1. Nemiegokite palaidais plaukais

Labai tikėtina, kad naktį, besivartant nuo šono ant šono, palaidi plaukai ganėtinai susivels. Kad šito nenutiktų, prieš miegą iš jų suformuokite laisvą kuodelį. Jeigu nenorite, kad plaukai kabintųsi prie veido ir prie patalų, reikėtų juos kaip nors surišti. Įgijus tokį įprotį ilgainiui plaukai taps švelnesnį, lengviau pasiduodantys tvarkymui.

2. Rinkitės šilkinius pagalvės užvalkalus

Šilkinis pagalvės užvalkalas –tai vienas prasmingiausių pirkinių, kuriems galite ryžtis dėl plaukų sveikatos. Nors yra brangesni už tuos, kurie pasiūti iš kitokios medžiagos, šilkiniai užvalkalai tikrai verti investicijos. Atminkite, kad ant šilkinės pagalvės plaukai kur kas mažiau veliasi, pinasi ir kabinasi. Minėtina ir tai, kad šilkas kiek sumažina plaukų polinkių šiauštis ir garbanotis, taip pat padeda jiems išlaikyti drėgmę, neišsausėti.

3. Elastines ir gumines gumytes pakeiskite aptrauktomis medžiaga

Elastinės, vien iš gumos pagamintos gumytės yra prasčiausia priemonė plaukams susirišti, kadangi jos tempia ir peša plaukus, taigi, gerokai jiems pakenkia. Kur kas geriau naudoti medžiaga aptrauktą gumytę, su kuria pavyks surinkti plaukus į laisvoką kuodą, jeigu svarbu, kad jie nekristų ant veido ir nesidarkytų.

4. Pereikite prie plaukų juostos

Be jau minėtos medžiaginės gumytės, plaukams sutvirtinti galima naudoti ir lankelio tipo medžiaginę juostą. Ja plaukus pavyks suimti apsirišant galvą ir taip suformuojant savotišką laisvą kuodą. Plaukai tikrai nesidarkys ir liks sveiki, nesužaloti.

5. Kelis kartus per savaitę išmasažuokite arba sutepkit plaukus aliejumi

Jeigu vis dar nemanote, kad tepti plaukų aliejumi nėra taip būtina kaip kartais teigiama, žinokite, kad bent du kartus per savaitę aliejumi tepami plaukai tampa ir sveikesni, ir gražesni. Taigi, jeigu šios procedūros dar nepraktikuojate, privalote pradėti. Aliejus padeda plaukams išlaikyti drėgmę ir mažina jų slinkimą, todėl jie tampa elastingi ir sutankėja.

6. Nemiegokite šlapiais plaukais

Įprotis vakarais prausiantis po dušu išsiplauti galvą gali pakenkti plaukų sveikatai, tad jo geriau atsikratyti. Privalote suprasti, kad drėgni plaukai yra labiau pažeidžiami. Beje, plaukus geriau nusausinti rankšluosčiu ir tai daryti ypač švelniai, užuot naudojus plaukų džiovintuvą, nes karštis nėra nekenksmingas. Jei plaukus vis dėlto džiovinatės džiovintuvu, jie turi būti ištepti nuo karščio apsaugančiu serumu.

7. Prieš eidamos miegoti išsišukuokite

Prieš gulantis miegoti, svarbu pasirūpinti, kad plaukai nebūtų susiraizgę, susinarplioję, nes susivėlimo vietose jie įsitempia. Viskas, ką turite padaryti, tai skirti kelias minutes ir iššukuoti plaukus šepečiu, kad po juos pasiskirstytų natūraliai juose esantys aliejai. Kad šukuojami plaukai būtų minimaliai pešami, rekomenduojama naudoti retas šukas.

8. Pernelyg neįtempkite plaukų

Jei kone nuolatos nešiosite pernelyg prigludusią šukuoseną, kurią formuojant plaukus būtina įtempti, plaukų slinkimas su laiku gali suintensyvėti. Pernelyg stiprus ilgalaikis plaukų tempimas padaro didelės žalos, nes nukankina galvos odą, o kai ji pažeista, gali išslinkti ypač daug plaukų.

Kaip sumažinti plaukų slinkimą miegant

9. Plaukus galite laisvai susipinti arba susukti į laisvą kuodą

Plaukus tikrai galite laisvai supinti, kad ir į vadinamąją prancūzišką kasą, arba susukti į laisva kuodelį. Kaip suformuoti plaukams nekenkiančią, tvarkingai atrodančią šukuoseną, galima pasimokyti iš vaizdo įrašų, kurių gausu internete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)