Iš Lentvario kilusi lenkaitė Dorota Ignatovič savo verslą pradėjo dar anksčiau nei ėmė studijuoti universitete, o šiandien, būdama vos 26 metų, vadovauja parduotuvei, kurios asortimentą instagrame neprašomos reklamuoja ir žinomos influencerės. Tiesa, visą gyvenimą su rūbais dirbanti verslininkė mados nestudijavo.

„Po mokyklos baigiau VGTU gamybos inžineriją ir valdymą – pagal profesiją esu gamybos technologė. Iš pradžių mada buvo pomėgis, kuris ilgainiui virto pagrindiniu darbu. Viskas prasidėjo nuo internetinės mergaičių svetainės – dar mokyklos laikais pradėjau pardavinėti savo nebenešiojamus drabužius. Tada atsirado „Vinted“ platforma – susikūriau joje paskyrą ir savo nenešiojamus drabužius man pradėjo pardavimui atiduoti ir draugės. Ėmiau vaikščioti po dėvėtų drabužių parduotuves, ieškoti daugiau įdomių modelių. Taip po truputį pradėjau užsidirbti sau kišenpinigių.

Kai buvau 11-12 klasėje ir reikėjo galvoti, kur stoti, norėjau rinktis ką nors su mada. Bet kadangi tėvai buvo nelabai už... Jie sakė rinktis „normalią profesiją“, o kai pabaigsiu – galėsiu rinktis ir kažką kito. Taip ir padariau. Baigus mokslus net neteko dirbti pagal specialybę. Dar svarsčiau stoti į kolegiją – studijuoti įvaizdžio kūrimą, bet apsigynus bakalaurą mokslų nebesinorėjo. Pradėjau galvoti, kaip prekiauti drabužiais jau būnant suaugusiai.

Pirmoji mano kelionė buvo į Lenkija su drauge. Taip mes dviese kurį laiką ir pardavinėjome drabužius feisbuke ir instagrame, ir pavadinimas mūsų buvo „Madam Žužu“ (juokiasi, – Red.). Tačiau mūsų bendras verslas truko neilgai ir teko man vienai galvoti ir ieškoti kitų tiekėjų. Šiuo metu dirbu su Italija, Lenkija, Turkija, labai norėčiau dirbti ir su Korėja“, – pasakojo Dorota.

Iš jos, pasakojo moteris, draugai juokiasi, nes itin mėgsta žemės spalvas.

„Sako, gal tu ir ką nors ne tik smėlio ar rusvos spalvos apsirenk? Bet čia tik įrodymas, kad kiekvienai prekei atsiras savas klientas“, – juokėsi D.

Kaip atskirti kokybę

Nors dažnai moteris sugundo prekės išvaizda, svarbu prisiminti ir kaip ji skalbsis, ir kaip bus prižiūrima. Kartais pigesnis daiktas iš tiesų atsieina daugiau, mat jį tenka dažnai keisti. Stiliaus guru labai orientuojasi į kokybės paieškas ir rinkdamasi savo spintos turinį.

„Mano spintoje nemažai kašmyro gaminių. Stengiuosi atsakingai rinktis audinį, atidžiai renkuosi megztukus ir kitus daiktus. Mėgstu kokybę ir nenoriu investuoti į nekokybiškus gaminius – geriau sumokėti daugiau, bet daiktą turėti kelerius metus, o ne išskalbus mesti į šiukšlių dėžę. Rinkdamasi megztą daiktą – tiek sau, tiek klientui – visada žiūriu į sudėtį.

Nesu labai išranki batams. Batai man turi tiesiog tikti prie įvairių derinių, todėl neskiriu jiems didžiulių pinigų. Geriau daugiau išleisiu megztiniui, gerai rankinei. Nemėgstu padirbinių. Jau geriau nusipirksiu įperkamą geros odos „Michael Kors“ rankinę, nei kažkokią vidutinę, atrodančią panašiai į „Prados“ ar kito ženklo kopiją.

Greitosios mados parduotuvėse taip pat galima rasti kažką gero. Tikrai neturiu nieko prieš masinę madą, pati apsiperku ir įprastose parduotuvėse, bet jose siūlau apsipirkti per išpardavimus. Tada tą patį daiktą gali nusipirkti už labai gerą kainą. „Massimo Dutti“ kainos aukštesnės, bet ir kokybė labai gera. Tačiau tikrai galima rasti palaidinukę ar suknelę „Zaroje“, „H&M“ ir panašiose parduotuvėse. Ko nepatarčiau ten pirkti – tai kokybės reikalaujančių gaminių, tarkime, paltų, megztinių. Kiek kartų esu tokį daiktą ten pirkusi, tiek kartų nusivyliau. Kartais po skalbimo drabužį gali tiesiog išmesti“, – akcentavo Dorota.

Spintoje privalo būti...

Moters stiliaus kapsulė – labai klasikinė. Pirmiausias ir dažniausiai naudojamas jos drabužis – balti marškinėliai. Tai – bazė, derinama bemaž su viskuo.

Antrasis daiktas – švarkai. Bent vienas ar du geri švarkai spintoje privalomi. Trečias daiktas – kašmyro megztukas. Ketvirtasis – romantiško stiliaus suknelė, o penktasis – kardiganas. Jį galėsite užsimesti ir ant suknelės, ir ant marškinėlių. Taip pat Dorotai būtini džinsai bei rausvas klasikinis bliuzonas, tinkantis visiems sezonams.

Prie aprangos ji mėgsta derinti skrybėles ir beretes, o avalynę renkasi patogią – sportinius batelius arba aulinukus. Nepaprastos elegancijos prideda perlai – vardinis vėrinys tapo viena būtiniausių Dorotos puošybos detalių. O štai rankines mergina turi tik dvi.

„Aš nesu pakvaišusi dėl rankinių, Turiu juoda bazinę ir paprastą kreminę „Michael Kors“ rankines. Tai yra mano baziniai pasirinkimai, kurie tinka prie visų derinių. Taip pat turiu juoda „Coccinelle“ kuprinę, bet ją mažai nešioju, nes rankinė man labiau skirta tik būtiniausiems daiktams. Neskiriu joms didelio dėmesio – tiesiog noriu, kad būtų kokybiškos ir lengvai derinamos“, – apibendrino verslininkė.

Derinių pavyzdžiai skaitytojams

Stebintys merginos stilių netrunka pastebėti, kad mėgstamiausios jos spalvos – pastelinės, žemės. Tačiau kaip akcentas gražu ir ryškesnė spalva! Štai keli jos pavyzdžiai, kokius derinius galima sukurti.

„Idėjos ateina spontaniškai arba kokia madistė instagrame įkvepia. Kadangi mėgstu patogumą ir komfortą, dažniausiai dėviu kelnes. Dar labai mėgstu „oversize“ modelio drabužius, nors esu mažutė ir visiems atrodo, kad su padidintų dydžių rūbais atrodau dar mažesnė, bet labai myliu tą laisvą drabužių pasiuvimą.

Mano pirmojo pasirinkimo rūbas, galvojant ką rengtis, būtų juodi, šviesūs ir mėlyni džinsai. O pats lengviausias būdas, renkantis šviesias kelnes, yra rinktis baltą ar bent jau šviesų viršų.

Pvz., jei kelnes renkatės smėlio/kreminės spalvos, viršus tiks balti oversize'iniai marškiniai arba tiesiog balti baziniai marškinėliai. O tada jau jūsų fantazijos reikalas: ar švarką užsimesti, ar megztuką, niekaip nebeprašausite.

Jei kelnės ne kreminės, o grynai baltos, tada lengviau. Baltą spalvą lengviausia derinti. Kadangi balta spalva turi daug atspalvių, siūlau vengti rinktis baltą apačią IR viršų, nes skiriantis atspalviams vaizdas gali atrodyti neskoningai. Bet galima rinktis įvairius akcentus: mėtinį, rožinį, kitokį ryškų viršų.

Juodos spalvos vengiu, kadangi ji nėra labai praktiška. Žinoma, turiu juodą suknelę, megztuką ir juodus džinsus. Pvz., juodi aukšto liemens džinsai gražiai atrodytų su camel spalvos aukšto kaklo megztuku (jis galėtų būti trikotažinis, kašmyrinis arba vilnonis. Akcentui rinkčiausi rudą ar camel spalvos diržą, o ant viršaus užsimesčiau juodą arba camel spalvos švarką, arba vyriškio stiliaus paltuką. Avalynę rinkčiausi juodą. Galima ją rinktis ir antrosios derinio spalvos – rudą ar camel – bet turėkite omenyje, kad batų ir kelnių spalvoms skiriantis, vizualiai atrodysite žemesnė.

Kažkada buvau mėlynos ir žydros spalvų fanė, o vėliau išsiaiškinau, kodėl. Pasirodo, žydra spalva suteikia dvasinės stiprybės. Kadangi esu uždaras žmogus, man su sunku užmegzti pokalbį su nepažįstamais žmonėmis, man intuityviai norėjosi rengtis žydra spalva, ji man suteikė emocinį stabilumą. Tad jei esate emociškai išsekusi, jus užklumpa vienatvės jausmas arba, kaip aš, esate drovi, drovus, žydra spalva padės.

Šviesius, žydro atspalvio džinsus, pavyzdžiui, derinčiau su baltinukais, ant viršaus užsimesčiau rožinį švarkelį ar megztuką“, – patarė Dorota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)