Lauros Zaleckienės kūryba

– Hipsteriškos barzdos. Dažnai gatvėse galėjome išvysti vyrus turinčius didesnes ir vešlesnes barzdas, kurios kiek sutapatindavo visų vyrų išvaizdą. Ar tokios masyvios barzdos vis dar madingos?

– Ilgos, didelės ir vešlios barzdos vis dar lieka madoje, nors jas auginti ir prižiūrėti reikalauja daug pastangų, tačiau tai yra tarsi sustiprintas vyriškumo simbolis, kuris absoliučiai pakeičia vyro įvaizdį ar net gali koreguoti veido bruožus bei paslėpti nepatinkančius defektus. Tačiau prasidėjus karantinui ir esant privalomoms kaukėms vis dažniau vyrai linkę nusitrumpinti barzdas, kaip aš sakau, iki kaukės formos. Nes nuolatinis kaukių dėvėjimas neleidžia išlikti visuomet su tvarkingai gulančia ir atrodančia barzda.

Lauros Zaleckienės kūryba

– Koks barzdos ilgis yra tinkamiausias šį sezoną?

– Tinkamiausio barzdos ilgio apibrėžimo nėra. Tinkamiausias ilgis ir barzdos forma yra ta, kuri natūraliai auga ir leidžia vyrui jaustis komfortiškai, nereikalaujant labai didelių pastangų jos tvarkymuisi. Šnekant apie sezonus, žinoma, akivaizdžiai yra pastebima tendencija, kad žiemą barzdos visada yra ilgesnės negu vasarą, dėl suprantamų nepatogumų sukėlimo esant karštiems orams.

– Pastaraisiais metais buvo populiarūs ir ūsai. Ar jie dar vis „ant bangos“, ar vyrų įvaizdyje užkariauja nauji vėjai?

Lauros Zaleckienės kūryba

– Ūsai vis dar išlieka madoje, tačiau gal kiek į antrą planą nueina riesti ūsiukai, kuriuos keičia vešlūs ar masyvūs tiesūs ūsai.

Lauros Zaleckienės kūryba

Kadangi pastebima madoje labai didelė devintojo dešimtmečio įtaka, ji neaplenkia ir barzdos bei ūsų madų. Tampa vis populiariau auginti tik žandenas (bakenbardus) nuo trumpesnių iki ilgesnių, visiškai nusiskutant barzdą ir ūsus.

– Ar barzdos kontūras privalo būti kruopščiai suformuotas, ar gali būti ir labiau laukinė?

– Barzdos formavime nėra nieko privalomo ir viskas priklauso tik nuo to, kokį įvaizdį sau nori susikurti vyras. Netvarkyti kontūrai ir suteikia to „laukiniškumo“. Jei tai tinka vyrui prie įvaizdžio, prie gyvenimo būdo ir jis taip nori pabrėžti savo asmenybę, kodėl ne?

Tačiau tvarkant barzdos kontūrą yra sukuriamas išpuoselėtas, tvarkingas, tarsi švaros suteikiantis įvaizdis.

– Barzdos išskutinėjimai įvairiomis formomis. Kaip su jais? Ar jie dar nėra atgyvena?

– Barzdos išskutinėjimai Lietuvoje labai smarkiai ir neprigijo. Tai ypač mėgstamas Rusijos stilistų braižas. Tačiau praktikoje tai retas reiškinys, kuris labiau skirtas fotosesijoms ar meistro sugebėjimams parodyti.

Tai nėra ypač populiaru ir dėl to, kad išskutinėtos vietos greitai atauga ir namų sąlygomis vyrui pasidaryti raštų korekciją yra be galo sudėtinga.

– O gal priešingai – gal ateina mada, kai bus madinga būti be barzdos ir be ūsų?

– Jeigu kartosis karantinai ir kaukės bus vėl visur privalomos, tikrai tokios mados galimybės negalime atmesti.

Lauros Zaleckienės kūryba

– Kaip reikėtų tinkamai prižiūrėti barzdą? Ar reikia ją atskirai plauti ir dezinfekuoti?

– Norint turėti tvarkingą ir sau patogią barzdą, ją būtina prižiūrėti. Tam yra specialios priemonės, kurios padeda vyrams palengvinti rutininius barzdos tvarkymo ritualus. Barzdai būtina naudoti specialiai jai sukurtas priemones, dėl kelių priežasčių. Pirmiausiai barzdos plaukas yra žymiai storesnis ir kietesnis, negu galvos plaukai, todėl tai minkštinti, pamaitinti ir formuoti reikalingos žymiai stipresnės, kitokios koncentracijos priemonės. Kitas dalykas, labai dažnai vyrai pamiršta, kad po barzda yra oda, kuriai reikia skirti ypač daug dėmesio, nes jos neprižiūrint prasideda problemos tose zonose, kuriose auga barzda. Kaip pvz.: pleiskanojimas, niežėjimas, dėmių atsiradimas, išsausėjimas ar pan. Barzdai skirtos priemonės yra sukurtos taip, kad tiktų veido odai. Todėl naudojant specialias barzdos priemones, gaunama dviguba nauda: išpuoselėta barzda ir sveika veido oda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)