„Eglę sekame labai seniai. Visuomet itin žavėjomės jos darbais, stiliumi bei visiškai išskirtiniu New Baltic estetikos pojūčiu, kuris pasauliniam vartotojui šiuo metu yra itin patrauklus. Labai didžiuojamės šia kolaboracija, tai lyg svajonės išsipildymas“, – pasakojo viena iš „The Knotty Ones” įkūrėjų Danutė Rasimavičiūtė.

Kolekciją sudaro du megztukai Ethno ir Patch bei neužilgo prekyboje pasirodantis kardiganas. Visi jie pagaminti tik iš natūralių, tvarių siūlų. Be to, tai pirmoji „The Knotty Ones” Unisex kolekcija tinkanti tiek vyrams, tiek moterims.

Eglės Žiemytės ir The Knotty Ones kapsulės kolekcija

Kurdama šią kolekciją, dizainerė Eglė Žiemytė sėmėsi įkvėpimo iš tradicinių lietuvių raštų bei mezgimo technikų, tačiau juos pateikė per modernumo prizmę. „Šie modeliai buvo inspiruoti lietuviškų tradicinių amatų, etno temos, skiautinių bei raštų.

Modeliams būdingas spalvų bei blokų skaldymas spalvomis ir raštais. Įkvėpimo sėmiausi ir iš paukščio skrydžio matomos Lietuvos žemės, suskaldytų žemės plotų. Labai norėjau, kad megztiniuose jaustųsi natūralumas ir lengva vintažinė nuotaika.

Galvojau ir apie jaukumą, natūralumą, minkštumą, šiltumą. Manau pavyko puikiai, itin džiaugiuosi gaminio kokybe, unikaliais raštais, dizainu bei sėkmingai suderintomis spalvomis“, – džiaugėsi Eglė Žiemytė.

Eglės Žiemytės ir The Knotty Ones kapsulės kolekcija

„95% produkcijos yra eksportuojama į užsienio šalis, pavyzdžiui, JAV, Angliją, Šveicariją, Vokietiją, Suomiją, Australiją ir kitas, tad labai džiaugiamės, kad Eglės darbai puoš ne tik Lietuvos, bet ir Niujorko ar Seulo gatves“, – sakė Danutė
Rasimavičiūtė.

„The Knotty Ones“ yra išskirtinis ir dėl savo verslo modelio – remdamasi etiškumo ir tvarumo principais ši įmonė suteikia karjeros galimybes moterims gyvenančioms atokesnėse, mažesnėse Lietuvos vietovėse. Klientai vertina ne tik pačius gaminius, kurie kuriami tik iš natūralių, tvarių pluoštų, bet taip pat džiaugiasi galėdami prisidėti ir prie mezgėjų gerovės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)