LATIA 30-mečio proga parodoje dalyvaus ne tik užsienio tekstilės gamintojai, valdžios atstovai, bet ir 160 tūkst. Europos gamybininkų vienijančios Europos aprangos ir tekstilės organizacijos (EURATEX) generalinis direktorius Dirk Vantyghem.

Tekstilės pramonė Europoje ir Lietuvoje gyvena būsimų pokyčių ritmu Europos Komisijai rengiantis rudens pabaigoje pristatyti Europos tekstilės strategiją. Griežti tvarumo reikalavimai palies kiekvieną sektoriaus įmonę ES, tame tarpe ir Lietuvoje. Juos reikės įgyvendinti jau 2025 m.

Europos gamintojus vienijanti Europos aprangos ir tekstilės konfederacija EURATEX ragina Briuselį pasirūpinti ne tik tvarumo transformacija sektoriuje, bet ir pagalba jam atsitiesti po pandemijos krizės, atsižvelgti į sąžiningos konkurencijos standartus bei mažas įmones, kurios neturi galimybės inovuoti gamybos technologijų.

Galimybė ar iššūkis? – diskutuos Europos aprangos ir tekstilės konferederacijos EURATEX generalinis direktorius Dirk Vantyghem, Lietuvos verslininkai, Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos LATIA prezidentas Kęstutis Daukšys, ekonomistas Aleksandras Izgorodinas ir Lietuvos valdžios atstovai.

Be to, rugsėjo 16-18 d. parodos „Baltic Fashion & Textile Vilnius metu bus pristatomos lietuviškos tekstilės inovacijos, tokios kaip už plieną atsparesnės tamprės, erkes atbaidančios kojinės, sveikatą stebintys marškinėliai ir kt. Šios ir kitos inovacijos - parodos inovacijų stende „Litexpo” , 1 salė, stendas Nr. 1.12.

RUGSĖJO 16 D. VYKSIANČIOS KONFERENCIJOS PROGRAMA


12.00-14.00 konferencija 2-oje ekspozicijų salėje „Tekstilės ir aprangos pramonės sektoriaus tendencijos ir perspektyvos”
12.00-12.05 Sveikinimo žodis, Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos prezidentas Kęstutis Daukšys
12.05-12.20 EURATEX generalinis direktorius Dirk Vantyghem. Europos tekstilės ir aprangos pramonės strategija
12.20-12.35 EIMIN ES Investicijų koordinavimo departamento direktorė Rita Armonienė. Lietuvos ekonomikos vystymo kryptys bei poveikis verslui. Valdžios ateities planai, kurie turės poveikį verslui.
12.35-12.50 SADM viceministras Vytautas Šilinskas. Darbo santykių reguliavimo aktualijos ir pokyčiai pokovidinėje darbo rinkoje.
12.50-13.05 Finansų viceministrė Rūta Bilkštytė. Mokesčių pokyčiai, jų pertvarkos ir įtaka verslui.
13.05-13.20 Ekonomistas Aleksandras Izgorodinas. Tekstilės sektoriaus ekonominės tendencijos
13.20-13.30 UAB „A Grupė“ generalinis direktorius Virginijus Vizbaras. Geroji įmonių praktika
13.30-13.40 Klasikinė tekstilė Butkus. Technologiniai iššūkiai pereinant prie tvarios gamybos
13.40-13.50 UAB „Tebesa“ Mindaugas Gyvis, vadovas. Mažų ir vidutinių tekstilės įmonių situacija ir lūkesčiai
13.50-14.00 Dalyvių diskusija. Moderuoja žurnalistė Živilė Kropaitė
14.00 – Trumpa spaudos konferencija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją