Tačiau svajonės ėmė ir išsipildė – abi žvaigždės, kurias D. Paukštytė pati mėgsta ir nuolat seka, šiomis dienomis su tūkstančiais gerbėjų Instagrame dalinasi įvaizdžiais su lietuvės kūriniais. Tuo tarpu pati mados kūrėja toliau atkakliai ir daug dirba – šiemet ramiai paminėjusi veiklos dešimtmetį, pavasarį Vilniaus centre pagaliau atidarė savo studiją, o visai neseniai savo gerbėjoms, kurių turi daug ir Lietuvoje, ir už jos ribų, pristatė rudenišką kasdienių rūbų kapsulę.

Visgi, kaip nutiko, kad rugsėjo 29 dieną pilnutėlėje, beveik 13 tūkstančių žmonių talpinančioje Konkordo miesto (Kalifornija, JAV) arenoje koncertavusios grupės „Garbage“ vokalistė Sh. Manson scenoje pasirodė su D. Paukštytės suknele?

„Dar šį pavasarį į mane kreipėsi garsi žvaigždžių stilistė Candice Lambert iš Los Andželo – negailėjo komplimentų mano kūriniams, gyrė už estetikos pojūtį. Vėliau ji apsipirko mano interneto parduotuvėje – įsigijo net 15 daiktų. Šį rudenį – dar 8 iš naujausios rudeninės kolekcijos, – apie lemtingą pažintį pasakoja D. Paukštytė. - O štai prieš porą dienų gaunu jos žinutę, kad mano rūbais aprengė „Garbage“ vokalistę Sh. Manson, ir ne vienam koncertui, bet visam koncertiniam turui! Vien dėl tokių žinių verta toliau kurti ir daug dirbti!“.

Diana Paukštytė pristatė rudenišką kasdienių rūbų kapsulę

Amerikiečių grupė „Garbage“, aktyviai koncertuojanti ir šiandien, savo veiklą pradėjo dar 1993 metais, ir pelnė milžinišką tarptautinį pripažinimą – iki šios dienos parduota per 17 milijonų grupės įrašų, ji ne kartą nominuota „Grammy“ apdovanojimui, su jos muzika užaugo ne viena karta. Instagrame, kuriame prieš kelias dienas ir pasirodė Sh. Manson nuotraukos su D. Paukštytės suknele, grupę seka bemaž 400 tūkstančių sekėjų.

Tuo tarpu į savo dievaitę, tarp viso pasaulio alternatyvios mados gerbėjų gerai žinomą stilistę, menininkę ir mados ikoną Lily Gatins, garsėjančią ekstravagantišku stiliumi ir išskirtinai juodos spalvos rūbais, D. Paukštytė kreipėsi pati. Ir netrukus apie ją sužinojo beveik 30 tūkstančių Atlantoje (JAV) gyvenančios ir globaliai žinomos L. Gatins sekėjų.

„Lily nuo seno yra mano mūza ir įkvėpimo šaltinis. Tad sužinojusi, kad ji noriai dirba su nežinomais menininkais ir padeda jiems tapti matomais tarptautiniu mastu, nesudvejojusi kreipiausi – parašiau žinutę Instagrame, - pasakoja D. Paukštytė. – Atrašė greitai, labai džiaugėsi pažintimi, sutiko priimti dovaną. Kartu išsirinkome derinį, kuris jai labiausiai tiktų ir patiktų. Atsidėkojo dosniai – paviešino nuotraukas, viešai pagyrė, atsiuntė asmeninę žinutę su padėka. Man didžiulė garbė matyti savo kurtus rūbus ant tokių moterų!“.

D. Paukštytės nestebina, kad jos kūrybą pamėgo būtent JAV žvaigždės. Pasak kūrėjos, be to, kad tai – didžiulė šalis ir rinka, kurioje užtenka vietos visiems skoniams ir skirtingos mados kūrėjams, JAV nuo seno stipri alternatyvi kultūra, iki šiol reiškiasi galinga roko muzikos tradicija.

„Todėl nenuostabu, kad mano stilistikos kūrinius ten mėgsta ne tik žvaigždės, bet ir eilinės merginos ir moterys – jau kurį laiką stebiu, kad daugiausiai drabužių per interneto parduotuvę parduodame būtent į JAV. Ypač padaugėjo drąsesnių, puošnesnių, avangardiškų, kolekcinių mano kūrinių pardavimai – juos siunčiame po visą pasaulį, o ypatingas pagyvėjimas pasijuto karantinui pasibaigus, kai sugrįžo renginiai, viešas gyvenimas, o su jais ir noras puoštis“, – džiaugiasi dizainerė.

Diana Paukštytė

Tačiau naujienų D. Paukštytė turi ir labiau kasdienės, lengviau derinamos, nuosaikėsnės jos kūrybos gerbėjoms – tokioms klientėms prieš porą savaičių pristatyta funkcionalių, pritaikomų, kasdieniam stiliui kurti skirtų drabužių kapsulė.

„Ji – jau interneto parduotuvėje, o naujienas pagaliau apžiūrėti galima ir gyvai, mano studijoje Vilniuje. Daugybę metų neturėjusi savo vietos, balandžio mėnesį, pačiame pandemijos įkarštyje, ryžausi sostinės centre atidaryti nedidelę studiją, ir šiuo sprendimu labai džiaugiuosi. Nuo šiol klientės turi patogią vietą, kur gali ramiai peržiūrėti kolekciją, pasimatuoti, niekieno netrukdomos pabendrauti su manimi. Apskritai, nepaisant pandemijos ir karantinų, šie metai man – kupini svarbių pokyčių ir profesinių pasiekimų“, – džiaugiasi dizainerė ir priduria, kad dabar – turbūt pats geriausias jos kūrybinės karjeros laikotarpis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)