1. Tiaromis gali puoštis tik nuotakos ir ištekėjusios moterys.

Tiaros yra klasikinis aksesuaras, turintis tradicinę reikšmę. Kadaise jos simbolizavo prarastą nekaltybę ir perėjimą prie ištekėjusios moters statuso. Laikai pasikeitė, bet tradicinė tiarų nešiojimo taisyklė išliko – Meghan Markle tiarą užsidėjo tik savo vestuvių dieną.

12 karališkosios mados taisyklių

2. Nagus galima lakuoti tik blyškiomis spalvomis.

Karalienė Elžbieta II dar nuo 1989 metų renkasi tą pačią – blyškiai rožinę – nagų lako spalvą. Taip ji parodo, kad nagų spalva yra tradicija, kuri karališkojoje šeimoje vertinama rimtai. Kate Middleton apskritai beveik nelakuoja nagų, o M. Markle po sužadėtuvių su princu Harry nagus dažydavo tik šviesiomis, natūraliomis spalvomis.

Kate Middleton

3. Berniukai nemūvi ilgų kelnių.

Anot XVI amžiaus tradicijos, berniukus iki aštuonerių metų reikėtų rengti tik suknelėmis. Naujaisiais laikais ši tradicija buvo pakeista, kad karališkosios šeimos berniukai galėtų mūvėti šortus. Tačiau vargšui princui George`ui dar keletą metų reikės šalti kelius, kol jam bus leista apsimauti ilgas kelnes.

12 karališkosios mados taisyklių

4. Karalienės akivaizdoje – jokių basučių ant platformų.

Ši taisyklė nėra kilusi iš tradicijos, kuklumo ar praktiškumo – tiesiog karalienė nemėgsta tokio tipo avalynės, kadaise „Vanity Fair“ sakė vienas šaltinis. Visos karališkosios šeimos moterys gerai žino šią taisyklę ir basutes ant platformų pasilieka renginiams be karalienės.

Karalienė ir Kate Middleton

Reikėtų pažymėti, kad karališkojoje šeimoje egzistuoja ir daugiau su avalyne susijusių taisyklių, įskaitant įprotį mūvėti pėdkelnes neslystančiais padais, avėti vienu dydžiu per didelius batus (kad jie nepritrintų pūslių) ar naudoti papildomus vidpadžius, kad batai gražiai apgultų pėdas.

Teigiama, kad K. Middleton labai mėgsta britų dizainerės Rachel Bowditch „Alice Bow“ odinius vidpadžius, kurie būna įvairių spalvų, suteikia amortizaciją pėdoms ir yra pagaminti iš kokybiškos itališkos odos.

„Kate užsisakė kelias pakuotes. Ji mano, kad šie vidpadžiai yra puikūs“, – „Vanity Fair“ sakė vienas šaltinis. „Kalbama, kad kunigaikštienė mėgsta naudoti šiuos vidpadžius, bet mes negalime šito komentuoti. Tiesa, pastebėjome, kad mūsų svetainėje išaugo apsilankymų skaičius“, – „Vanity Fair“ sakė minėtos bendrovės atstovas.

5. Jokių gilių iškirpčių ir trumpų sijonų.

Karališkosios šeimos moterys privalo stebėti savo iškirpčių gylį ir suknelių bei sijonų ilgį. Iškirptė neturėtų atidengti tarpelio tarp krūtų, o suknelės ar sijono apačia neturėtų kilti aukščiau kelių. Princesė Diana, lipdama iš automobilio, savo krūtinę ties iškirpte pridengdavo delninuke, kad fotografai neužfiksuotų kompromituojančių vaizdų. Gudru!

Kate Middleton

6. Karalienė privalo rengtis ryškios spalvos drabužiais.

Priešingai negu nagų spalvos atveju, karalienė Elžbieta II rengiasi ryškių spalvų drabužiais. Ji privalo būti matoma minioje. Kaip sakė jos marti, Vesekso grafienė Sophie, karalienė privalo atrodyti ryškiai, kad žmonės galėtų pasakyti „Aš mačiau karalienę“ – ir būti tikri, kad tikrai ją matė.

Princesė Diana

7. Viešumoje privaloma mūvėti skrybėlaitę ar galvos aksesuarus, išskyrus po 18 val.

Šios taisyklės nėra itin uoliai laikomasi, išskyrus tokius iškilmingus renginius kaip vestuvės, kuriose karališkosios šeimos moterys visuomet pasirodo su skrybėlaitėmis. Po 18 valandos monarchijos atstovės skrybėlaites pakeičia tiaromis ar karūna – jei, žinoma, esi ištekėjusi (žr. 1 taisyklę).

Meghan Markle

8. Juodus drabužius reikia turėti po ranka, bet juos dėvėti galima tik tuomet, kai pridera.

Vilkėti juodais drabužiais ne gedulo ar Atminimo dienos proga karališkosios šeimos nariams yra tikras stiliaus nusikaltimas. Tačiau jie vis tiek privalo turėti juodus drabužius po ranka. Keliaudami į užsienį visi monarchijos atstovai įsideda juodų drabužių ansamblį – tam atvejui, jei viešint užsienio šalyje, numirtų jų šeimos narys. Štai būsimoji karalienė Elžbieta II 1952 metais vykdama į Keniją nepasiėmė juodų drabužių, tačiau būtent šio vizito metu mirė jos tėvas. Grįžusi į Didžiąją Britaniją, ji turėjo laukti lėktuve, kol kažkas atgabens jai juodus drabužius – išlipti iš lėktuvo su kitos spalvos drabužiais ji tiesiog negalėjo.

Kate Middleton

9. Viešumoje negalima nusivilkti palto.

Karališkosios šeimos moterys neturėtų viešumoje nusivilkti palto, jei nenori pasirodyti „neišauklėta“. Jei moteris jau apsivilko paltą, ji neturėtų jo nusivilkti, kad ir kokia būtų oro temperatūra. Gal tai karališkoji karštosios jogos versija ar tiesiog taisyklė, kurią reikėtų peržiūrėti?

Meghan Markle

10. Drabužiais išreiškiama pagarba lankomai šaliai.

Viešėdami užsienyje, karališkosios šeimos atstovai parodo pagarbą juos priėmusiai šaliai, vilkėdami jos kultūrą simbolizuojančius drabužius. Jie gali pasirinkti tos šalies nacionalines spalvas, emblemą ar vietos dizainerių kurtus rūbus. Kai lankydamasi Indijoje K. Middleton apsivilko vietos dizainerio kurtą suknelę, ši sulaukė tiek daug dėmesio, jog nuo lankytojų srauto užlūžo to dizainerio svetainė, o viešėdama Australijoje, ji vilkėjo australų mados namų „Zimmermann“ drabužiais.

Kate Middleton

11. Šukuosena bei makiažas turi būti tvarkingi ir natūralūs

Jei priklausysi karališkajai šeimai, vargu ar galėsi nusidažyti plaukus beprotiška spalva ar pasidaryti padūmavusių akių makiažą. Karališkosios šeimos atstovių plaukai turi būti prižiūrėti ir natūraliai gražūs, o makiažas turi būti minimalus, kuklus ir natūralus. Nors M. Markle mėgstamas nerūpestingas kuodelis šiek tiek pažeisdavo šiuos reikalavimus, iš esmės jis atitikdavo šios tradicijos liniją.

Meghan Markle

12. Batai privalo būti švarūs ir tvarkingi.

Karališkosios šeimos nariai turi atkreipti dėmesį į kiekvieną savo išvaizdos detalę – tai galioja ir jų batams. Avalynė privalo būti švari ir tvarkinga – tiek tvarkinga, jog princas Charlesas, kaip skelbė „Page Six“, net reikalauja lyginti jo batų raištelius. Kaip dokumentiniame filme „Serving the Royals: Inside the Firm“ pasakojo buvęs princesės Dianos liokajus Paulus Burrellas, „kiekvieną rytą išlyginamos jo pižamos, lygintuvu išlyginami jo batų raišteliai, vonios kaištis privalo būti padėtas tam tikroje vietoje, o vandens temperatūra turi būti vos šilta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)