Specialių drabužių ir papuošalų parduotuvėse neieškojo, spintoje rado seną juodą suknelę, kuri puikiai tiko šiam įvaizdžiui sukurti, turėjo ir derančių papuošalų.

Kirpėjos Šarūnė ir Marina pasirinko stilingų, seksualių monstrių įvaizdžius. Šiems personažams reikėjo seksualių trumpų suknelių, gabalėlio tulio ir, žinoma, itin ryškaus makiažo. Raudonais blizgučiais pasiryškintos akys, kaklas bei dekoltė sritis suteikė žaismingumo, o švelniai raudonas lūpdažis seksualumo.

Helovino įvaizdžiai

Marina ir Evelina pasirinko žavių kaukolių įvaizdžius. Sukurti kaukolių įvaizdžiams panaudoti gyvų gėlių vainikai ir ryškūs makiažai. Kuriant šį įvaizdį svarbiausia buvo išryškinti skruostikaulius ir akiduobes. Akiduobės buvo papuoštos mažomis dirbtinėmis gėlytėmis, o lūpos – „Swarovski” kristalais, kad sustiprintų šaltumo ir šiurpumo įspūdį.

Kirpėjas Paulius pasirinko Drakulos įvaizdį, todėl jam buvo nubalintas veidas, paryškintos skruostikaulių linijos. Juodais šešėliais patamsinti tiek viršutiniai, tiek apatiniai akių vokai Pasak N. Novos, kuriant Helovino makiažą vyrui, labai svarbu nepadaryti jo labai puošnaus, kad neatrodytų vulgariai.

Dramatiškumo visiems įvaizdžiams suteikė skystas kraujas, kurį galima rasti bet kurioje šventinių prekių parduotuvėje. „Mes visiems personažams naudojome skystą kraują, nes jis tikrai atrodo labai efektingai. O jei nerastumėte skysto kraujo, puikiai tiks ir ryškiai raudonas lūpdažis. Svarbiausia – fantazuokite ir eksperimentuokite”, – sakė N. Nova.

Verslininkė džiaugėsi, kad kolektyvas ne tik pasipuošė persirengė ir nusifotografavo, bet ir visą dieną taip pasipuošę dirbo. „Tikrai buvo verta įdėti šiek tiek pastangų, nes klientai net aiktelėdavo iš nuostabos pravėrę salono duris. Patys susikūrėme šventę, pažaidėme ir dabar turime puikių nuotraukų socialiniams tinklams. Džiaugiuosi, kad visi kolektyvo nariai su džiaugsmu ir entuziazmu pasinėrė į šį nuotykį.”

Natalija sako, kad papuošimų namų ar darbo erdvei galima įsigyti ir įvairiose parduotuvėse – šiuo metu jų tikrai siūloma pačių įvairiausių. „O jei nesinori išlaidauti – medžių lapų, šakų galima rasti ir miške. Specialiu šventės atributu jau tapęs moliūgas taip pat sukuria ypatingą nuotaiką tik reikia skirti laiko ir jį išskaptuoti, taip pat galima nupurkšti auksiniais ar sidabriniais dažais, išpiešti. Svarbiausias neriboti fantazijos ir susikurti neįprastą aplinką“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)