Sutapimų nebūna, bet šie metai festivalį nori nenori ženklina skaičiumi 23. Lygiai po dvidešimt trejų dienų, spalio 23-ąją, įvyks XXIII „Mados infekcija“. Sandra Straukaitė juokauja, kad jokiai numerologijos sektai nepriklauso, bet dvidešimt trys mus veikia kasdien – ar žinojote, kad būtent toks Žemės rutulio ašies pasvirimo kampas?

„Planuoti ateitį šiandien misija neįmanoma, todėl lošiame va banque – organizuojame vienos dienos fiestą su didele ir ryškia programa. Didžiausia intriga taps unikali lokacija – Naujininkų simbolis, buvęs Vilniaus taksi parkas, kuris pasibaigus konversijai negrįžtamai pakeis savo paskirtį ir veidą. Skubame brautis į vidų, kad galėtume pasinaudoti išskirtine pastato architektūra ir nuotaika. Nors ambicingi norai kainuoja gerokai daugiau resursų, specialiai ieškome charakteringų urbanistinių erdvių, o ne dirbtinių salių. Jokia gipso kartono dėžė neatstos unikalaus betoninio panduso suktuko charizmos“, – apie būsimą festivalio vietą pasakoja S. Straukaitė.

Vienos dienos „Mados infekcija“ išsiskirs energinga programa. Jos ašimi taps jaunosios kartos išsišokėliai, kurių kūrybinis entuziazmas užkrečiantis. Festivalyje dalyvaus publikai jau žinomi vardai: Vaida Voraitė, Morta Nakaitė, S. Straukaitė, specialiai iš Londono grįžtantis Saimonas Tartenis. Pirmas kartas laukia konkurso „Injekcija“ nugalėtojų Liepos Aliukaitės ir Adelės Burokaitės. Bet podiumo naujokai ne tik iš Lietuvos: iš Italijos atvyks charizmatiškieji Domenico Orefice ir Valerie Armas; Tauri Västrikas iš Estijos.
Kaip visada bus ir staigmenų, bet apie tai organizatoriai kol kas nutyli. S. Straukaitės teigimu, liko dvidešimt trys intensyvaus darbo dienos, bet taksi parko energija taip įkvėpė komandą, kad „Mados infekcija“ veža su pagreičiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją