2022 metų pavasario ir vasaros moteriškų drabužių kolekcijoje, kurios akcentais tapo kaftano tipo apdarai, plazdančios šilko suknios ir griežti kelnių bei švarko kostiumai, apstu nuorodų į „Studio 54“ klestėjimo laikotarpį ir 8-o praeito amžiaus dešimtmečio disko stiliaus glamūrą.


Lygiai kaip buvo Niujorke ir Londone, Milane šį sezoną surengtą mados fiestą sudaro serija gyvai vykstančių ir internetu transliuojamų renginių. Verta priminti, kad vasarį surengta mados savaitė buvo išskirtinai virtuali: tada galiojo griežtesni dėl COVID-19 pandemijos įvesti apribojimai, todėl dizaineriams neliko nieko kito, kaip tik pateikti savo darbų vaizdo įrašus.

„Tai pirmas mano tikras šou dirbant „Fendi“ ir man tai – šventė, – džiaugėsi K. Jonesas. – Moterys jau gali šiek tiek atsipalaiduoti, kažkur išeiti, pasipuošti. Po tokio ilgo užsidarymo, manau, dabar visiems mums šito labai reikia.“

Nuo pernai rugsėjo meno vadovo pareigas įmonėje „Fendi“ einantis K. Jonesas atskleidė įkvėpimo sėmęsis iš mados iliustratoriaus Antonio Lopezo nupiešto logotipo eskizo, kurį pavyko rasti mados namų archyvuose.

Pačioje pristatymo pradžioje podiumu pražingsniavo vien tik baltos spalvos ansambliais dėvinčios manekenės. Buvo pademonstruota ištisa serija paltų su giliais praskiepais, liemenės ir kelnių kostiumų, pelerinos tipo suknių ir mini suknelių. Būtent A. Lopezo ranka padaryti potėpiai tapo apsiaustus ir suknias puošiančiomis dekoracijomis. Iliustratoriaus pieštų motyvų galima pamatyti ir ant rankinių.

Fendi 2022 metų pavasario ir vasaros

Garsųjį Karlą Lagerfeldą po jo mirties pakeitęs ir su mados namus įkūrusios šeimos atstove Silvia Venturini Fendi bendradarbiaujantis K. Jonesas A. Lopezo piešiniais pasitelkė ir modeliuodamas odinius drabužius, nėriniuotas sukneles bei tviskančias vakarines suknias. Buvo galima išvysti plačių kelnių ir bralečių derinių, kutais puoštų suknelių ir visą seriją kailinių, be kurių, matyt, neįsivaizduojama jokia „Fendi“ kolekcija.

K. Joneso šįkart pasirinktoje paletėje, be jau minėtos baltos, dominuoja švelniai pilka, rožinė ir melsva, taip pat yra šokolado rudumo bei juodų vakaro apdarų.

„Man svarbu tęsti Karlo Lagerfeldo nurodytą kryptį, todėl gilinausi ir į jo aplinką, jo amžininkus – žmones, kurie jį domino, – aiškina K. Jonesas. – A. Lopezas buvo Karlo draugas, be to, jo darbai ir man visada suteikia įkvėpimo. Jis išsiskyrė ypač pažangiu mąstymu. Visi jį gerbė, pradedant Andy Warholu ir baigiant Stevenu Meiseliu bei Davidu Hockney. Norėjau pristatyti jį naujajai kartai.“
Milan Fashion Week runs until Monday.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)